Italijos prezidentas pasirašė vienalytes partnerystes įteisinantį įstatymą

Italijos prezidentas Sergio Matarella pasirašė šalies parlamento anksčiau priimtą vadinamąjį Cirinnos įstatymo projektą, įteisinantį tos...


Italijos prezidentas Sergio Matarella pasirašė šalies parlamento anksčiau priimtą vadinamąjį Cirinnos įstatymo projektą, įteisinantį tos pačios lyties partnerystes.

Italijos Atstovų Rūmai priėmė vienalytes partnerystes įteisinantį įstatymą, nepaisydami prieš šį projektą Romoje dvejus metus iš eilės surengtų rekordinių protestų. Projektas Atstovų Rūmuose priimtas 369 balsais „už“ ir 193 balsais „prieš“. 

Dar vasarį jis buvo patvirtintas Senato, kur paramos sulaukė tik iki tol projektą kritikavusiems katalikams senatoriams tiesiogiai išdavus Bažnyčios mokymą ir sutikus palaikyti jam prieštaraujančias pataisas. Italijos politikos apžvalgininkai tai tiesiai pavadino „istorine katalikų išdavyste“. Vienalyčių partnerysčių įteisinimui sutrukdyti galėjo tik prezidento veto.

Prezidentas Matarella laikomas progresyviu kataliku, palaikančiu draugiškus ryšius su keliais kardinolais ir vyskupais, o jam dar esant vaikui jo tėvų namuose dažnai lankydavosi kardinolas Giovanni Battista Montini, būsimasis popiežius Paulius VI.

Nors Matarella ir palaiko ryšius su Katalikų Bažnyčios hierarchija, Italijos katalikų laikraščiai jį apibūdina kaip tipišką kairiųjų pažiūrų politiką, besiskelbiantį esant kataliku.

Iš karto po Atstovų Rūmų balsavimo Demokratų partijos nariai pasirodė prie vaivorykštės spalvomis apšviesto Trevi fontano, kur šventė pergalę. Dar balandžio mėnesį tas pats fontanas buvo apšviestas raudonai taip siekiant atiduoti pagarbą krikščionims kankiniams visame pasaulyje.

Vienalyčius santykius palaikantys vaizdai pasirodė ir ant kitų Romos istorinių paminklų, tokių kaip Koliziejus, kuris buvo apšviestas žodžiu „meilė“, išverstu į įvairias skirtingas kalbas.

Italijos premjeras ir Demokratų partijos lyderis Matteo Renzi pareiškė, kad kadangi šis įstatymas dar neleidžia homoseksualų poroms įsivaikinti, jo partija darys viską, kad tokia galimybė joms būtų suteikta dar iki 2018 metų.

Parengta pagal Church Militant informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 773068469270407117
item