JAV ligoninės privalės atlikinėti abortus ir lyties keitimo operacijas, jei nenorės prarasti finansavimo

Kaip skelbta anksčiau , JAV prezidento Baracko Obamos administracija viena iš valstybinio finansavimo sąlygų šalies mokykloms iškėlė lei...


Kaip skelbta anksčiau, JAV prezidento Baracko Obamos administracija viena iš valstybinio finansavimo sąlygų šalies mokykloms iškėlė leidimą „translyčiams“ asmenims naudotis tokiais tualetais, dušais ar persirengimo kambariais, kokie atitinka jų „lytinę tapatybę“. Tai reiškia, kad vyrui, kuris nusprendžia, kad iš tikrųjų yra moteris, turi būti leidžiama naudotis moterų tualetais, dušais bei persirengimo kambariais.

Tačiau atrodo, kad Obamos administracija nusitaikė ne tik į šalies mokyklas, bet ir ligonines. Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamentas paviešino sprendimą, kuriuo visos JAV sveikatos priežiūros įstaigos tam, kad gautų valstybinį finansavimą, privalės vykdyti lyties keitimo operacijas ir abortus. Jei atsisakys tai daryti, įstaigos ne tik negaus finansavimo, bet dar ir rizikuos patirti teisines sankcijas.

Departamento teigimu, sprendimas „įgyvendina pagrindinius pilietinių teisių įstatymus, sveikatos apsaugoje draudžiančius diskriminaciją lyties pagrindu“ bei „draudžia atsakyti sveikatos apsaugą ar sveikatos paslaugų padengimą asmeniui dėl jo lyties, nėštumo, lytinės tapatybės ir lyčių stereotipų. Galutinis sprendimas taip pat įpareigoja valstybės apmokamas sveikatos programas ir veiklas elgtis su asmenimis pagal jų lytinę tapatybę“.

Kaip teigia Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamentas, sprendimas nepanaikina iki šiol egzistavusių išlygų religinėms sveikatos priežiūros įstaigoms, nors religinės laisvės aktyvistai jau spėjo pareikšti savo nerimą dėl prievartinio „lytinės tapatybės“ brukimo į sveikatos sektorių.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 5530379909186469665
item