Meksikos prezidentas pateikė svarstyti siūlymą visoje šalyje įteisinti vienalytes „santuokas“

Antradienį Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto paskelbė, kad šalies kongresui planuoja pateikti siūlymą visos šalies mastu legalizuo...


Antradienį Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto paskelbė, kad šalies kongresui planuoja pateikti siūlymą visos šalies mastu legalizuoti tos pačios lyties asmenų „santuokas“. Nieto, praktikuojantis katalikas, paaiškino, kad jo siūlymas susidės iš dviejų projektų. Vienu bus siekiama įtvirtinti tos pačios lyties „santuokas“ kaip saugomas konstitucijos, o kitu pakeisti šalies civilinį kodeksą ir į jį įtraukti „santuokų lygybės“ apsaugą.

Praeitais metais Meksikos Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą, kuris atvėrė kelią tos pačios lyties asmenims „susituokti“, tačiau kol kas tokios „santuokos" legalios tik Meksiko mieste ir dar keliose iš 31-os šalį sudarančios valstijos.

Įgyvendinus naująjį Meksikos prezidento siūlymą visoms šalies valstijoms taptų privaloma įteisinti vienalytes „santuokas“. Taip pat siūloma ir save translyčiais laikantiems asmenims suteikti galimybę turėti pasus, kuriuose būtų įrašyta jų „naujoji lytis“.

Kaip teigė prezidentas, tam, kad tai galėtų būti pasiekta, reikia „pripažinti kaip žmogaus teisę žmonių galėjimą sudaryti santuoką be jokio tipo diskriminacijos. Tai reiškia, kad santuokos turi būti sudaromos nediskriminuojant dėl tautybės, pilietybės, neįgalumo, socialinių ir sveikatos aplinkybių, religijos, lyties ar seksualinių preferencijų“.

Tačiau projektą turi patvirtinti du trečdaliai Meksikos kongreso narių, o valdančioji PRI partija nėra linkusi pritarti panašaus pobūdžio įstatymų projektams. Tikimasi, kad iniciatyva sulauks didelės opozicijos ir meksikiečių tarpe.

Kaip rodo tyrimai, nors beveik 80% Meksikos piliečių save laiko katalikais, vis dėlto Katalikų Bažnyčios įtaka šalyje yra gerokai sumenkusi. Iš tikrųjų tikėjimą praktikuoja ne daugiau nei 20% šalies piliečių.

Tos pačios lyties asmenų „santuokas“ be jokių apribojimų šiuo metu Šiaurės ir Pietų Amerikos žemynuose yra įteisinusios šešios valstybės.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją

Susiję

Pažangos ideologija 7354926160298746350
item