Interviu su arkivysk. Guido Pozzo apie Šv. Pijaus X brolijos pripažinimą

Šv. Pijaus X brolijos vyresnysis vysk. Bernardas Fellay balandžio 1 d. susitiko su Šventuoju Tėvu, o balandžio 2 d. – su arkivysk. Guido...


Šv. Pijaus X brolijos vyresnysis vysk. Bernardas Fellay balandžio 1 d. susitiko su Šventuoju Tėvu, o balandžio 2 d. – su arkivysk. Guido Pozzo, Vatikano komisijos „Ecclesia Dei“, atsakingos už Romos santykius su Tradicijos judėjimu, sekretoriumi. Po kelių dienų dienraštis „La Croix“ paskelbė interviu su arkivysk. Pozzo. Čia pateikiame jo ištraukas.

Apie vysk. Fellay ir Popiežiaus susitikimą

Pasak arkivysk. Pozzo, balandžio 1 d. susitikimas tarp pop. Pranciškaus ir vysk. Fellay įvyko „atsižvelgiant į Brolijos kelią pilno susitaikymo link, susitaikymo, kuris įvyks ją kanoniškai pripažinus.“

„Šiuo metu visų svarbiausia sukurti pasitikėjimo atmosferą, <...> siekiant atsisakyti tos įtampos ir įtarinėjimo, kurie visiškai suprantami po tiek daug metų atsitolinimo ir trūkio, ­– tęsė arkivysk. Pozzo, pareikšdamas, jog nori „išsklaidyti“ šią įtampą ir nepasitikėjimą, kad būtų vėl rastas „pagrindas vienybei ir katalikų tikėjimo bei Bažnyčios Tradicijos skleidimui“.

Ko reikalaujama iš kataliko?

Arkivyskupas išvardijo tris esminius dalykus, dėl kurių asmuo tampa kataliku: „Katalikų tikėjimo išpažinimas, sakramentinis ryšys ir hierarchinė bendrystė su popiežiumi.“

„O kalbant apie Vatinkano II Susirinkimą, paskutinių dviejų metų diskusijos atvedė prie svarbios išvados: Vatikano II Susirinkimą tinkamai suprasti galima tik remiantis pilna Bažnyčios Tradicija ir nuolatiniu jos magisteriumu. Įvairūs Susirinkimo tekstai reikalauja ne vienodo pripažinimo.“

Pavyzdžiui, Susirinkimo deklaracija „Nostra Aetate“, atvėrusi duris ekumenizmui su nekrikščioniškomis religijomis, anot arkivysk. Pozzo, „pateikia tik tam tikras sielovados direktyvas, kitaip tariant, pastoracinius nurodymus, pasiūlymus ar paraginimus.“ „Todėl Susirinkimo tekstų apie santykius su kitomis religijomis priėmimas nėra išankstinė Brolijos kanoninio pripažinimo sąlyga.“

„Šv. Pijaus X brolijos iškeltos problemos dėl Bažnyčios ir valstybės santykių, religinės laisvės, ekumenizmo, dialogo su nekrikščioniškomis religijomis, liturginės reformos ir jos konkretaus įgyvendinimo lieka diskutuotinos ir aiškintinos, tačiau jos nėra kliūtis kanoniniam ir teisiniam Brolijos pripažinimui.“

Kanoninis pripažinimas?

Jau iš anksto numatydamas kanoninį Brolijos pripažinimą, arkivyskupas teigė, kad „Vatikano II Susirinkimo tekstai, net ir po kanoninio pripažinimo, liks diskusijų ir išsamesnio tyrimo objektas, siekiant tiksliau juos suprasti ir išvengti nesusipratimų bei prieštaringumų, taip paplitusių šiandieninėje Bažnyčioje“.

„Šv. Pijaus X brolija privalo pripažinti, kad tik Bažnyčios magisteriumas gali saugoti, ginti ir aiškinti Tikėjimo lobį.“

Versta iš La Croix

Susiję

Religija 4563536799861829449

Rašyti komentarą

106 komentarai

Unknown rašė...

Atleiskite, bet Bažnyčios magisteriumas ne tik nesaugo tikėjimo lobio, bet iškraipo, išbarsto ir eina elgetauti kitur. Arba užrakina devyniom spynom ir nei patys naudojasi, nei kitiems duoda. Ne aš viena patyriau savo kailiu.

Gluosnis rašė...

Hmm joks cia ne arkivyskupas - jis paskirtas be popieziaus pritarimo. Nelemti eretikai - sektantai.

Anonimiškas rašė...

Vatikano "Ecclesia Dei" komisijos sekretorius arkivyskupu paskirtas be popiežiaus sutikimo? Gal išsiblaivykite?

Anonimiškas rašė...

Gluosnu, Jūs netinkamai informuotas, bet tai ištaisoma sekant naujienas. Štai citata iš interviu su arkivysk. Guido Pozzo, Vatikano komisijos „Ecclesia Dei“ sekretoriumi:
„Šv. Pijaus X brolijos iškeltos problemos dėl Bažnyčios ir valstybės santykių, religinės laisvės, ekumenizmo, dialogo su nekrikščioniškomis religijomis, liturginės reformos ir jos konkretaus įgyvendinimo lieka diskutuotinos ir aiškintinos, tačiau jos nėra kliūtis kanoniniam ir teisiniam Brolijos pripažinimui.“

Gluosnis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Gluosnis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Gluosnis rašė...

Taip teisybe :) taip teisybe Guido Pozzo yra iš kataliku baznycios - neisiskaiciau. BET vysk. Fellay - joks ne vyskupas. Sios brolijos visi vyskupai yra skirti be popiežiaus pritarimo ir yra jokie vyskupai..

Unknown rašė...

Jeigu jie "jokie vyskupai", tai kodėl popiežius leido pas juos eiti išpažinties? Kam su galva negerai - popiežiui ar Gluosniui?

Pikc rašė...

Šiuo klausimu atsakymas akivaizdus, bet apskritai, dėl popiežiaus galvos aš lažybų nekirsčiau - raudonosios ideologijos stebėtinai veiksmingai žmones paverčia puspročiais. :)

Unknown rašė...

Žinai, brolau, kad ir kaip liūdna, bet pritariu. Parašyčiau daugiau, bet per daug akių. Bent jau man tai jis tikrai svetimas.
Beje, vakar perskaičiau apie Raudonosios aikštės terafimą - Blanką (Leniną). Pakraupau. Jo - šėtono - atvaizdą nešiojom prisisegę prie krūtinių. Jei netingi, paskaityk: http://3rm.info/publications/37935-tayny-zikkurata-i-terafima-na-krasnoy-ploschadi.html Po nuoroda yra atviresnių komentarų.
Atmenu, Lenino gimtadienis (kaip tik rytoj) būdavo šventa diena.
Jota

Gluosnis rašė...

Ispazintis su vyskupo legitimumu nesusije - katalikai esant reikmei gali eiti ispazinties ir pas staciatikius. Lefebristu erezija ir prasidejo kai be popieziaus buvo paskirtas vyskupas. Lefebristai seniai galejo but vienybej su katalikais tik jiem trukdo sunkiausia - puikybes nuodeme...

Anonimiškas rašė...

Atsipeikekite, chunveibinai. Jau ir Popieziu baigiate priesu paversti

Anonimiškas rašė...

Lefebristai yra katalikai, netgi "labai katalikai". Kai kas net mano, kad jie "per daug katalikai" ir "per mažai protestantai", "per mažai liberalai", "per mažai leftistai".

Dėl puikybės - nežinau. Nenoras į antrą planą nustumti Dievą, o į pirmą žmones ir jų bendrystę yra greičiau tvirtybė. Taip pat nežinau, ar amerikietė Deivis yra lefebristė. Tačiau Bergoglio JAV skyrė oficialią audienciją ne jai, o kažkokiam gėjų aktyvistui. Bergoglio atstovo komentaras, kad Deivis turėtų pirma vykdyti katalikų tikėjimui prieštaraujančius įstatymus, yra visų praeities ir dabarties tikėjimo kankinių išsižadėjimas ir beveik "išeina iš katalikybės."

Pikc rašė...

O, dar vienas "įdomesnis" komentaras - pasirodo, "chunveibinai" - tai tie, kas kritikuoja popiežių dėl to, kad jis RAUDONAS. :D

Pikc rašė...

Puikus komentaras, tik viena pastabėlė - ne "gėjų", o pederastų. Vadinkim daiktus tikraisiais vardais, kaip sako. :)

Anonimiškas rašė...

chunveibinai [kinų k. hongweibing — raudonasis sargybinis], Kinijoje — politiškai nesubrendusio jaunimo būriai, dalyvavę vad. kultūrinėje revoliucijoje.

Rasa rašė...

Dėl Bergoglio, tai siūlau prisiminti 2013 metų didijį Ketvirtadienį, kai jis plovė kojas kaliniams kalėjime. Jėzus plovė kojas savo pasekėjamas, tiems kurie viską palikę tris metus sekė paskui jį. Neatgailaujantys, neišpažinę savo kalčių kaliniai yra šėtono pasekėjai. Didysis Ketvirtadienis - tai Gavėnios pabaiga, kuria minime Jėzaus 40 dienų buvimą dykumoje. Pabaigoje Jėzus patyrė šėtono gundymus, kurių vienas buvo - nusilenk prieš mane ir aš tau padovanosiu viso pasaulio karalystes. Vienžo, Bergoglis plaudamas ir bučiuodamas šėtono pasekėjų kojas, nusilenkė šėtonui ir dabar tikisi tapti visų pasaulių religijų "valdovu". Beje, tai nebuvo pirmas kartas, Argentinoje Bergoglio plovė kojas sergantiems AIDS, kurių didžioji dalis kaip žinome yra narkomanai ir homoseksualai. Šėtonas neužtruko atsilyginti - Bergoglio tapo katalikų "valdovu", o dabar belieka stėbėti, kaip jis taps pasaulinės religijos New Age "galva".

Rasa rašė...

Būtų labai malonu, Gluosni, jeigu tu labiau rūpintumeisi katalikų vyskupų erezijomis - tokiomis kaip komunijos dalijimas į rankas, nors nei vienas popiežius to neįteisino, iškreiptą gailestingumą, kuriuo prisidengus naikinama nuodėmė, nutylėjimus apie pragaro egzistavimą ir t.t

Rasa rašė...

Visas Bergoglio "raudonumas" kyla iš to, kad siekiama paversti katalikybę tiesiog humanizmu. Humanizmas rūpinasi žmogaus materialine gerove ir visiškai nesirūpina žmogaus sielos reikalais t.y jo išganymu ir amžinuoju gyvenimu.

Gluosnis rašė...

