Lietuvos kariuomenė aktyviai plečia ir atnaujina poligonus

Pabradės poligonas/ KAM archyvo nuotr. Lietuvos kariuomenė plečia ir atnaujina poligonus. Juose bus įrengtos tankų ir kovos mašinų šaud...

Pabradės poligonas/ KAM archyvo nuotr.
Lietuvos kariuomenė plečia ir atnaujina poligonus. Juose bus įrengtos tankų ir kovos mašinų šaudyklos, taip pat padidės pačių poligonų teritorijos. Anot Krašto apsaugos ministerijos, šitaip siekiama sudaryti tinkamas sąlygas treniruotis Lietuvos ir užsienio sąjungininkų kariams. Tikimasi, kad visi statybos projektai bus baigti iki 2022 metų.

Didžiausi plėtros darbai suplanuoti penkiuose šalies poligonuose: Pabradės, Gaižiūnų, Kairių, Kazlų Rūdos ir Rokų. Labiausiai atnaujintas turėtų būti Pabradės poligonas – jame, be šaudyklų, bus įrengtas pirmasis toks Baltijos regione kompleksas „Mūšis mieste“. Jis nuo įprastų skirsis tuo, kad jame kariai treniruosis vykdyti operacijas ne mūšio lauke, kaip įprasta, bet žmonių apgyvendintoje vietovėje. Jau anksčiau Lietuvos kariuomenė buvo pasisakiusi, kad trūksta pratybų miesto sąlygomis. Be to, Pabradės poligonas padidės dvigubai: nuo 9 iki 18 tūkst. hektarų.

Ypač išsiplės ir kito – Gaižiūnų – poligono teritorija: nuo 5 iki 12 tūkst. hektarų. Tam jau pradėti miškų kirtimo darbai, kurie, pasak Krašto apsaugos ministerijos, atitinka aplinkosauginius reikalavimus. 


Susiję

Politika 9170503616563017267

Rašyti komentarą

item