Indijoje sparčiai mažėja gimstamumas

Daugybė žmonių vis dar galvoja, kad Indija yra šalis, turinti itin aukštus gimstamumo rodiklius, tačiau neseniai laikraštyje The Times o...


Daugybė žmonių vis dar galvoja, kad Indija yra šalis, turinti itin aukštus gimstamumo rodiklius, tačiau neseniai laikraštyje The Times of India pasirodęs pranešimas parodo, kad gimstamumas Indijos miestuose šiuo metu yra net mažesnis nei JAV, Australijoje ar Prancūzijoje.

Oficialūs šalies statistikos duomenys rodo, kad Indijos miestuose nuo 2006 m. vidutiniškai viena moteris pagimdydavo 2 vaikus, o nuo 2010 m. šis rodiklis dar labiau krito.

Tai reiškia, kad Indijos miestuose gimsta nepakankamai vaikų, kad būtų išlaikytas dabartinis populiacijos dydis. Ne miestuose vaikų gimsta kiek daugiau ir šis rodiklis siekia 2,5 vaiko vienai šalies moteriai, tačiau jis taip pat jau kurį laiką mažėja.

Bendras vaikų skaičius, tenkantis vienai moteriai, šiuo metu šalyje siekia 2,3. Tai yra vis dar kiek daugiau nei Vakarų valstybėse, tačiau tik nežymiai viršija skaičių, būtiną esamos populiacijos išlaikymui.

Nors Indijos populiacija vis dar auga, tačiau, Pasaulio Banko duomenimis, šalis pagal šį rodiklį pasaulyje yra tik 94-oje vietoje.

Parengta pagal The Times of India ir Mercatornet informaciją


Susiję

Pasaulis 543272936888843411
item