Atsikvosekite Rasa ir Pikc.
Didiji ketvirtadadieni Jezus plove kojas ir Judui, kuris ji isdave ir buvo "setono" pasekejas ta akimirka ir Petrui - kuris jo issizadejo tris katus. Abu buvo isadvikai - tik Petras sugebejo prsimti atleidima, o Judas - ne.
Rasa - Juda ir simbolizuoja tie kaliniai...Nesupranu prie ko New Age.

Del komunijos - is esmes koks sirtumas i rankas ar ne. Jezus per paskutine vakariene tikrai leido duona imti i rankas mokiniams.

Ir siaip niekas tikrojoje Kataliku baznycioje neneigia pragaro egzistavimo ir Velnio veiimo - kaip tik po Vatikano II -jo susirinkimo buvo suaktyvintas Egzorcistu veikimas. Kiek zinau - Kataliku,o ne Lefebristu, egzorcistai isvarineja sekmingai demonus ir siomis dienomis.

Deja kaip matau lefebristai - panasiai kaip fariziejai Jezaus laikais - pabaltinti antkapiai - o viduje pyktis ir neapykanta.

Ramybes Jums ir grazios dienos.

Rasa rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Rasa rašė...

Bet Judas juk tris metus sekė paskui Jėzų, be to tada, kai kunigai ar vyskupai Didijį Ketvirtadienį plauna kojas savo parapijos pasauliečiams vyrams, t.y tiems, kurie seka paskui Kristų, t.y lanko bažnyčią - visada gali pasitaikyti nuplauti kojas ir "Judui" - t.y tokiam, kuris yra išdavęs Kristų - turi mirtiną slepiamą, neišpažintą nuodėmę ir pan. bet visgi neatgailaujantys kaliniai yra nuodėmės vergai ir todėl - šėtono pasekėjai, o ne Jėzaus Kristaus pasekėjai. Jėzus plovė kojas 1 Judui ir 11 šventųjų, o Bergoglio plovė kojas 12 "Judų". Ar jauti skirtumą???

Rasa rašė...

Šiaip jeigu tau Glausni nėra skirtumo ar komuniją imti į rankas ar ne, tai man tuomet beprasmiška su tavim diskutuoti, nes tikiuosi, kad su Dievo malone ir Mergelės Marijos pagalba niekuomet neprilygsiu tavo lygiui. Tesaugo mane Dievas nuo tokių "tikėjimų".

Rasa rašė...


"Deja kaip matau lefebristai - panasiai kaip fariziejai Jezaus laikais - pabaltinti antkapiai - o viduje pyktis ir neapykanta.
Ramybes Jums ir grazios dienos."

Primisiu tavo paties, Gluosni, "meilės" apraiška:)
"Nelemti eretikai - sektantai."

Unknown rašė...

Panašiai, jei ne daugiau...

Pikc rašė...

Neužmirškim neomarksizmo (įskaitant audiencijas pederastams), kūjo su pjautuvu ant kaklo vietoj kryžiaus - ar tai, tamstos nuomone, nėra "raudonumas"?
Beje, pagal tamstos pateiktą apibrėžimą, bolševikai irgi buvo savotiški "humanistai". :)

Pikc rašė...

Sakyčiau, "touché". :)

Gluosnis rašė...

Hm taip su uzkietejusiais lefebristais nera prasmes diskutuoti - :). Butent del ju arogancijos jie ir verti nelemtu sektantu epitetu - pasidomekit gerbiamo lefebro cirkais bendraujant su Sv. Jonu paulium II.

Gluosnis rašė...

Lefebristams as neapykantos nejauciu man tiesiog gaila Ju del ju aklumo ir uzkietejimo puikybes nuodemeje sekant Lefebra.

Rasa rašė...

to Pikc
praėjus tik kelioms dienoms po išrinkimo, BNS informavo:
2010 metais Argentina tapo pirmąją Lotynų Amerikos šalimi, įteisinusia tos pačios lyties asmenų santuokas.
Tačiau popiežiaus oficialusis biografas Sergio Rubinas (Serchijus Rubinas) sako, kad buvęs kardinolas Jorge Mario Bergoglio buvo pakankamai išmintingas politikas, kad suprastų, jog bažnyčia nepajėgs laimėti tiesioginės kovos su gėjų santuokomis, todėl jis paragino savo vyskupus verčiau pritarti gėjų civilinėms sąjungoms. Ir tik tuomet, kai jo pasiūlymas buvo atmestas Vyskupų konferencijoje, jis pradėjo, tai, ką gėjų aktyvistai pavadino „Dievo karu“ su šiuo įstatymu, tačiau tuomet Bažnyčia pralaimėjo.
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/vatikane-argentinos-prezidente-pietavo-su-savo-tautieciu-popieziumi-57-317238
Tai ar bereikia stebėtis tomis audiencijomis.
O apie kūjus su pjautuvais tai nieko negirdėjau. Gar galite pateikti tikslenės info.

Anonimiškas rašė...

re: Rasa 2016-04-22 13:54
"Visas Bergoglio "raudonumas" kyla iš to, kad siekiama paversti katalikybę tiesiog humanizmu"

- Nėra prasmės vartyti kažką. Katalikybės tikslas ir yra įgyvendinti humanizmą.
"
. Humanizmas rūpinasi žmogaus materialine gerove ir visiškai nesirūpina žmogaus sielos reikalais t.y jo išganymu ir amžinuoju gyvenimu."

- Egoizmas rūpinasi asmenine/žmogaus gerove. Humanizmas rūpinasi harmonijos visuomenėje įgyvendinimu.

Gluosnis rašė...

Rasa Saugok Dieve nuo tikejimo, kada forma tampa didesne uz turini. Geriau pasimelskit Sv. Mergelei Marijai kad apsaugotu nuo to. Noreciau kad komunija butu kaip apastalu laikais - lauzant ir dalijantis tikra duona- todel man sureiksminimas ar i rankas ar i ne atrodo neprasmingas...jeigu jums tai svarbu - gerbiu jusu nuomone bet nesuprantu.

Anonimiškas rašė...

to: Pikc 2016-04-22 15:18
"Neužmirškim neomarksizmo (įskaitant audiencijas pederastams), kūjo su pjautuvu ant kaklo vietoj kryžiaus - ar tai, tamstos nuomone, nėra "raudonumas"? "

- Prie "nešvaraus" prisiliesti galima dviem skirtingais tikslais: a) kad tuo tepti kitus; b) kad nuplauti/apvalyti tą nešvarumą.

"Beje, pagal tamstos pateiktą apibrėžimą, bolševikai irgi buvo savotiški "humanistai"."

- Kūdikiai irgi gimsta be klastos. Visi ir išaugtų dorais žmonėmis... Jei kas sugedusioj aplinkoj auga, persima jos sugedimą. Ir tik nedaugeliui tokių sukaupus deramą patirtį, pavyksta įgauti išminties ir sugrįžti į doros kelią.

Rasa rašė...

to anonimiškas
1. Ar bent kartą skaitei Evangeliją?
2. Ir ar gali atsakyti į klausimą - kuo krikščionybė skiriasi nuo NEw Age???
3. Jeigu tu net savęs pasivadinti vardu nesugebi, tai ar beverta iš viso su
tavimi diskutuoti?

Anonimiškas rašė...

1. Ne tik skaičiau, bet ir ilgai studijavau.
2. Ar bet jau suvokiate, kiek tų skirtumų yra?
3. O Rasa tai ta, kur nuo medžių krenta?..

Anonimiškas rašė...

:like:

Pikc rašė...

-> "Anonimiškas" (2016-04-22 17:45):
1. Tai pagal tamstą, tas popiežiaus kėdėje sėdintis veikėjas tuo "nešvariu" nuo galvos iki kojų išsiterliojęs dėl tikslo a) ar tikslo b)? 2. Ajajai, vargšai bolševikai - reiškia, dori žmonės iš principo, tik aplinkos sugadinti, nabagai? :)
-> Rasa: apie popiežiaus "papuošalą" jau sena istorija. Ir šaltinių krūvos. Štai keli: http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/07/for-record-pope-francis-personally.html arba http://www.nationalreview.com/article/421133/pope-francis-crucifix-hammer-sickle-communist

Anonimiškas rašė...

"1. Tai pagal tamstą, tas popiežiaus kėdėje sėdintis veikėjas tuo "nešvariu" nuo galvos iki kojų išsiterliojęs dėl tikslo a) ar tikslo b)?"

- Pikc, ar tamstai neatrodo, kad kažkas kitas tokiais triukais turėjo tikslą tokiuose kaip tamsta sužadinti iliuziją, neva, čia popiežius kažkokiu tai būdu pats save terlioja? Jei supratai, kokiais niuansais žaidžiama, busi išgelbėtas. Jei jau nebeturi valios blaiviai pažvelgti į situaciją, taip ir liksi marionete.

2. Ajajai, vargšai bolševikai - reiškia, dori žmonės iš principo, tik aplinkos sugadinti, nabagai? :)

- Kol kas, tamsta blogesnis už bolševikus. Ir jei tik susigaudytum, kokią klaidą turi savyje, galėtum pasitaisyti.

Unknown rašė...

O štai Bergoglio humanizmas: http://ldiena.lt/paveiksliukas/4278

Rasa rašė...

to unknown
Čia ne Rokfeleris.
Šiaip nuotrauka iš šio straipsnio:
Pope Francis kisses hands of Holocaust survivors
http://www.euronews.com/2014/05/26/pope-francis-kisses-hands-of-holocaust-survivors-/

Pikc rašė...

Na, su šituo veikėju viskas aišku - kaip sako, medicina čia bejėgė. :D

Unknown rašė...

Ne, čia tiesiog pasišaipė iš "vargšų bažnyčios" vadovo. Juk iš tiesų bučiuoja "vyresniesiems broliams" į visas vietas.
O šiaip jūs čia be reikalo ginčijatės dėl humanizmo: jų esama įvairiausių. Popiežius, tarkim, siekia žemiškosios gerovės, pamiršęs, kaip pati rašei, svarbiausiąjį Bažnyčios tikslą - vesti sielas į išganymą. O Kristus tvirtino atvirkščiai: "Jūs pirmiausia ieškokite Dievo karalystės ir jo teisumo, o visa tai bus jums pridėta".

Rasa rašė...

