3 milijonai rumunų pasirašė iniciatyvą Konstitucijoje įtvirtinti vyro ir moters santuoką

Rumunijos parlamento pastatas 3 milijonai rumunų pasirašė iniciatyvą šalies Konstitucijoje šeimą apibrėžti kaip sudaromą vyro ir moters...

Rumunijos parlamento pastatas
3 milijonai rumunų pasirašė iniciatyvą šalies Konstitucijoje šeimą apibrėžti kaip sudaromą vyro ir moters santuoka.

Iniciatyva norima į Konstituciją įrašyti tokius žodžius: „Šeima sukuriama laisva santuoka tarp vieno vyro ir vienos moters ir yra paremta jų lygybe bei jų teise ir pareiga pasirūpinti vaikų auginimu ir mokymu.“

Surinkti 3 milijonai parašų yra šešis kartus daugiau nei reikalaujama. Organizatoriams taip pat reikėjo surinkti daugiau nei 20 tūkst. parašų bent pusėje šalies rajonų, bet ir tai jiems pavyko padaryti.

Konstitucijos keitimo projektą dabar turi patvirtinti šalies Konstitucinis Teismas. Jam tai padarius, kad siūlomas Konstitucijos keitimas būtų įgyvendintas, už projektą balsuoti turės bent du trečdaliai Senato ir Atstovų Rūmų narių. Ekspertų teigimu, dauguma parlamentarų pritaria šiai iniciatyvai, tačiau gali nenorėti prisiimti atsakomybės ir todėl laukti iki rinkimų, kad permestų atsakomybę kitai kadencijai.

Galiausiai, jei iniciatyva peržengs parlamento slenkstį, tuomet bus rengiamas nacionalinis referendumas, kuriame bent 30% dalyvavusių turės sutikti su siūlymu. Apklausos rodo, kad 88% rumunų nepritaria tos pačios lyties „santuokoms“, todėl tai neturėtų būti sunku.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pasaulis 5589765240723483774

Rašyti komentarą

4 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Šaunuoliai rumunai, pagarba! Yra dar besipriešinančių neobolševikinės degradacijos plitimui.

Augustinas rašė...

Rumunai tikrai kietai čia pasielgė. Šaunuoliai. O kad mūsiškiai būtų tokie kieti kaip rumunai, tai būtų visai kitas reikalas.

P.S. Gerb. Pikc, o Jūs nuosavo blog'o kartais nerašot? Smagu būtų pasiskaityti Jūsų mintis, išdėstytas pilnu tekstu, o ne vien trumpu komentaru po kokiu nors straipsniu.

Pikc rašė...

Rumunai ne kartą "kieti" pasirodė - pvz. jie savo Čaušesku sušaudė, o mes rinkom į valdžią kaip "labiau patyrusius". :)
P.S. Ačiū, kad paglostėte savimeilę, bet šiuo metu esu, sakyčiau, "išminties kaupimo stadijoje" - skaitau, ką protingi žmonės rašo ir kartais kokį komentarą brūkšteliu, kai kas ant seilės užeina. Nesu tiek pažengęs, kad savo tekstus generuočiau - tiesiog nemanau, kad dabar galiu pasakyti ką nors daugiau, negu kiti jau yra pasakę, o "bele ką" rašyti nesinori. :)

Kiemsargis rašė...

Na , parašus rumunams leido rinkti. O toliau Konstitucinis teismas , Senatas , Atstovų rūmai , galų gale LEIDIMAS rengti referendumą. Ar nebus kaip su mūsų Žemės referendumu?

item