12 valstijų teiks ieškinį teismui dėl prievartos mokykloms leisti vyrams naudotis moterų tualetais

Dvylika JAV valstijų teigia planuojančios pateikti ieškinį teismui dėl prezidento Baracko Obamos administracijos gairių, įpareigojančių v...

Dvylika JAV valstijų teigia planuojančios pateikti ieškinį teismui dėl prezidento Baracko Obamos administracijos gairių, įpareigojančių viešasias šalies mokyklas ir universitetus leisti „translyčiams“ asmenims naudotis tualetais, dušais, persirengimo kambariais ir bendrabučių kambariais, neatitinkančiais jų biologinės lyties.

Ieškinį pateikti ruošiasi Teksaso, Alabamos, Arizonos, Džordžijos, Luizianos, Meino, Oklahomos, Tenesio, Jutos, Vakarų Virdžinijos, Viskonsino ir Aidaho valstijos.

Valstijos kaltina Obamos administraciją „šalies švietimo įstaigas pavertus milžiniško socialinio eksperimento laboratorijomis, paminant demokratinį procesą ir sveiku protu paremtas nuostatas, saugančias vaikus ir pirmines privatumo teises.“

Obamos administracijos priimtos gairės įpareigoja švietimo įstaigas leisti „translyčiams“ asmenims naudotis priešingos biologinės lyties tualetais, dušais, persirengimo ir bendrabučių kambariais. Gairėse teigiama, jog tai būtina, kad „translyčiai“ žmonės - kurių JAV yra vos 0,3% - galėtų jaustis saugiai. Tačiau tokio reikalavimo oponentai pastebi, kad jis kelia grėsmę moterims ir atveria kelią seksualiniams iškrypėliams, kurie gali šia galimybe pasinaudoti blogiems savo tikslams.

Nors gairės neturi įstatymo galios ir jų nėra privaloma laikytis, tačiau Obamos administracija nedviprasmiškai pareiškė, jog jų nesilaikančioms švietimo įstaigoms gali būti neskirtas valstybinis finansavimas.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Šiaurės Amerika 3030122395105999331
item