Vokietija: su pabėgėliais atvyko daugiau teroristų nei manyta

Vokietijos laikraštis „Neue Osnabrücke Zeitung“ trečiadienį paskelbė, kad, anot šalies federalinės kriminalinės policijos (BKA), kartu s...


Vokietijos laikraštis „Neue Osnabrücke Zeitung“ trečiadienį paskelbė, kad, anot šalies federalinės kriminalinės policijos (BKA), kartu su pabėgėliais į Vokietija atvyko daugiau nei manyta įtariamų „Islamo valstybės“ (IS) teroristų, informuoja naujienų agentūra „Deutsche Welle“.

Nuo pabėgėlių krizės pradžios praėjusiais metais BKA sulaukė apie 369 įspėjimų apie konkrečius džihadistus gabenančius kontrabandininkus arba teroristinę organizaciją remiančius asmenis. Pasak BKA, teroristinių išpuolių grėsmė Vokietijoje ir Europoje išlieka didelė. 

Remiantis BKA pateiktos statistikos duomenimis, policija pradėjo tyrimą prieš 40 pabėgėlių, galimai įtariamų teroristų. Gauta įvairių skundų, pavyzdžiui, esą šie asmenys yra teroristinės organizacijos nariai ar ruošėsi įvykdyti rimtus nusikaltimus.


Susiję

Pasaulis 7009244090519680401

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

"Pasak BKA, teroristinių išpuolių grėsmė Vokietijoje ir Europoje išlieka didelė" - mano galva, neteisinga info: grėsmė ne "išlieka didelė", bet DIDĖJA. O galbūt aš kažką praleidau, ir nelegalai nustojo plūsti Europon?

item