Dar Kristus sakė „Mano karalystė ne iš šio pasaulio“, “Vargšų jūs visada turėsite savo tarpe, o mane ne visuomet turėsite“.
Ir įdomiausia, kad ilgai studijuojantiems Evangeliją, tai jau tampa per sudėtinga suprasti. Jiems krikščionybė tampa tiesiog visokiais -izmais (komunizmais, humanizmais, neomarksizmais ir t.t.)
Bet manau tai natūralu, jeigu asmuo nebesuvokia kas yra nuodėmė, kas yra atgaila, kai viskas nurašoma "gailestingumui", pamirštant, jog tai tik viena iš Dievo savybių, taikoma ATGAILAUJANTIEMS nusidėjėliams, jie dėl savo nuodėmių ir ypatingai savo begalinės puikybės (kai savo meile ir gailestingumu tampa "šventesni" už patį Dievą, kai svajoja savo purvinomis rankomis liesti Dievo kūna ir kraują) tampa atskirti nuo Dievo - ir todėl žiūri, bet nebemato, klauso, bet nebegirdi. Ir tokių katalikų tikinčiųjų yra turbūt 90 proc. Tai pagaliau ir "vadą" atitinkantį jų lygį gavo ir dabar žavisi laimingi jo -izmais:)

Unknown rašė...

Taip. Bet ką daryti? Man regis, Katalikų Bažnyčia, taip uoliai siekusi vienybės, skyla.

Anonimiškas rašė...

Pikc, pasižiūrėk į veidrodį:
https://www.youtube.com/watch?v=keqb_5lt7nE

Unknown rašė...

GLUOSNIUI (17.08): sakai, kad svarbiausias sektantizmo požymis - arogancija. Išeitų, kad visi kiti krikščionys - ne sektanatai? Nesvarbu, ką jie išpažįsta, ko ne, ar skelbia Evangeliją tokią, kokią liepė skelbti Kristus ir apaštalai, ar laikosi tradicinio mokymo ir t.t. Kas, Tavo manymu, yra protestantai?

Pikc rašė...

Specifinio tipo pacientų nuomonės nedomina. ;)

Anonimiškas rašė...

Tai kodėl tada elgiesi specifiškai mrazauskiškai?

Gluosnis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Gluosnis rašė...

Protestantai - kriscionybes atsaka. Taip sektos vienas is esminiu bruozu -arogantiskas lyderis. Kol kas lefebristai -sekta. Deja po truputi tampa krikscionybes atsaka su katalikais susijusi tiek kiek protestantai. Krikscionybe yra tiesiog krikscionybe visokios tradicijos yra antraeiliai.Beda ta kad po II ojo Vatikano susirinkimo kataliku baznycia atvere galimybe suarteti su staciatikiais visu pirma. Deja kai kam tai kaskodel nepatinka.

Pikc rašė...

"Taip sektos vienas is esminiu bruozu -arogantiskas lyderis." - užskaitau kriterijų! :D
Kažkaip įtariu, kad Kalvinas su Liuteriu nesunkiai galėtų būti šituo grieku apkaltinti. :)

Rasa rašė...

Liuteris tai neprastas veikėjas buvo ir visai ne arogantiškas. Lefebristams iki jo tikrai dar labai toli... Siūlau pasidomėti Liuterio kūrinėliu "On the Jews and their lies", kuri vadinamas A precursor to Nazism.
Luther proposed "What shall we Christians do with this rejected and condemned people, the Jews"
"First, to set fire to their synagogues or schools …
"Second, I advise that their houses also be razed and destroyed."
Galiu tik įsivaizduoti, kokią "teisingą" protestantišką teologiją šis veikėjas sukūrė ir tampa visai nekeista, kodėl nacizmas "suklestėjo" būtent Vokietijoje.

Gluosnis rašė...

:) taip Kalvinizmas ir Liuteronizmas is pradziu buvo sektantiski judejimai nuvede iki krikscionybes atskalu. Kaip ir rasiau - lefebristai kolkas yra sektantinis judejimas.

Šv. Jonas Paulius II-asis, Benediktas XVI, Pranciškus - dave daugybe progu sugristi, daugybe - sis straipsnis dar apie viena. Siais Dievo gailestingumo metais Pranciškus leido eiti ispazinities pas Lefebristu kunigus (http://www.propatria.lt/2015/09/popiezius-pranciskus-tikintieji-gales.html). Siuo ir visaip kitaip Kataliku baznycia rodo, kad lieka jiems atvira...tik telieka melstis, kad si karta Lefebro pasekejai neatgres nugaru.

O siaip idomu kodel antisemitizmas isismelkia i tokiu atskalu lyderiu samone...Taip buvo Liuteriui taip buvo ir vienam is Lefebro isventintu "vyskupu R. Williamson (https://en.wikipedia.or/wiki/Richard_Williamson_%28bishop%29) Aciu Dievui - kilus pasipiktinimui brolija nuo jo atsiribojo.


Anonimiškas rašė...

Dėl sektų - galima atlikti tokį hipotetinį eksperimentą. Įsivaizduokime, kad prieš kokį menką šimtmetį Tikėjimo Kongregacija vertina lefebristų ir Bergoglio bei jo šalininkų tekstus katalikų tikėjimo aspektu. Įdomu, kurie tekstai būtų įvertinti kaip katalikiški, o kurie kaip sektantiški ar kaip kažkokios naujos, tuo metu dar nežinomos, bažnyčios tekstai?

Rasa rašė...

Na šiaip pritarti Bergoglio "pažangioms" meilės ir gailestingumo naujovėms, reiškia atmesti visų iki tol buvusių popiežių, visų bažnyčios tėvų ir bažnyčios mokytojų mokymus dėl komunijos ir dėl nuodėmės ("kas aš toks, kad teisčiau").

Jer 6-16 Taip kalba VIEŠPATS: „Stokitės ant kryžkelių ir pasižvalgykite! Pasiklauskite senovės takų, kur yra gerasis kelias? Eikite juo ir rasite sau ramybę.Bet jie atsakė: 'Juo mes neisime!'

Unknown rašė...

Man rodos, mažumėlę nugrybavote į pievas. Pasiskaitykite, ką apie žydų tautą sakė pats ponas Dievas Jeremijo, Izaijo pranašystėse ir kitur, ir jūs pamatysit, kad Liuteris tik labai blankiai pakartojo Senojo Testamento ištarmes (žr. kad ir Iz 1 sk. "Izraelio nuodėmingumas"). Nors, žinoma, Liuterio neteisinu: jis ne tik kad joks "reformatorius", kaip jį mėgsta vadinti protestantai, bet paprasčiausias Bažnyčios skaldytojas ir griovėjas, iškreipęs katalikų mokymą ir liturgiją, išmetęs daugybę dalykų, kuriuos išpažįsta katalikai.
O kodėl lefebristai sektantai, taip ir nesupratau. 19.27 rašytam komentare Gluosnis išvis nuvažiavo į lankas, net nebeanalizuoju. Ko jie ne taip moko? Ką išmeta iš tradicinio Bažnyčios išpažinimo?
Dėl modernistų, Rasa teisingai rašė 09.54. Plius dar tradicinis Bažnyčios mokymas apie žydus, pasidomėk, Rasa, kad ir str. http://www.fsspx.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=126&Itemid=40.

Rasa rašė...

To Unknown
Tu klysti, jeigu manai, kad Izaijo ir Jeremijo pranašystėse Dievas kalba apie tik apie žydų tautą. Šventasis Raštas yra gyvas ir visada įkvėptas Šventosios Dvasios ir skirtas ne kažkam senovėje, bet tiems kurie jį skaito dabar. Tiesiog tereikia suprasti, kad biblijinis Izraelis - tai dabartinė dvasinė Dievo tauta - krikščionys, biblijiniai žydų kunigai yra dabartiniai katalikų kunigai, biblijinė Jezuzalė yra katalikų Bažnyčia, Šv. Mišių AUKA yra Jeruzalės švntyklos AUKA ir pan.
Visas skirtumas tame, kad visokie sektantai ir protestantai suvokia Jėzaus Kristaus kūną ir kraują kaip VALGĮ, o katalikai - kaip AUKĄ.
Stačiatikiai aukoja su rauginta duona ir yra Samarijos šventykla, nes Viešpats pasakė: Iš 22-23 "Neatnašausi mano aukų kraujo su rauginta duona.."
Ir labai įdomus vaizdas atsivers...Pamatysi, kad šie Dievo grasinimai skirti ne kažkam, bet dabartiniams krikščionims - ir tuomet suprasi, kodėl puola rusai, komunistai ir kt. priešai, kodėl į išsižadėjusią Dievo Vakarų Europą "plaukia" musulmonų ordos ir t.t.
O be to Nt rašoma,
2Tes2 "Pirmiau turi ateiti atkritimas ir apsireikšti nedorybės žmogus, pražūties sūnus, 4 prieštarautojas, kuris sukyla prieš visa, kas dieviška ir šventa, ir pats sėdasi Dievo šventykloje (gr.ναον tuo pačiu žodžiu Nt buvo vadinama ir Jeruzalės šventykla.), dėdamasis Dievu."
Na abejonių niekam turbūt nekyla, kad Antikristo sostas bus Romoje, tą nuolatos patvirtina ir visokie sektantai, protestantai ir kitokie scizmatikai, visus katalikų popiežius vadindami antikristais, ir tuo netiesiogiai pripažindami, kad katalikų Bažnyčia yra Šventykla, nes antikristui joks kitas sostas, išskyrus Šventyklą netinka.:)
O kodėl jis ten atsisės - labai gerai pasakė pranašas Jeremijas:
22-26 Jos kunigai iškraipė mano mokymą ir išniekino, kas man šventa, neskyrė to, kas šventa, nuo to, kas prasta, nemokė skirti to, kas tyra, nuo to, kas netyra.

Jota rašė...

Maniau, kad suprasi ir be specialaus minėjimo. Daug nerašysiu, bet atkreipk dėmesį į Rom 2,9 ("pirma žydui, paskui graikui", t.y. į istorinį aspektą ir dvasinį (nevalia jų suliedinti) plius dar į Kristaus žodžius žydams Mt 13, 10 ir toliau). Didžiulis skirtumas tarp mūsų ir tarp žydų, kuriuos Dievas buvo išsirinkęs. Be jokios abejonės, ir mums visiems galioja Kristaus išpildytasis ST.

Jota rašė...

O dėl valgio, maisto, Aukos - nemanau, kad čia visas skirtumas. Antai 1936 m. maldyne protarpiais vartojama ir sąvoka "dvasinis maistas" (apie komuniją). Kartais "vaistai sielai ir kūnui". Auką mes čia apskritai ne ta prasme vartojame. Kalbam apie komuniją, ar ne? Auka yra Mišios, kurių protestantai nepripažįsta ir valgo prisiminimo Vakarienę. Ar taip?
Kokio galo nebeleidžia siųsti tiesiai kaip unknowno?

Gluosnis rašė...

