Vokiečių kardinolas: „Popiežiaus posinodinis dokumentas negali prieštarauti Bažnyčios mokymui“

Likus vos dviems dienoms iki popiežiui Pranciškui paskelbiant ilgai lauktą posinodinį ganytojišką paraginimą šeimos tema, vokiečių kardin...

Likus vos dviems dienoms iki popiežiui Pranciškui paskelbiant ilgai lauktą posinodinį ganytojišką paraginimą šeimos tema, vokiečių kardinolas Walteris Brandmulleris Austrijos katalikiškoje žiniasklaidoje sukritikavo neįmanomus Sinodo siūlymus „labiau integruoti“ į Bažnyčią išsiskyrusius ir civilinę santuoką sudariusius katalikus. 

Popiežiškojo istorijos mokslų komiteto prezidentas emeritas W. Brandmulleris aiškino, kad „integracija“, kuri nėra pagrįsta tiesa apie santuokos neišardomumą ir Komunijos šventumą, vestų tik į konfliktus, sumišimą ir „šventos Bažnyčios žinios paminimą“. 

Kardinolas pakartojo Bažnyčios mokymą, kad susituokęs katalikas, sudarantis naują civilinę santuoką, nusideda svetimavimu ir, kol nepasiryžta nutraukti tokios nuodėmingos būsenos, negali nei gauti išrišimo per išpažintį, nei priimti Komunijos. Bet koks kitas kelias, išskyrus atgailą ir gyvenimo būdo pakeitimą, yra pasmerktas nesėkmei dėl savo neteisingumo. 

Minimas neteisingumas tiesiogiai būdingas bandymams integruoti į Katalikų Bažnyčią gyvenančius negaliojančioje „antroje santuokoje“, suteikiant jiems liturgines, katechetines ir kitas funkcijas, pridūrė W. Brandmulleris. 

„Kas fundamentaliai neįmanoma dėl tikėjimo priežasčių, taip pat neįmanoma ir individualiais atvejais“, - sakė kardinolas. 

Kalbėdamas apie būsimą popiežiaus ganytojiškąjį paraginimą Amoris Laetitia, kardinolas perspėjo, kad nepriklausomai nuo to, kas būtų parašyta dokumente, viskas turi būti interpretuojama nekeičiamų Bažnyčios dogmų kontekste, ypač dogmų, išdėstytų Bažnyčios Katekizme. 

„Posinodinis dokumentas Amoris Laetitia gali būti interpretuojamas tik išdėstytų Bažnyčios principų šviesoje, o prieštaravimas tarp popiežiaus dokumento ir Katalikų Bažnyčios Katekizmo būtų tiesiog neįsivaizduojamas“, - teigė vokiečių kardinolas. 

Apaštališkojo paraginimo paskelbimas numatytas balandžio aštuntos dienos vidurdienį Romos laiku. Jį pristatys du Bažnyčios tarnams skandalingomis kairiosiomis nuostatomis pagarsėję kardinolai Lorenzo Baldisseri ir Christophas Schönbornas. Dalis vatikanistų šį sprendimą interpretuoja kaip ženklą, jog būsimasis dokumentas turės progresyvių nuostatų.



Susiję

Šeimos politika 3732969486816230214
item