Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas atmetė konstitucinės šeimos sampratos pataisos projektą

Gegužės 18 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas svarstė Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnio papildymo ir pakeitimo įst...


Gegužės 18 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas svarstė Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnio papildymo ir pakeitimo įstatymo projektą.

106 Seimo narių pateiktoje Konstitucijos 38 straipsnio pataisoje siūloma apibrėžti, kad šeima kyla iš vyro ir moters santuokos, tėvystės ir motinystės. 

Komitetas vieno balso persvara atmetė projektą. Prieš projektą balsavo šie komiteto nariai: Vitalijus Gailius, Kęstutis Gabšys, Julius Sabatauskas (kaip komiteto pirmininkas, turintis du balsus) ir Juozas Bernatonis. Už projektą balsavo Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Stasys Šedbaras, Stasys Brundza ir Valdas Skarbalius.

Pataisa 106 Seimo narių iš visų frakcijų buvo užregistruota dar 2013 m. lapkričio 15 d., bet vėliau užstrigo papildomu komitetu paskirtoje Konstitucijos komisijoje. Po metų Seimo protokoliniu nutarimu ši komisija pašalinta iš pataisos svarstymo proceso. Vėliau ilgiau nei du metus pataisą vilkino socialdemokrato Juliaus Sabatausko vadovaujamas Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Kadangi pagaliau žinoma komiteto išvada dėl projekto, jis bus svarstomas Seimo plenariniame posėdyje.


Susiję

Šeimos politika 6126024732558212540

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Straipnyje "copy-paste" klaida padaryta. Šalaševičiūtė nurodyta, kaip ministrė.

Anonimiškas rašė...

Sabatauskas SABOTUOJA...Beje su savo Sabatauskaite jie puikus tandemas,tik deja ne ŠEIMAI.Parašiau ir kilo mintis-o kaži kaip jie su žmona susilaukė savo sabatauskaitės-SANTUOKOJE, ŠEIMOJE ar kaip...

Pikc rašė...

Jei teisingai suprantu, to veikėjo sabotažas išėjo į naudą - pagaliau projektas pasieks Seimą. Apskritai, mano galva, situacija labai įdomi - absoliuti dauguma (jei neklystu, 106) Seimo narių projektą palaikė, bet negalėjo ne tik jo priimti, bet netgi svarstyti, nes reikėjo laukti visokių kontorų nutarimo.

1Chingishan rašė...

TIESIOG ZODZIU NERA.
VA TIE KURIE GERAI ATSILIEPINEJO APIE GAILU- EILINIS ISHGAMA SODOMITAS.

item