Man idomiau ka pasaqkytu apastalai ir pirmykste baznycia iki rytu vakaru skilimo. Ji, tikriausai, pritartu Bergolio o ne renesansinei (apimtai istvirkimo) ar 19-to amziaus (sustingusios formalizme) baznyciai. Isnagrinejau ta Bergoglio nesena apastalini paraginima "Amoris Leatitia" nera ten nieko keiciancio katalikiska doktrina. Ir siaip popiezius Pranciskus labai aiskiai yra pries Genderizma - kas yra siu laiku blogio idealogija.

Sakote blogai Popiezius sako "kas aš toks, kad teisčiau" - o ka Jezus sake - neteisk ir nebusi teisiamas. Sirdi pazista tik Dievas o ne kunigas.

Blogai, kad Popiezius plauna kaliniams kojas. O Jezus ka sake, kas bus pasaulio pabaigoje atskiriant atskirdamas avis nuo oziu? - jis yra ir kalinyje, nesvarbu atgailaujanciame ar ne".

Nepatinka, kad Popiezius neskuba visu "nestandartinese situacijose" gyvenanciu kataliku nurasyti is baznycios - idomu, kaip kitaip paskatintumete tokius zmones arteti prie baznycios - skirdami jiems griezta anatemas?

Susivokit, kad Baznycios tamsa JAU buvo renesanse ir viduramziais - kuomet vyko orgijos Siksto koplycioje, Borgiju dinastijos, perkami-parduodami popieziaus sostai, istvirkavimas viesai zinomas dvasininkijos tarpe - pasidomekit. Va stai tokia buvo "senoji, tradicine" baznycia. Idomu ar tokios baznycios nori ultrakonservatoriai Lefebristai?

Pikc rašė...

Nagi, pažiūrim "progresyvų" didžiai logiškus "argumentus":
1. "Ji [čia "apastalai ir pirmykste baznycia"], tikriausai, pritartu Bergolio o ne renesansinei (apimtai istvirkimo) ar 19-to amziaus (sustingusios formalizme) baznyciai." - jo, čia tikrai stipru. Jeigu jau "apastalai ir pirmykste baznycia" pritartų (o juk Gluosnis ŽINO)... :D
2. "o ka Jezus sake - neteisk ir nebusi teisiamas." - teip! Užtat ne tik homo, bet ir pedo, zoo, nekro ir kitų "progresyvių orientacijų" smerkti negalima - "after all, love is love", o "sirdi pazista tik Dievas o ne kunigas". :D
3. "O Jezus ka sake, kas bus pasaulio pabaigoje atskiriant atskirdamas avis nuo oziu? - jis yra ir kalinyje, nesvarbu atgailaujanciame ar ne" - čia, reik pasakyt, kiek pasimečiau. Arba čia kažkas ne taip su sintakse, arba su logika. Ar ta 'įžvalga' reiškia, kad pats Jėzus neatgailaujančiuose bandituose sėdi, ar kaip?
4. "Nepatinka, kad Popiezius neskuba visu "nestandartinese situacijose" gyvenanciu kataliku nurasyti is baznycios" - a, tai, pasirodo, kalba visai ne apie teisę priimti komuniją, o apie tų žmonių atskyrimą nuo bažnyčios buvo! O nustatytų taisyklių laikymasis yra, pasirodo, "griezta anatema". Tai ačiū, kad išaiškinot! :D
5. Oi, kaip tokie postringavimai (turiu omenyje paskutinę pastraipą) primena tų pačių "progresyvų" pasakėles, kaip liberast-neomarksistinei "pažangai" besipriešinantieji siekia "grįžti į gūdžius viduramžius". :)

Pikc rašė...

Na, tam komuniagai turbūt svarbiau, kad "visų šalių proletarai" vienytųsi, o bažnyčios atžvilgiu labiau tiktų "pasaulį seną išardysim!". :)

Rasa rašė...

To Jota
sunku bendrauti su žmogumi, kuris neparašo tiesiai šviesiai, o tik užuominom. Ir matyt ir nelabai vertingos tos tavo mintys, jeigu bijai ar gėda jas išsakyti tiesiai šviesiai.
Šiaip be jokios abejonės dabar krikščionybė yra pati auksčiausia religija. Todėl, kad iš visų monoateistinių religijų tik vieninteliai krikščionys turi AUKOS liturgiją. Musulmonai ir žydai savo maldos namuose turi tik pamaldas - žodžio liturgiją. Tai galima suprasti ir pagal dvasininkų pavadinimus - rabinas (mokytojas), imamas (mokytojas), pastorius (ganytojas). Tai pagal ST -levitai. Pas katalikus – kunigai, pas ortodoksus jerichai (gr. kunigai). Judaizme kohenai (kunigai) tik simbiliniai:
http://www.delfi.lt/news/daily/world/zydu-maldininkus-prie-raudu-sienos-saugojo-sustiprintos-pajegos.d?id=71094196

Todėl bet kokie bandymai sulyginti religijas ir visas suvesti į vieną pasaulinę religiją yra Katalikybės ir šv. Mišių AUKOS išniekinimas ir to visiškai nepalaikau. Bet nepalaikau ir visiško kitų religijų atmetimo. Konkrečiai dėl judaizmo - viskas aiškiai parašyta Rom 11.
„15 Nes jeigu jų atmetimas pasauliui reiškia sutaikinimą, tai ką gi reikštų jų priėmimas, jei ne gyvenimą prisikėlus iš numirusių?“
Vadinasi atėjus laikui, žydai patikės, kad jų laukiamas mesijas yra būtent Jėzus Kristus.
Pabaigoje nei vieni, nei kiti nebus geresni – žydai nukryžiavo Jėzų Kristų tiesiogiai, katalikai nukryžiuos jį dvasiskai. Ir vėl įvyks ir jau vyksta tas pats, tik dvasiškai. Išduoda Jėzų jo aukštieji kunigai, o galutinai nukryžiuoja „romiečiai“. Kokioje kryžiaus stotyje šiuo metu esame - manau, kad šiuo metu prasideda Jėzaus plakimas, t.y nuodėmių prieš skaistybę įteisinimas, o tuomet, kai Eucharistijos kaip AUKOS sakramentas bus perkeistas į Komunija-valgį-bendrystę, nes visi esame Dievo vaikai - bus Jėzaus vainikavimas erškėčiais, nes bus atmesta Jėzaus AUKA ant kryžiaus. O kai šventykloje atsisės Antikristas - įvyks Jėzaus nykryžiavimas ir mirtis ant kryžiaus. Na o paskui - Prisikėlimas.
Ir kaip prieš 2 tūkstančius metų minia šaukė „ ant kryžiaus Jį“, o likutis žydų sekė paskui Jėzų ar bent jau nedalyvavo jo nukryžiavime, taip ir dabar minia pritardama visokioms pasaulietinėms moderninstinėms naujovėms šaukia: „ant kryžiaus Jį“, ir tik likutis nedalyvaus nukryžiavime ar seks paskui Jėzų Jo Kryžiaus kelyje.
Dievo Žodis yra gyvas ir kaip kaip šiandien gyvas ST, taip pat gyvas ir NT, tik vietoj žydų reikia įsirašyti dvasinę Dievo tautą ir bus tas pats, pamatysi, kad dvasinė Dievo tauta- krikščionys nei kuo ne geresnė, o gal net ir dar baisesnė.

Rasa rašė...

Dar pridursiu, tai ką visi „išrinktieji“ - krikščionys ir žydai visuomet pamiršta ar nenori matyti. Bet koks išrinktumas nėra vien tik „blizgutis“. Jis eina komplekte kartu su prakeikimais (Įst.27-28 skyriai), kurie įsigalioja, jeigu daromos nuodėmės. Na dėl krikščionių tai ir taip turbūt viskas aišku – abortai, eutanazijos, paleistuvystė, pinigų garbinimas ir t.t., o dėl žydų, tai man atrodo, kad čia viskas dar baisiau – nes mano manymu teigti, kad Dievas tau davė žemę, kad tave išsirinko ir paskui toje žemėje rengti gėjų paradus, nu nežinau, čia jau visiška viršūnė. Tel Avive 15 metų kasmet vyksta gėjų paradai, kuriuose dalyvauja tūkstančiai žmonių, gėjų eitynės vyksta ir Jeruzalėje, nors Jeruzalėje, dar kaip ir Lietuvoje turi tuos žygiojančius atitverti tvora ir saugoti, kad kas nors neužpultų.
Dar pridursiu, kad kaip krikščionys yra „durinami“ jog Dievo nėra ir galima daryti, ką nori, taip žydai yra „durinami“, kad Dievas juos išsirinko ir vien dėl to išrinktumo jie gali daryti ką nori. Na o to rezultatus matome šiandieniniame visiškai „išprotėjusiame“ pasaulyje.
Beliko tik aptarti tuos, KURIE „durina“. Gal juos ir turėjai omenyje savo nutylėjimuose:)?

Jota rašė...

Mąstančiam žmogui pakanka ir užuominų. Neužstok pati sau to, ką kitas parašė. Pačios išklotinėse tradicinis Bažnyčios mokymas vietomis sumaišytas su modernistiniu, pvz., kad ir požiūris į kitas religijas, teiginys, kad visi esame Dievo vaikai; Rom 11,15 nevalia cituoti ne kontekste (nors, tiesa, paaiškinai, kad "vadinasi, atėjus laikui..."); kaip ir ST be sąsajų su NT. Visa kita, ką parašei, būtų nebloga medžiaga tikybos pamokoms. Bet būtų labai gerai, jei išmestum modernistinius "pataisymus".

Rasa rašė...

Aš pritariu Pikc, tik dar pridurčiau dėl to pasakymo "Dievas yra visur" - toks pasakymas yra atsiradęs iš New Age ir jį dabar jau pradėjo ir kunigai vartoti.
"Dievas yra visur", tai reiškia, kad jeigu Jis yra visur, tai yra ir pragare, bet kažkodėl į pragarą "pas Dievą" nei taip teigiančių kunigų "avys", nei jie patys papulti nenori,visi svaigsta apie dangiskus "blizgučius:. O koks tuomet skirtumas ar būti danguje ar pragare, jeigu "Dievas yra visur".
Analogiškai ir su visokiais "tolerastais", kuriuose "yra (Gluosnio) Dievas". Juose yra (Gluosnio) Dievas, ir jeigu jie neatsivers ir neatgailaus, tai ir papuls "pas (Gluosnio) Dievą visur esantį" į pragarą.
O jeigu aš noriu papulti ten pat - turiu paskendusi gilioje meilėje kaip seilėje įžvelgti tolerastuose esantį (Gluosnio) Dievą ir su meile žiųrėti į jų "silpnybes", pakviesti juos priimti ŠVEČIAUSIĄJĮ (na šiek tiek pasigailėjus, bet ir toliau neatsisakant savo tolerastijų), net nedrįsti paminėti tolerastų nuodėmių, kad jų nesužeisčiau ir neatstumčiau nuo (Gluosnio) Dievo visur esančio ir tuomet visi džiaugsmingai nukeliausime į "visur esančio Dievo" karalystę - tik klausimas - kur ta karalystė - ar po žemė, ar danguje, bet koks skirtumas - Dievas gi visur yra.

