Nutekinti dokumentai patvirtina, kad Facebook blokuoja konservatyvias naujienas

Kelios dienos po to, kai Tomas Stocky, socialinio tinklo Facebook populiariausių naujienų skilties administratorius, atmetė buvusių tin...


Kelios dienos po to, kai Tomas Stocky, socialinio tinklo Facebook populiariausių naujienų skilties administratorius, atmetė buvusių tinklo darbuotojų pranešimus, kad skilties darbuotojai dirbtinai į ją kelia naujienas, kurios nėra pakankamai populiarios tarp tinklo vartotojų, kad ten patektų pačios, ir blokuoja konservatyvių JAV puslapių bei politikų naujienas, naujienų portale The Guardian pasirodė nutekintos vidinės gairės Facebook darbuotojams, patvirtinančios, kad kaltinimai tinklui yra pagrįsti.

Dokumentas atskleidžia, kad Facebook komanda pati atrinkinėja naujienas į skiltį, o kai kurioms neleidžia į ją patektį, nors populiariausių naujienų skiltis pateikiama kaip neutrali ir atspindinti tas naujienas, kurios tuo metu yra populiariausios tarp tinklo vartotojų. Dažnai būtent patys Facebook darbuotojai, o ne specialiai populiariausių naujienų atrankai sukurtas algoritmas, atrenka jų manymu vertas dėmesio naujienas. Dokumentas taip pat parodo, jog kompanija turi 1000 „patikimų“ šaltinių sąrašą, iš kurio ir talpina naujienas, ignoruodama daugelį kitų šaltinių.

Tai prieštarauja skilties administratoriaus Tomo Stocky žodžiams, kad „darbuotojai dirbtinai į populiariausių naujienų skiltį naujienų nekelia“.

Respublikonų partijoje kilus pasipiktinimui dėl tokio Facebook elgesio, manoma, jog dėl jo gali būti pradėtas JAV Kongreso tyrimas.

Parengta pagal The Guardian ir Breitbart informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 1426639920380578853
item