D. Britanija apsisprendė pasitraukti iš Europos Sąjungos

UKIP lyderis Nigelas Farage'as www.bernardinai.lt Jungtinės Karalystės piliečiai istoriniame referendume nubalsavo už pasitraukim...

UKIP lyderis Nigelas Farage'as
www.bernardinai.lt

Jungtinės Karalystės piliečiai istoriniame referendume nubalsavo už pasitraukimą iš Europos Sąjungos po 43 metų bendros istorijos.

Pasitraukimo šalininkai surinko 52% prieš 48% balsų. Brexitą ypač palaikė Anglija ir Velsas, o Londonas, Škotija ir Šiaurės Airija pasisakė už pasilikimą ES.

UKIP lyderis Nigelas Farage'as sveikino referendumą kaip JK „Nepriklausomybės dieną", o Pasilikimo stovykla pavadino jį „katastrofa“.

Referendume dalyvavo 71,8% rinkėjų – daugiau nei 30 milijonų žmonių, Tai didžiausias aktyvumas JK rinkimuose nuo 1992 metų. Svaras nukrito iki žemiausio lygio JAV dolerio atžvilgiu nuo 1985 metų rinkoms reaguojant į rezultatus, praneša BBC.





Susiję

Pasaulis 1427328714073115181

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonimiškas rašė...

Džiaugsmoji diena išaušo.Ši diena-Anglijos nepriklausomybės diena.Kažin kokios gąsdinimo taktikos dabar imsis briuselio klabukai ir mūsų vietiniai propagandistai...

Anonimiškas rašė...

Teikia vilties, kad ES viršūnėlė nustos groti migrantų priėmimo muziką ar gėjų teisių įvaikinti maršus, nes greitai nebeliks norinčių jos klausyti

Gluosnis rašė...

Hmm ateis Škotijos nepriklausomybės diena. Airijos nepriklausomybės diena. Galas britu vienybei.
Be calstybiy bendradarbiavimi bus chaosas Uz 10 m. Britai parsliaus i ES.

Gluosnis rašė...

Imigrantams uzkirtus kelia i britanija srautai nukryps pas mus. Sito nesuvoki?

Ainis rašė...

"Imigrantams uzkirtus kelia i britanija srautai nukryps pas mus. Sito nesuvoki?" citatos pabaiga.
- Nebent išstojus Britanijai Lietuva pradės imigratams mokėt britiškas pašalpas :)
"Uz 10 m. Britai parsliaus i ES." citatos pabaiga
- Iš kur toks įsitikinimas, kad ES išsilaikys tuos dešimt metų. Nes šis referendumas (dėl ko buvo balsuota) yra ne Britanijos, o Briuselio imperijos byrėjimo pradžia.

Gluosnis rašė...

Škotai labai aiškiai sakė kad po šito cirko išstos iš Britanijos.

Ainis rašė...

Yra Britų išstojimo iš ES cirko referendumo rezultatai, o apie Škotijos referendumo dėl atsiskyrimo nuo Britanijos rezultatus aš negirdėjau. Todėl jūsų "aiškiai" iš tikrųjų yra miglotai.

Anonimiškas rašė...

Padarė padarė, o ką toliau darys tai jau baisus klausimas, dabar pradės rautis sau plaukus.

Anonimiškas rašė...

SSSR laikais po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo irgi taip gasdino mus, kad pradėsime "rautis sau plaukus"... tad nieko naujo po saule, tik Britanijos pozicijos geresnės nei tada mūsų. Tad jei išgyvenome mes be sssr, išgyvens ir britai be essr

item