Rasa rašė...

Atleisk, bet galbūt esu nemąstanti ir nesu tiek "pažengusi", kad suprasčiau ką kažkas apie kažką turi galvoje, ne visi gi esame viename lygyje, aš dar tik mokausi:)
Dėl tradicijos ir modernizmų, tai tradicijos ir Švento rašto pažinimo aš mokausi tiesiog skaitydama "tradicinius" katalikų kūrinius -
http://www.traditionalcatholic.co/free-catholicbooks/
http://www.sanctepater.com/2010/02/free-catholic-books.html
Šiaip juose dažniausiai mokoma ne žiūrėti į kitus, bet į PATĮ SAVE ir suvokti, kad TU PATS, tavo artimieji ir aplinka kryžiavo ir kryžiuoja Kristų ir stengtis to nedaryti pačiam ir siekti (malda, pasninku, atgaila, o ne tolerancija ir pritarimu nuodėmei), kad to nedarytų ir tavo aplinka, taip pat labai pabrėžiama pagarba Dievui ir Švenčiausiajam.
Su lefebristais susidūriau tik tiek, kad esu pirkusi kelias jų išleistas tradicines katalikų knygas, už kurias jiems tikrai esu dėkinga, o toliau nelabai ką apie juos ir išmanau ir nelabai ir noriu išmanyti, nes visokios intrigos ir "muilo operos" manęs visiškai nedomina. Tingiu į tai gilintis, geriau mėgstu paskaityti ką nors "tradicinio".
O dar labai patinka popiežius Benediktas XVI -ir jo knyga Jėzus iš Nazareto, ypatingai dalis "Nuo įžengimo į Jeruzalę iki Prisikėlimo" Patarčiau paskaityti nors iki 45 psl. Tuomet tau labiau paaiškės ir apie AUKĄ.
Dėl Rom 11,15 pavartoto kontekste, tai tikrai nesiruošiu knygų rašyti, esu priversta viską rašyti glaustai...Dar yra ir Rom 11-25, iš kurios dar labiau aišku, kad žydų net nereikia bandyti atvertinėti, jie patys atsivers kai "įeis pagonių visuma".
Be to neatsimenu, kad kažkur teigiau, kad visi esame Dievo vaikai, čia jau tavo asmeninė kūryba, nes tokių teiginių, kad visi esame Dievo vaikai, Dievas yra visur - tikrai nevartoju, jie yra iš New Age.
Dėl modernistinių pataisymų, kuriuos anot tavęs turėčiau išmesti, tai pvz. popiežius Benediktas XVI tikrai nėra modernistas, jis, beje, ir dabar yra mano popiežius ir aš pritariu viskam, ko jis mokė ir nieko tikrai nesiruošiu išmesti.

vatep rašė...

ohoho, buduliai paprastieji (vulgaris) ne tik popiežių "komuniaga" vadina, bet dar jį ir moko, jam pamokslauja. Dukart Bibliją matęs ir triskart bažnyčioje buvęs - kaip čia nesijausi protingiausias ir krikščioniškiausias iš krikščionių.

Rasa rašė...

to vatep
eik geriau pabėgėlį-musulmoną pas save namo parsivesk,jam kojas plauk ir bučiuok, ir džiaukis meile kaip seile kartu so savo "popiežium" nebuduli. Ir dar nepamiršk rūpintis klimato atšilimu kartu su savo "vadu", o tai reiškia mažiau gadink orą..:) Ir dar rūpinkis, kad smulkieji fermeriai gautų teisingą užmokestį, tai juk taip svarbu ir aktualu , nesvarbu, kad nuodėmių krūvas daro, nesvarbu, kad atgailautų, išpažintį atliktų, kad su Dievu susitaikytų, svarbiausia, kad "babkes" gautų...

Pikc rašė...

Miglotos, supainiotos frazės dažnai esti ne giliamintiškumo, bet negebėjimo aiškiai formuluoti savo mintis, požymis. ;)

Gluosnis rašė...

Aciu rasa uz siuntima i pragara :). As nesu tolerastas - tiesiog istikimas popieziui katalikas. Dievas mato visu sirdis. Melskites kad nepasibjauretu paziurejes i Jusu...

Gluosnis rašė...

Tai Rasa jus nesat lrfebriste bet jiems prijaucianti ale katalike tik nekencianti kataliku popieziaus. ir dar pilna pagiezos. Matyt krikscionio idealas:)

Pikc rašė...

-> Rasa: Nekreipkite dėmesio į tą homjaunuolį - anam visi "buduliai", kas ne liberastiniai neomarksistai. Ne pirmą kartą jis savo patologijas čia demonstruoja. :)
Apskritai, žiūriu, homjaunimas naują nišą atrado - vaidinti krikščionis. Reik pasakyt, kvailai atrodo - geriau jau tie veikėjai grįžtų į savo "įprastą stichiją" - pas savo homo/pedo/zoo/nekro ir pan. bei nelegalus, užuot žmones juokinę savo bandymais tolerastines sapaliones įkišti į religinį rūbą. :)

Rasa rašė...

Na šiaip aš myliu ir gerbiu katalikų popiežių Benediktą XVI, ir popiežius yra pareigybė iki gyvos galvos pagal tradiciją. Todėl man Bergoglio joks ne popiežius, o "apgavikas" siekantis būti šventesnis už patį Kristų. Kristus plovė savo apaštalams kojas, bet jų nebučiavo. Bet ką čia Kristui lygintis su Bergoglio...
Jėzui kojas bučiavo nusidėjėliai, melsdami nuodėmių atleidimo ir pan..o Bergoglis puola prie šėtonų pasekėjų kojų, jas bučiuoja...tai gal čia reiškia, kad atgailauja prieš šėtoną, kad per lėtai Kristaus Bažnyčią griauna.

Eik geriau melskis popiežiaus intencija, nes smulkūs fermeriai badu numirs be maldų, pinigų negaus, verks alkani iš bado:)

Rasa rašė...

Mano 18.33 žinutė buvo adresuota Gluosniui:)

Gluosnis rašė...

Rasa as ne iki galo suprantu ar Pranciskus leido priimti komunija isiskyrusiems ar ne bet netikiu kad leido tai daryti esant neispazintosnuodemes stovyje - ta kontraversiska paraginima reiks atsisiusti ir perskaityti visa.

Pagal kanonus Benediktas nebe popiezius jis ne pirmas atsistatydines. Bergoglio gal per drastiskai rodo krikscioniska meile...bet as juo pasitikiu ir uz ji meldziuosi.
Bet kokiu atveju kataliku baznycia niekada nepripazins homoseksualiu santykiu (bet nesmerks homoseksualu kaip zmoniu), genderizmo, abortu, dirbtinio apvaisinimo. Pranciskus pozicija cia labai aiski. Jei i siuos dalykus kataliku baznycios poziuris keisis - pabegsiu pas ortodoksus :).

-> to Pick
Jus tamsta kaskuriam kito straipsnio komentare saket esas netikintis. Tai ko cia putojates? Is jusu komentaru aski stipri homofobija. :) tokie zmones daznai turi nuslopintu potraukiu ;))

Anonimiškas rašė...

Gluosnis rašė: - "Is jusu komentaru aski stipri homofobija. :) tokie zmones daznai turi nuslopintu potraukiu ;))"

:D čia tamsta lyg iš tolerantiško jaunimo aktyvistų neįveikiamų "argumentų" -etikėčių pažėrėte ... netyčia išsprūdo ar vaidinate atvirai užsislėpusį ?:)

Gluosnis rašė...

:) ne nesu tolerantidko jaunimo atstovas. tik i pagieza neiseina kitaip reaguoti

Pikc rašė...

Ha - "aš ne tolerastas - bet jūs vysy hamafuobaj!" Maždaug - "aš ne rasistas, bet nygerius reik dubasint!" :D Kaip sako - kiek ylą maiše beslėptum... ;)
"Anonimiškas 2016-04-26 20:07" taikliai pastebėjo - ir čia, šiaip jau, ne pirmas kartas, kai šitam "didžiam katalikui" nusprūsta kaukė ir tolerastiko snukis išlenda. ;)
P.S. O tolerastinėms atmatėlėms, bemojuojantiems nuvalkiotais "argumentais" iš serijos "jeigu tau nepatinka pederastija - reiškia, pats esi latentinis pederastas", labai veiksmingas priešnuodis yra paklausti, kaip jie žiūri, pvz. į pedofiliją - ir tegul renkasi, ar jie žiūri teigiamai, ar yra latentiniai pedofilai. ;)
Tiesa, atsižvelgiant į tai, kad pederastiją įteisinusi kontora (APA) jau ir pedofiliją paskelbė "lytine orientacija", danų "progresyvai" tik per plauką neįteisino (75 prieš 91) zoofilijos, o švedų liberalus jaunimas užsimojo įteisinti nekrofiliją ir incestą, tas triukas veiks tik laikinai. :)

Unknown rašė...

Rasai: "visi esame Dievo vaikai" 09.28. Ne visi. Apskritai dabar, kai permečiau visą diskusiją, nesuprantu, ko mes nesutariam. Kad tik kiekvienas turėtų tokias gilias pažiūras kaip pati!
Dėl "išrinktųjų" tai mūsų požiūriai skiriasi, ir dėl to nutyliu, kad reikėtų pradėti lįsti į šlykščią politiką, kalbėti apie "širdžių užkietinimą", kas tai per dalykas ir kas iš to išeina (aiškiai rašau, Pikc?), o to aš nenoriu, nejau nesupranti? Be to, čia ne vieta. Kai (jei) reikės, pasakysiu. Ne ta situacija, ne tie pašnekovai, ne tie motyvai. Jota

Gluosnis rašė...

Pikc tu net netikintis net nereligingas - ir kas antras zodis persmelktas neapykanta nesugebi ne sakinio suregsti be zodzio "pederastas" ir visi nejauciantys neapykantos homoseksualams tampa "pederastais" ar "komuniagomis" ar panasiai. Truputi liguista ar ne?

Rasa galiu suprasti - o tu senas nepraustaburni ateiste (pats sakei kad netiki) ka tu gali aiskinti tikejimo klausimais?

Rasa rašė...

