Lenkija kuria teritorinės gynybos būrius

Lenkijos Gynybos ministerija priėmė sprendimą šalies rytinėse vaivadijose įkurti teritorinės gynybos brigadas. Toks sprendimas priimtas k...

Lenkijos Gynybos ministerija priėmė sprendimą šalies rytinėse vaivadijose įkurti teritorinės gynybos brigadas. Toks sprendimas priimtas kaip atsakas į nuolat augantį Rusijos karinį potencialą, rašo dienraštis „Rzeczpospolita“.

Pirmosios tokios brigados įsikurs trijose - Liublino, Palenkės ir Pakarpatės vaivadijose. Kol kas jų nebus Varmijos ir Mozūrų vaivadijose, kuri turi tiesioginę sieną su Rusijos Kaliningrado sritimi.

Lenkijos Gynybos ministerija pritarė, kad visose trijose vaivadijose būtų įkurti teritorinės gynybos brigadų štabai, o kiekviename vaivadijos centre įsikurtų teritorinės gynybos batalionas.

Be to, planuojama per metus rytinėse Lenkijos apskrityse įkurti bendrą teritorinės gynybos dalinį, kuriame tarnaus apie 100 tūkstančių kareivių.


Susiję

Pasaulis 1015106993499539805

Rašyti komentarą

5 komentarai

Pikc rašė...

Hmm... o juk Palenkės vaivadija su Lietuva ribojasi...

Augustinas rašė...

Tai normalu, nes jei Rusija pultų, pirmiausia mėgintų atkirsti Lietuvos- Lenkijos sieną, kad NATO pajėgos negalėtų ateiti Lietuvai į pagalbą. O kur Rusijai perkirsti tą koridorių - ar Lietuvos, ar Lenkijos teritorijoje, šiuo atveju nėra labai svarbu. Svarbu, kad tuo koridoriumi per Lenkijos-Lietuvos sieną negalėtų atvykti NATO pajėgos. Todėl Lenkija iš savo pusės stiprina gynybą su Lietuva besiribojančiose savo teritorijose (to kol kas negaliu pasakyti apie Lietuvą, nes nežinau, ar ką nors Lietuva daro, kad blokuotų iš savo pusės Baltarusijoje esančius Rusijos dalinius), kad Rusija negalėtų blokuoti to koridoriaus, užpuldama Lenkiją.

Pikc rašė...

Aš suprantu, kad normalu - tiesiog kai viduje sklaidosi penkta separatistų kolona, o iš kitos sienos pusės jos palaikančios ir šovinistinių polinkių turinčios valstybės ginkluotos pajėgos... Bijau, kad jeigu rasieja sumanytų pasidraskyti, tai mums reikštų galvos skausmą IŠ DVIEJŲ pusių.

Anonimiškas rašė...

Bijau, kad iš trijų pusių ar net iš keturių pusių. Kadangi dabartinė Lenkijos valdžia yra pernelyg savarankiška nuo "liberalių ES madų", o Vilnius oficialiai neparemia tokios Varšuvos pozicijos ir nėra Lenkijos sąjungininkas, mūsų valdžia gali nesutikti, kad "neaiški ir nedemokratiška Lenkija" įsikištų į Rusijos ir "demokratiškai pavyzdinės" ES pavaldinės ginčą. Na ir Berlynas gali primygtinai pareikalauti "neaiškios Lenkijos" nesikišti.

Pikc rašė...

Tai kad konflikto atveju eurosajūzas apskritai balso teisės neturi - gynyba yra ne sajūzo, bet NATO sritis - o toje organizacijoje pirmu smuiku griežia amerikonai. Nors pas juos valdžioj sėdi raudonas negras, Baltuosius rūmus pavertęs peder-irštva, bet vis tiek amerikonai tebėra vienintelė jėga, su kuria kacapstanas dar skaitosi. Eurosajūzo impotentai niekam neįdomūs - jie net savo kiemo nesugeba susitvarkyti. O mūsų valdžia sutiks su viskuo - ar nurodymai pareitų iš Briuselio, Varšuvos, ar dar kur nors. Bent tas pliusas, kad dar Maskvai nesilanksto - gal dėl to, kad nėra kaip. :)

item