Minimos Gintaro Žagunio nužudymo 25-osios metinės

S. Nemeikaitės nuotrauka Ketvirtadienį minimos pirmojo po Nepriklausomybės atkūrimo tarnyboje nužudyto pasieniečio Gintaro Žagunio 25-o...

S. Nemeikaitės nuotrauka
Ketvirtadienį minimos pirmojo po Nepriklausomybės atkūrimo tarnyboje nužudyto pasieniečio Gintaro Žagunio 25-osios mirties metinės.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba organizuoja renginius, skirtus tragedijai prisiminti. Ryte sostinės Antakalnio kapinėse valstybės institucijų atstovai ir žuvusiojo artimieji padės gėlių ant G. Žagunio kapo. Vėliau Šalčininkų rajono Dieveniškių miestelio bažnyčioje bus aukojamos Mišios. 

Vidurdienį pareigūno žūties vietoje, pasienyje su Baltarusija esančiame Krakūnų kaime vyks iškilmingas minėjimas. Lietuvos Nepriklausomybei priešiškos jėgos 33 m. G. Žagunį  1991-ųjų gegužę nušovė tarnybos metu.


Susiję

Politika 5178144404019332486

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Dieveniškių apylinkės yra lietuviškiausia Šalčininkų rajono dalis. Joje liko daug šio krašto autochtonų gyventojų. Kitose Šalčininkų raj.gyvenvietese įsikūrė sovietinės valdžios atkelti"gostarbaiteriai" iš Baltarusijos, nes didelė šio krašto gyventojų dalis repatrijavo į Lenkija arba buvo valdžios sąmoningai perkeliama į Klaipėdos kraštą. Apie tai yra pakankamai archyvinės medžiagos. Kodėl taip buvo - pamąstykite patys... Dabartinę Dieveniškių lietuviškąją vidurinę mokyklą reikia pavadinti Gintaro Žagunio vardu. Šalčininkų raj. valdžios baltaruslenkiai to nepadarys. Tai turi padaryti LR Seimas.

item