To Gluosnis
tai, kad dabar tokie laikai atėjo ir tikintieji taip "nusivažiavo", paskendę "meilėje", kad netikintieji turi ginti Kristaus moralę ir Evangelijos tiesas.
Nusivažiavimo pavyzdį gali paskaityti čia:
http://www.propatria.lt/2015/05/sveicarijos-katalikai-maistauja-pries.html

Nors šiaip turiu pripažinti, kad tai tikrai keista... Gal tu ir teisus, gal Pikc tikrai turi nuslopintų potraukių - pvz. nuslopintą potraukį Mergelei Marijai..:)
Reikia melsti Pikc'ui tikėjimo malonės, Šventosios Dvasios dovanų ir paaukoti jį Mergelės Marijos Nekalčiausiajai Širdžiai. Jeigu melstume abu su tavimi, o gal ir Jota prisijungs, tai Pikc'as bent jau, kai giltinę su dalgiu pamatys, tikrai sušuks: Jėzau Kristau, pasigailės manęs.. "seno nepraustaburnio ateisto", Mergele Marija, užtark mane...ir bus išgelbėtas..:)

Pikc rašė...

Tavarišč homsomolec, liguista yra savo liguistą fantaziją primetinėti kitiems (ne pirmą kartą pastebiu homjaunimo polinkį į psichologines projekcijas). ;) Ir aš tamstelei ne "tu". ;)

Pikc rašė...

Ačiū Jums - nežinau, ar mano poziciją galima pavadinti "potraukiu", bet, nors ir negaliu vadinti savęs tikinčiu (su tam tikru apgailestavimu - bet, kaip sako, antrąkart į tą pačią upę neįbrisi), savotiška simpatija liko. Bet kokiu atveju, aš krikščionybei ne priešas, nes laikau ją bene stipriausia moralės gynėja amoralaus liberastinio neomarksizmo suterštame Vakarų pasaulyje. Gaila, kad į popiežiaus sostą atsisėdęs raudonasis labai stengiasi tas gynybines galias susilpninti. Na, o vietiniame lygmenyje, mano galva, didžiausi priešai yra va tokie neomarksistiniai liberastai, kaip "vatep" ar "gluosnis", kurie apsimeta tikinčiaisiais, kad savo demagogijomis suklaidintų TIKRUS tikinčiuosius ir įpirštų net ne iškreiptą, bet tiesiog išvirkščią krikščioniškos moralės sampratą. Kažkaip prisiminiau pokario partizanais persirengdavusius stribus... :)

Rasa rašė...

To Jota
na čia turėjau omenyje, kad Šv. Sakramentas, kuris dabar yra Jėzaus Kristaus Kūnas ir Kraujas, ekumenizmo ir įvairių religijų "draugystės" pasekoje, pavirs tik valgį-bendrystę už "visų Dievo vaikų vienybę". Tik pamiršau uždėti kabutes.
Dėl požiūrio skirtumo, tai nebūtinai visi turime galvoti tą patį...:)
Na šiaip aš čia tik laikinai užsukau, nes kelias dienas sėdžiu namuose ir turiu laisvo laiko, tai nelabai žinau, kas kam čia atstovauja ir kas kuo tiki:) kaip supratau iš Gluosnio komentarų, tai tu, Jota, esi "lefebristė", tai aš gyvenu mieste, kuriame jų nėra ir jeigu būtų, tai tikrai vaikščiočiau į jų aukojamas tradicines Šv. Mišias.

Rasa rašė...

To Pikc
"nežinau, ar mano poziciją galima pavadinti "potraukiu"
Pavadinti "potraukiu" tai negalima, bet pavadinti "nuslopintu potraukiu", tai tikrai galima:)
Dėl Gluosnio, vatep ir pan.tai jo amžiaus aš buvau daug kartų blogesnė, gyvenau paskendusi daugybėje mirtinų nuodėmių ir todėl negaliu jo vertinti blogai. Jis bent jau į teisingą pusę jaunystėje žiūri, tik jam dar trūksta patirties. Jis jaunas, naivus, eina į Bažnyčią, ten prisiklauso visokių pamokymų apie meilė kaip seilę, visi Dievo vaikai, Dievas yra visur, būkite visiems gailestingi...Aš tai praleidžiu tuos pamokslus pro ausis ir tiek.
Bet jeigu Gluosnis nuolat čia užsuka, tai matyt jis irgi turi "užslėptų potraukių" Kristaus Evangelijos Tiesai ir Tradicijai, ir palaipsniui, prie tokių mokytojų kaip Pikc ir Jota, manau tikrai subręs rimtesniam ir gilesniam tikėjimui.

Unknown rašė...

RASAI 12.01: Rašei "Su lefebristais susidūriau tik tiek, kad esu pirkusi kelias jų išleistas tradicines katalikų knygas, už kurias jiems tikrai esu dėkinga, o toliau nelabai ką apie juos ir išmanau ir nelabai ir noriu išmanyti, nes visokios intrigos ir "muilo operos" manęs visiškai nedomina. Tingiu į tai gilintis, geriau mėgstu paskaityti ką nors "tradicinio".
Mieliausioji, lefebristai yra būtent tie, kurie IŠ TIKRŲJŲ saugo Tradiciją. O kas ją dar saugo? Vadinamieji tradicionalistai, pripažįstantys ekumenizmą? Žinot, aš mielai pritarčiau tam, kuris TIKRAI įrodytų, kad lefebristai daro ką nors ne taip.

Unknown rašė...

Dar: DIEVAS YRA VISUR, tik skirtingu būdu. Tai joks New Age išmislas. Visą pasaulį Jis palaiko savo Apvaizda. Žr. ps. 139, 7-12.

Pikc rašė...

"Jis jaunas, naivus, eina į Bažnyčią..." - na, nebent jį asmeniškai pažįstate, priešingu atveju nematau pagrindo taip teigti. Kiek aš matau iš jo komentarų, tai joks jis ne "naivus į bažnyčią einantis jaunuolis" - ir jau tuo labiau ne "į teisingą pusę žiūrintis" (nebent neobolševizmą "teisinga puse" laikytume), o liberastinis neomarksistas, ieškantis naivesnių tikinčiųjų, kad savo demagoginiais išvedžiojimais suklaidintų ir jų mąstymą iškreiptų. O tai, kad rimčiau spustelėjus pro tą apgaulingą "meile pritvinkusio kataliko" luobą tuojau pratrūksta veržtis neomarksitiniai pūliai, tik sustiprina įspūdį. ;)

Unknown rašė...

Paulius rašo "būkite vienos minties ir vienos dvasios", - bet tai sunkiai pasiekiama, todėl nesikabinėju. Niekam aš čia neatstovauju, ten apačioj diskusijos parašiau dar porą komentarų, jei perskaitysi, suprasi, kad nesu lefebristė. Ir ką tai reiškia? Vaikščiojimą į jų laikomas Mišias? Ir ką reiškia būti "tradicionalistu"? Aš manau, kad mes dabar visi "subjektyvūs katalikai". Ta prasme, kad modernioji Bažnyčia nutarė, jog lefebristų vyskupai įšventinti neteisėtai (o gal teisėtai, t.y. gal buvo ir tebėra vadinamoji "būtinybės būklė"?); subjektyvūs ir lefebristai, nes gal tos būklės ir nebuvo, gal Dievas viską pavers į gera? Štai kokia painiava. Kuo tikėti ir pas ką eiti?
Jota

Rasa rašė...

Dievas yra visur, TIK SKIRTINGU BŪDU. Toks teiginys teisingas ir su juo sutinku, nes tame - tik skirtingu būdu ir slypi visa esmė.
Bet Dievas yra visur - yra visiška nesąmonė. Nes tuomet ir velnyje, Šėtone yra Dievas.Pvz. priklaupiame ir pagarbiname Jėzų Švenčiausiame Sakramente ir priklaupiame pagarbiname Šėtoną dėl jame esančio Dievo, tuomet koks skirtumas prieš ką atsiklaupėme, juk Dievas yra visur.
"Lefebristai iš TIKRŲJŲ saugo tradiciją"
Aš asmeniškai galiu turėti savo nuomonę ir aš nemanau, kad reikia tos tradicijos kaip stabo įsikibus laikytis, nes Bažnyčia yra Mistinis Kristaus Kūnas ir kaip kūnas ji turi augti ir vystytis. Kūdikystė, vaikystė, jaunystė, branda ir senatvė, kurios pasekoje senatviniai marazmai. Manau, kad būtent dabar Bažnyčiai prasideda senatviniai marazmai...alsheimeris ir sklerozė progresuoja ir tuoj prasidės rimtos komplikacijos, bet jeigu tu myli savo mamą (Bažnyčia mama, Dievas - tėvas), tai net ir tuomet, kai ji sunkiai serga tu ją mylėsi ir darysi viską, kad jai padėtum. Jėzus pasirodė Šventajai Faustinai visas žaizdotas ir tarė, koks yra sužadėtinis, tokia turi būti ir sužadėtinė. Todėl ir Bažnyčia visada plakama, vainikuojama erškėčiais ir kryžiuojama . Bažnyčios nuodėmės yra Kristaus žaizdos. Bažnyčia nors ir nuodėminga, bet yra ŠVENTA, nes ji yra mistinis Kritaus Kūnas.
O toliau kiekvienas renkasi asmeniškai, galima pilti actą ant tų žaizdų, arba galima gydyti tas žaizdas malda, Mergelės Marijos rožiniu, pasninku, atgaila, pagarba Jėzui Švenčiausiame sakramente, pamaldumu Jėzaus Švenčiausiajai Širdžiai, Mergelės Marijos Nekalčiausiajai Širdžiai, įvairiems šventiesiems, skaitant šventą Raštą ir t.t
Gaila, tačiau apie visai tai, ką dabar suminėjau paskutiniame sakinyje beveik nebeišgirsi kalbant per pamokslus šiandieninėje Bažnyčioje, tai jau nebemadinga, tai nelabai derinasi su ekumenizmu, bet kita vertus man niekas to daryti ir nedraudžia. Vienžo...pasirinkimas visuomet yra mano...Na o žinoma aš nesu kažkoks proto bokštas, todėl ieškau sau mokytojų...gerų..garantuotų mokytojų, kurie jau rado tą siaurą kelią...kuris veda pas Kristų..t.y. mokausi, pas šventuosius - Arso Kleboną, Alfonsą Liguorį, Joną Eudą ir kt.

Rasa rašė...

