Interpolas ir Europolas perspėja apie galimus teroristus tarp atvykstančių migrantų

Gegužės 17 d. pasirodė Europolo (Interpolo tarnyba Europoje) tarnybos pranešimas, kuriame perspėjama, kad yra didelė tikimybė, jog teror...


Gegužės 17 d. pasirodė Europolo (Interpolo tarnyba Europoje) tarnybos pranešimas, kuriame perspėjama, kad yra didelė tikimybė, jog teroristinių užmačių turintys islamistai gali pasinaudoti migrantus į Europos Sąjungą (ES) plaukdinančiais kontrabandininkų tinklais, kad į ją patektų, ir net iš šios veiklos finansuoti savo veiklą.

Pranešime atskleidžiama, jog metinis tokių kontrabandininkų pelnas 2015 metais siekė 5-6 milijardus JAV dolerių ir buvo viena pelningiausių organizuoto nusikalstamumo Europoje veiklų. 

Jame taip pat rašoma, jog net 90% į ES šalis patenkančių migrantų atkeliauja šių kriminalinių tinklų pagalba. Pranešime pastebima, jog ši kriminalinė veikla yra multinacionalinis verslas, kurio veikloje dalyvauja asmenys iš daugiau nei 100 valstybių.

Pranešime taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad tokiu būdu į Europos Sąjungą keliaujantys asmenys yra ypač pažeidžiami, nes negalintys susimokėti skolos kontrabandininkams migrantai dažnai tampa išnaudojimo aukomis ir yra įstumiami į seksualinio savęs pardavinėjimo ar priverstinio darbo vergystę.

Interpolo ir Europo teigimu, nors ryšys tarp terorizmo ir šių kontrabandinių žmonių gabenimo tinklų dar nėra visiškai įrodytas, tačiau yra didelė rizika, kad juo pasinaudodami į Europos Sąjungą gali patekti teroristiniams aktams joje paruošti asmenys.

Parengta pagal Europolo informaciją



Susiję

Pasaulis 5645087711537472050
item