Seimas svarsto pataisas, kurios girtaujantiems naikintų socialines pašalpas

Seimas pradeda svarstyti įstatymų pataisas, kuriomis girtaujantiems asmenims nebūtų skiriamos piniginės socialinės paramos ir nedarbo iš...


Seimas pradeda svarstyti įstatymų pataisas, kuriomis girtaujantiems asmenims nebūtų skiriamos piniginės socialinės paramos ir nedarbo išmokos. Tuo siekiama, kad valstybės paramą gaunantys žmonės nepiktnaudžiautų alkoholiu, o gautus pinigus naudotų būtiniausioms reikmės.

Pagal siūlomas pataisas, dar šią vasarą nepasiturintiems asmenims, kurie girtauja, nebūtų skiriamos socialinės paramos ar nedarbo išmokos. Be to, nustačius, kad asmenys girtauja, išmokų mokėjimas galėtų būti ir nutrauktas. Pasak pataisų iniciatoriaus Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio, taip siekiama, kad socialinė parama būtų naudojama pagal paskirtį. Tikimasi, kad nauja tvarka skatins asmenis atsisakyti žalingų įpročių ir padės kurti saugesnę aplinką šeimose.

Pradėjusi kampaniją „Už saugią Lietuvą“, prezidentūra skelbia, kad apsvaigus nuo alkoholio kasmet per buitinius konfliktus nužudoma 180 žmonių. Dėl nesaikingo alkoholio vartojimo beveik 20 tūkst. asmenų Lietuvoje turi psichikos ir elgesio sutrikimų.


Susiję

Politika 2091943315201695477

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Taip, taip, labai teisingai išdavikai rokuoja - būtina pribaigti visus tuos, kuriuos jau pavyko nuvaryti į neviltį tiek, kad pradėtų skandinti apmaudą alkoholyje.

Acto garintojas rašė...

Išdavykai pola, kaimo leudis net alaus negali pyrkti, nusikaltimas prieš tautiškuma!!

Pikc rašė...

Konkursas, kas parašys kvailesnį komentarą? Skelbiu "2016-04-23 20:08" laimėtoju. Su tokiu lygiu jau ir Seiman galima! :)
O jei rimtai, valdžiagyviai eilinį kartą spjauna į priežastis ir mato tik pasekmes. Negana to, dar ir idiotiškai "mąsto" - maždaug: "žmonės geria dėl to, kad turi pinigų. Vadinasi, jei pinigų negaus, tai ir negers". Logiška, ne? Sakyč, tiesiog saliamoniškas sprendimas! :)

item