Gerai pastebėta, dėl "meile pritvinkusio kataliko", kurį paspaudus pradeda tekėti pūliai...tokių šiandieninėje bažnyčioje dauguma.
Jie nesupranta kaip minimum dviejų dalykų...
Pirma - to, kad Dievas, o ne jie patys yra meilės šaltinis. Kaip galima būti ir išlikti meilėje, kai Dievo Žodį ir Dievo įsakymus ir pagarbą Dievui nustumi į antraeilį planą. Tuomet ir yra tik meilės kaukė, kurią paspaudus veržiasi pūliai.
Antra - jie nesupranta, kas yra meilė. Jiems atrodo, kad pataikauti vienas kitam, "oi koks tu fainas, oi..oi..oi.. tu irgi labai faina" ir pan. yra meilė...Tokia, deja, yra šiandieninių krikščioniškų bendruomenių kasdienybė, jie labai mėgsta "mylėtis" vieni su kitais...o tiksliau pasakius, vietoj to, kad garbintų Dievą, užsiiminėja vienas kito adoracija.
Pacituosiu iš Patarlių knygos apie meilę.
10-9 Kas pro pirštus žiūri į kaltę, padaro skausmo,o žmogus, kuris atvirai išbara, skleidžia ramybę.
13-24 Kas gailisi rykštės, nekenčia savo vaiko, o kas jį myli, rykšte pataiso.
23-13 Nedvejok bausti vaiko – nes nuo plakimo rykšte jis nemirs. 14 Iš tikrųjų tu turi jį plakti rykšte, kad išgelbėtum jo gyvastį nuo Šeolo.

Rasa rašė...

Parašysiu konkrečiai savo nuomonę dėl "lefebristų". Jų "muilo operos" ir visokios intrigos manęs nedomina ir man yra visai nesvarbu.
Bet šiaip man jie labai patinka:)..Kodėl jie man patinka...
pvz. Jėzus pasakė, jeigu nepasidarysite kaip vaikai, neįeisite į Dievo karalystę". Ką reiškia būti vaiku? Kiekvienam vaikui reikia mamos, be mamos nei vienas vaikas nėra ir nebūna laimingas, vaikų namuose esantys vaikai bėga prie bet ko ir prašo..būk mano mama.... O mūsų mama yra Mergelė Marija. Tie, kuriems reikia tos mamos, tie kas ieško tos dangiškos mamos, tie mano manymu ir yra kaip vaikai ir įeis į dangaus karalystę. O "lefebriečiai" propaguoja pamaldumą Mergelei Marijai, išleido Monforto "Auksinę knygą", Maksimiljano Kolbės "Nekaltoji", apie Šv. Bernadetą.
O vaikų būna visokių - gerų, blogų, isteriškų ir pan., bet nei vienas Marijos vaikas niekada nepražuvo ir nepražus - nes kaip sakė Šv. Bernardas - amžiais nėra girdėta, kad Mergelė Marija apleistų bent vieną, kas bėga prie jos, šaukiasi jos pagalbos ir prašosi jos užtariamas" Todėl ir "lefebritai" tikrai niekada nepražus - ar su popiežiais ar be popiežių... svarbu, kad su Mergele Marija:)

Gluosnis rašė...

Lefebristai man neitinka is esmes del siu dalyku:
1. Nelaiko nacionalinemis kalbomis misiu. Tai kertasi su logika - Jezus snekejo aramejiskai, ankstyvoji baznycia tikrai nelaike misiu visur lotyniskai. Naujasis testamentas greitai buvo isverstas i kitas kalbas. Kodel lotynu kalba turi buti misiu kalba?
2. Uzkerta kelia Krikscioniu vienybei. Apie reformatus net nekalbu bet lefebristai uzkerta kelia vienijimuisi su Ortodoksais - net perspektyva vienijimosi.

Butent del pastarosios priezaies jie man is esmes nepriimtini.

Unknown rašė...

Jo, įdomiai jūs čia rašot. Skaitai žmogus ir jauti, kad rašo artimi dūšia žmonės, ne save norintys parodyti, bet tai, ką turi gero iš Dievo.
Dėl Mergelės Marijos Rasai 10 balų :). Jeigu ne Ji, jau gal seniai man būtų baigęsi blogai visom prasmėm... Kas tiki ir turi tokios patirties, tas supras.

Dėl kalbos su Gluosniu tai nesutinku. Yra sakralinės kalbos, ir, man regis, Dievą reikia garbinti ne virtuvine kalba (na, privačiai kas kita. Galima juk visai be žodžių su Dievu bendrauti). Viena bendra kultinė kalba kaip tik vienija, o ne skiria, pirma, dėl tokio paprasto praktinio dalyko: ar visiems lengviau pramokti vienos kalbos, ar vienam (kunigui) mokytis visų? O antra, ir svarbiausia, dėl pagarbos Dievui. O kas tinkamai garbina Dievą, tas ne skaldo, bet vienija.
Čia mano tokie paprasti pastebėjimai, o jei norit specialisto nuomonės, tai skaitykit http://www.fsspx.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=583&Itemid=65. Beje, o kodėl medikai vartoja lotynų k? Manau, kad neiškraipytų prasmės. Tas atvejis tinka ir religijai.
Jota

Gluosnis rašė...

Bijau kad lefebristu puslapis nepatikimas informacijos saltinis. Su lotynu kalba beda ta kad ji gal ir padetu pajaust artuma su kitu saliu katalikais bet sirdyje atskiria nuo Dievo. Lotynu kalba misiu atveju nepadetu neiškraipyti prasmes bet neleistu tos prasmes net suprasti. Juk ne veltui evangelija isversta i visas kalbas - tam kad prasme butu aiski. Misios neturetu buti isimtis - mes juk ne musulmonai kurie veblena arabiskai nors daznas nesupranta savo pamaldu.

Unknown rašė...

Gluosni, juk maldyne šalia lotyniško teksto yra lietuviškas. Nejau taip sunku išmokti tuos kelis tekstelius? Čia jau net juokinga ginčyti. Juo labiau, kad kunigas juk ne viską per Mišias kalba lotyniškai. O ir pačiam, kaip sakoma, būtų "unoras" mokėti lotyniškai. Aš nesuprantu, žmonės savo reikalams išmoksta net po kelias kalbas, o šit nuo sakralinės kalbos ginasi kaip išmanydami (čia nebūtinai apie tave, Gluosni, tokių, beginančių "supratimą", buvau sutikusi daugybę).
Man tai, vaizdingai kalbant, ir atgręžtas į žmones (bet nugręžtas nuo Dievo) altorius, ir gimtoji kalba yra vulgarybė ir nuogybė, pagarbos stoka. Pagarba turi būti ne tik viduje, ji turi atsispindėti ir išorėje. Na, jei bažnytinė valdžia nusprendžia, o žmonės nesuprasdami sutinka iš paklusnumo, valdžia ir atsakys už juos.
Nejuokink dėl Evangelijos, kad aiškesnė, kai išversta į visas kalbas:). Dabar tiek vertimų, kad išvis nebeįmanoma susigaudyti, vieni verčia taip, kiti kitaip - Evangelija visai iškraipyta. Va lefebristai pataria naudotis (arba bent jau lyginti) lotyniška IV a. šv. Jeronimo versta Biblija, kurią jis vertė gal net 40 metų, jei neklystu. Nors ir Jeronimo Vulgata turi klaidelių, bet vis vien geriau nei dabartiniai protestantų baisingai iškraipyti vertimai, nes jie verčia, kaip supranta, o būdamas Bažnyčios pakrašty visumos nepamatysi ir nesuprasi. Nebėra dabar gerų ir tikslių vertimų, aš net ir ekumeninių privengiu. Jei gali, susirask arba arkiv. Skvirecko, arba Lado Tulabos verstus Šv. Raštus su komentarais, manau, bus daugiau naudos. O lotyniška Biblija yra internete.

Rasa rašė...

To Jota,
na išsiaiškinome, kad abi su tavim esam Marijos vaikai ir, kad abiem patinka lotynų kalba. Aš kaip tik dabar prieš kelias savaites pradėjau rožinį kalbėti lotyniškai. Šiaip visas maldas moku, bet kaip išmokti Credo atmintinai ir slėpinių pavadinimus, tai pakolkas neįsivaizduoju :)
to Gluosnis
Dėl lotynų kalbos dar pridusiu, kad Lotynų kalba, yra Bažnyčios VIENYBĖS kalba, tai Šventoji Bažnyčios kalba, kurią Bažnyčia visuotinai vartojo daugiau nei pusantro tūkstančio metų. Sakoma, kad velnias nekenčia lotynų kalbos taip, kaip ir viso, kas yra pašventinta, (skirtumas tarp lotynų kalbos ir paprastų kalbų toks, kaip skiriasi pašventina nuo nepašventinta) be to, kai mirė Jėzus, ant jo kryžiaus buvo užrašas trimis kalbomis, tarp jų ir lotynų kalba...Po Jėzaus mirties Romos kareivis pervėrė Jėzaus Šoną, (tai simbolis Bažnyčios gimimo.. kaip Ieva atsirado iš Adomo šono, taip ir Bažnyčia iš Kristaus šono) ir iš Jėzaus Širdies ištryško malonės ant Romos kareivio, kalbančio lotyniškai. Tai gal čia simbolis - katalikų bažnyčios ir lotyniškai kalbančių nusidėjėlių, kuriems Jėzus išlieja savo malones. Nu vienžo, jeigu išmoksi nors pora maldų lotyniškai - tai tikrai neapsigausi...Ir jeigu kitų kalbų mokaisi savo garbei, tai kai mokaisi lotynų, tai yra jau tavo darbas Dievo garbei, todėl gali lotynų kalbai mokytis skirtą laiką paaukoti savo norima intencija.
Šiaip, jeigu skaitai angliškai gali pasiskaityti daugiau argumentų už šios kalbos vartojimą čia:
http://www.mycatholicsource.com/mcs/pc/latin_mass_and_tradition/benefits_of_latin_language.htm

http://www.mycatholicsource.com/mcs/pc/rosary/the_rosary_in_latin.htm

Gluosnis rašė...

Lotynu kalba mokytis tai nebutu problema bet man Lotynu misios yra kažkoks svetimkunis - lietuviski misiu tekstai isispraude atmintin nuo vaikystes ir mieli sirdziai - ir i lotyniškas mišias eičiau nebent lotyniškai jos tik tebutu. Bandžiau išmokti teve musu aramejiskai - išmoksiu ir matau Cia prasme o lotyniškai...

Bet kokiu atveju kalba - antraeilis dalykas. Lefebristai prieštarauja evangelijos dvasiai savo nuostatomis uzkirsdami kelią susivienijimui bent su ortodoksais. Čia jų esminis blogis.

P.S. Kunigas atsisukdama į besimeldžiancius žmones atsisuka į Jėzų.Prisiminkit ką Jėzus sakė apie besimeldžiančius - jis būna tarp jų.

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Rasa rašė...


