Specialistė: Lietuva pirmauja pagal alkoholinių gėrimų pardavimo vietų tankumą

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian sako, kad siekiant mažinti alkoholio varto...


Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian sako, kad siekiant mažinti alkoholio vartojimo mastą Lietuvoje, reikia pradėti nuo vaikų. Apie alkoholio žalą ketvirtadienį kalbama tarptautiniame seminare Vilniuje. 

Pasak Gražinos Belian, Pasaulio sveikatos organizacija yra jau seniai išskyrusi veiksmingiausias kovos su alkoholizmu priemones.

„Geriausios priemonės – kainos didinimas, alkoholinių gėrimų prieinamumo mažinimas. Lietuva pirmauja pagal alkoholinių gėrimų pardavimo vietų tankumą. Pirmaujame pagal nuolaidas, konkursus. Vienas labiausiai įtaką vaikams dėl alkoholio vartojimo darančių veiksnių – alkoholio reklama, kuri daugiausiai pastebima internetinėje erdvėje. (...) Visa tai mato vaikai, kuriuos tai veikia“, – teigia Gražina Belian.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Lietuva priklauso daugiausiai alkoholio skaičiuojant pagal gyventojų skaičių suvartojančioms šalims.


Susiję

Politika 451289857829360166

Rašyti komentarą

item