Vakar "atsirado" atsakymas dėl posakio "visi esame Dievo vaikai", kuris kaip minėjau yra iš New Age. Pasak Evangelijos:
Jn 1-12 "Visiems, kurie jį priėmė, jis davė galią tapti DIEVO VAIKAIS – tiems, kurie tiki jo vardą."
Rom 8-14 Visi, vedami Dievo Dvasios, yra DIEVO VAIKAI. 15 Jūs gi esate gavę ne vergystės dvasią, kad ir vėl turėtumėte bijoti, bet gavote įvaikystės Dvasią, kurioje šaukiame: „Aba, Tėve!“ 16 Ir pati Dvasia liudija mūsų dvasiai, kad esame Dievo vaikai.
Na ir žinoma malda - Tėve mūsų...mes į Dievą kreipiamės taip, kaip vaikai kreipiasi į savo tėvą.
Vakar aptikau labai "stiprų" ir įdomų musulmono atsivertusio į katalikybę liudijimą:
https://www.youtube.com/watch?v=LAteYnoxXL0
nuo 6.30 iki 8.00 jis pasakoja, kad Koranas teigia, jog visi tikintieji į Alachą yra Alacho vergai, o Alachas yra šeimininkas. Tuomet jis padaro išvadą, kad šeimininkas nemyli vergo, o vergas nemyli šeimininko. Ir būtent todėl šis buvęs musulmonas panorėjo tapti Dievo vaiku ir atsivertė į krikščionybę, nors tai jam daug kainavo...jo šeima norėjo jį nužudyti ir jau 18 metų jis yra atskirtas nuo savo šeimos, kurią myli ir kurios ilgisi.
Bergoglio pristatydamas sausio mėn. intenciją šiame video klipuke 0.47 min sako: "Mes visi esame Dievo vaikai", prieš tai pristatęs 4 religijų - islamo, budizmo, krikščionybės ir judaizmo atstovus.
https://www.youtube.com/watch?v=-6FfTxwTX34
Ir šiuo atveju Bergoglio vėlgi bando peršokti patį Dievą, kuris savo Raštuose teigia, kad tik tie, kurie tiki Kristų, yra Dievo vaikai, o tie, kurie tiki į Alachą yra Alacho vergai.
Be to šiame klipuke bergoglio yra ir kryžiaus "išsižadęjęs" - niekur kryžiaus - pagrindinio krikščionybės simbolio nesimato...
Dėl ortodoksų, tai kaip manai, Gluosni, kodėl jeigu jie yra tikroji Kristaus Bažnyčia o mes eretikai, kaip jie teigė daugelį amžių...tai kodėl jų "vienybės" centras - Konstontinipolis greitai po schizmos buvo nukariautas, iš pradžių katalikų, o vėliau musulmonų..o katalikų "vienybės" centro Romos niekada niekas nebuvo nukariavęs..
Ir dar vieas klausimas tau... O kokia bus ta viebybė? - pvz. Ortodoksai nepripažįsta Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo, skelbia, kad tai erezija ir t.t Ir jeigu Roma išsižadės savo TIESOS, vardan "vienybės" su ortodoksais, tai iš jos liks tas pats, kas liko iš Konstontinopolio...ji atiteks arba musulmonams, arba komunistams..
p.s. to Jota..ačiū už pakvietimą apsilankyti tiesos.lt, bet aš skaitau tik naujienas apie religiją, ir nebent užsienio naujienas, o ten tokio skyrelio nėra...be to ir čia aš tik laikinai, nes vasarą beveik nebūnu prie interneto...

Rasa rašė...

"Bandžiau išmokti teve musu aramejiskai - išmoksiu ir matau Cia prasme o lotyniškai..."

Na šiaip dėl aramėjų kalbos, tai žinoma, kad išmokti Tėve mūsų aramėjiškai gal ir neblogai, dar yra ir aramėjiškas - Maranatha, kurio ir mokintis nereikia... Bet visgi ant kryžiaus buvo užrašasas trimis kalbomis: hebrajų, t.y ST kalba, graikiškai - NT kalba ir lotyniškai - katalikų bažnyčios visuotine kalba. Jėzaus gyvenamais laikais aramėjų kalba buvo buitinė, kasdien vatojama kalba, bet, kai Jėzus nueidavo į sinagogas, Šventyklą, jose melsdavosi ne aramėjiškai, bet hebrajiškai. Jėzaus laikais Dievo garbinimo kalba, sakralinė kalba, buvo hebrajų kalba.

to Jota - šiaip man patinka konstruktyvios diskusijos - kai tiesiog vieni su kitais pasidalina savo "atradimais", (aš čia iš tavęs daug sužinojau) arba kai pats ieškai ar kiti ieško kokių nors atsakymų (pvz. Gluosnis kelia įvairius klausimus, iš pradžių net nežinau kaip į juos atsakyti, ar tingiu galvoti, stebiuosi, kaip tu taip greitai sugebi atsakyti..paskui pradedu ir pati galvoti, ir pati sužinau, tai ko anksčiau nežinojau)...O šiaip "buitinės peštynės" dėl tėvynės, dėl partijos ir pan. - man nelabai prie širdies...man labiau ramybė patinka...

Unknown rašė...

RASAI: Pašalinau savo komentarą, kai ko nereikėjo sakyti, tu perskaitei, o Gluosniui, jei nespėjo, pakaks tavo žodžių.
Pritariu visoms tavo mintims, apie Gluosnio aramėjiškus ketinimus norėjau sakyti tą patį, o dėl atsigręžimo "ad populum" darkart jam nurodau B. Ulevičiaus "Dieviškuosius Rytus".
Gaila, kad neateisi, kur kviečiau. Norėjau paprasčiausiai kad padėtum žmonėms rasti tikėjimą, žinių juk turi pakankamai, t.p. ir moki toną valdyti, o aš tai nelabai:). Yra ten skaudžių dalykų, nenoriu visko rašyti, perdaug akių mato, bet kartais sugraudina, kai kas nors ant kryžiaus mato tik lavoną, kuris nieko negali padėti. Arba kai koks nors vilkas įsisuka ir nusiveda avis paskui save, paklaidina, - supranti, apie ką kalbu. Gaila žmonių. O Kristus juk liepė nevožti dangčiu degančio žibinto, taigi dalykis su kitais tuo, ką turi gero - Dievas šimteriopai atlygins, juk pasakyta - kas turi, tam bus duota. O ramybės aš irgi, tu net neįsivaizduoji, kaip trokštu. Galima, žinoma, pasirinkti kitą - maldos kelią. Bet jis ramybės toli gražu irgi neatneša. Reikia laikytis askezės, daug melstis, aukotis. O aš esu silpna - kartais net melstis nebegaliu. Nors šiaip - dažnai net ir sukalbėjus tą patį rožinį matai, kaip žmonės pasikeičia, vienaip ar kitaip sureaguoja. Yra užkietėjusių, tiems paprasta malda beveik nepadeda. Tai va, supratai, kur kviečiu?:)
Gal keliamės dabar prie John Vennari "Amoris laetitia", ten nagrinėjamas įdomus tiesos ir meilės santykis.

Rasa rašė...

Gaila, kad pašalinai savo komentarą. Ten dar nebuvau spėjusi visko "suvirškinti".
Buvo tavo tavo mintis, kad ekumenizmas sąlygoja ne vienybę, bet susiskaldymą ir lyg ir nuoroda kažkokia buvo.
Jeigu tau čia per daug akių, tai parašyk man asmeniškai:)
[email protected]

Unknown rašė...

Sveikinimai iš DIDŽIOJO ILLUMINO KŪRIMO vieningai valstybei ir visam pasauliui, tai yra atvira galimybė prisijungti prie Illuminati brolijos, kur galite atkurti prarastas svajones, taip pat kur galite pamatyti turtingumo ir laimės šviesą be kraujo paaukojimo. Mes taip pat sumokėsime 650 000 JAV dolerių sumą, kad galėtume pasveikinti visus naujus narius, kai jie prisijungia prie brolijos, taip pat savo pasirinktą ir vietą turinčio namo su investicijomis, taip pat ši galimybė gyvenime, kad jie būtų žinomi.

NAUJIEMS NARIAMS NAUDOJAMOS PRIEMONĖS, SUSIJUSIOS SU ILLUMINATI.
1. $ 650,000 USD piniginis atlygis.
2. Naujas „Sleek Dream CAR“, kurio vertė - 150 000 USD
3. Jūsų pasirinktoje šalyje įsigytas svajonių namas.
Mėnesio paskyrimas su 5 geriausiais pasaulyje.
Lyderiai ir 5 svarbiausios įžymybės pasaulyje. Jei jus domina, prašome susisiekti su ankstesniu el. Pašto adresu = [email protected]



PASTABA; ši Iluminato brolija, prie kurios galite prisijungti iš bet kurios pasaulio vietos, Indija, Turkija, Afrika, Jungtinės Valstijos, Malaizija,
Dubajus, Kuveitas, Jungtinė Karalystė, Austrija, Vokietija, Europa. Azija, Australija ir kt.


Sveikinimai TEMPLE ILLUMINATI JUNGTINĖS VALSTIJOS

Unknown rašė...

Sveikinimai iš DIDŽIOJO ILLUMINO KŪRIMO vieningai valstybei ir visam pasauliui, tai yra atvira galimybė prisijungti prie Illuminati brolijos, kur galite atkurti prarastas svajones, taip pat kur galite pamatyti turtingumo ir laimės šviesą be kraujo paaukojimo. Mes taip pat sumokėsime 650 000 JAV dolerių sumą, kad galėtume pasveikinti visus naujus narius, kai jie prisijungia prie brolijos, taip pat savo pasirinktą ir vietą turinčio namo su investicijomis, taip pat ši galimybė gyvenime, kad jie būtų žinomi.

NAUJIEMS NARIAMS NAUDOJAMOS PRIEMONĖS, SUSIJUSIOS SU ILLUMINATI.
1. $ 650,000 USD piniginis atlygis.
2. Naujas „Sleek Dream CAR“, kurio vertė - 150 000 USD
3. Jūsų pasirinktoje šalyje įsigytas svajonių namas.
Mėnesio paskyrimas su 5 geriausiais pasaulyje.
Lyderiai ir 5 svarbiausios įžymybės pasaulyje. Jei jus domina, prašome susisiekti su ankstesniu el. Pašto adresu = [email protected]



PASTABA; ši Illuminati brolija, kuriai jūs galite prisijungti iš bet kurios pasaulio vietos Indija, Turkija, Afrika, Jungtinės Valstijos, Malaizija, Dubajus, Kuveitas, Jungtinė Karalystė, Austrija, Vokietija, Europa. Azija, Australija ir kt.


Sveikinimai TEMPLE ILLUMINATI JUNGTINĖS VALSTIJOS

item