Tyrimas: Daugiau nei 50% eutanazijos aukų Nyderlanduose galėjo būti išgydytos

Amerikos psichiatrijos medicininės asociacijos žurnale publikuotas naujas tyrimas atskleidė daugybę netinkamo eutanazijos panaudojimo žmo...

Amerikos psichiatrijos medicininės asociacijos žurnale publikuotas naujas tyrimas atskleidė daugybę netinkamo eutanazijos panaudojimo žmonėms, turintiems psichinę negalią, atvejų Nyderlanduose.

Tyrimas, kurio metu tirtas eutanazijos naudojimas Nyderlanduose, atrado, kad daugiau nei pusėje visų eutanazijos atvejų pacientai atsisakė gydymo, kuris galėjo juos išgydyti. 2011-2014 metais net 57% pacientų atsisakė gydymo, kuris būtų palengvinęs jų depresiją ar psichinę negalią.

Tai paneigia eutanazijos proponentų tvirtinimus, jog psichinę negalią turintiems asmenims eutanazija taikoma tik tais atvejais, kai jie serga nepagydoma liga.

Studijoje taip pat užfiksuota nemažai atvejų, kai pacientai kaip pagrindinę priežastį, kodėl nori, kad jiems būtų atlikta eutanazija, nurodydavo tiesiog vienišumą, mitybos sutrikimus ar autizmą.

Eutanaziją psichinę negalią turintiems žmonėms šiuo metu įteisinę ne tik Nyderlandai, bet ir Belgija bei Šveicarija, o Kanada tai turėtų padaryti artimiausiu metu.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Pažangos ideologija 4763147921661345345

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Prašyčiau, net šio straipsnio tekstas yra prieštaraujantis pats sau. "galėjo juos išgydyti" - spekuliacija, kuri čia pateikiamas kaip faktas nėra lygu realybei, kuri taip pat nurodyta tekste (" būtų palengvinęs negalią"). Tad sakyti, kad žmonės pasirinko eutanaziją dėl liūdesio yra visiškai neteisinga. Žmogus turi turėti teisę kovoti, bet taip pat turi tturėti teisę ir pasiduoti.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Žmogus turi turėti teisę kovoti, bet taip pat turi tturėti teisę ir pasiduoti." - šventi žodžiai! Jau matau sparčiai gerėjančią depresinių susirgimų statistiką, pritaikius šitą principą praktikoje. Kai pagalvoji - o juk daugelyje sričių galima taip statistiką pagerinti - pvz. užtikrinant negalią turinčių, lėtine liga susirgusių, nelaiminga meile nusivylusių ir pan. "teisę pasiduoti". Toli eisit, jaunuoli! :)

Skapenas rašė...

Jaučiu liberastnį dvoką- " žmogus turi teisę...". Na, žinoma. Žmogus turi teisę būti blavus, žmogus turi teisę gulėti griovyje apsimyžęs ir apsišikęs kaip gyvulys, a ne?
Žmogus be teisių, dar turi ir pareigas. Tame tarpe ir Pareigą prieš Dievą. Taip, Dievas yra davęs žmogui Laisvę. Laisvę pačiam pasirinkti, bet. ...
Niekur nėra pasakyta, jog Dievas laimins prastą pasirinkimą. Gyvybė ir Gyvenimas yra didelė dovana. Paniekinti šią Dovaną yra didelė nuodėmė. Dievas leidžia paaukoti žmogui savo gyvybę dėl kilnaus tikslo. Auka vardan kito/kitų gyvybės yra didis gėris. Eutanazija nėra auka vardan kažko. Eutanazija yra pasipriešinimas Dievo Planui. Tai sukilimas prieš Viešpatį.
Skausmas? Mirtina liga? Taip šie dalykai egzistuoja. Bet kodėl egzistuoja?
Žmonės yra gana savanaudiški, atsainūs ir lengvabūdiški.
Dievas suteikia mums galimybę gyvenimui Žemėje ne šiaip sau. Jis, Tēvas, mus leidžia į sielų mokyklą. Kad užaugtume. Kad suprastume. Kad pasiruoštume amžinajam Gyvenimui.
Tik bedievis liberastas, laikantis žmogų mėsos, kaulų ir neuronų dariniu, tik Dievo nepažįstanti būtybė gali nusikliedėti apie "laisves" žudytis ir pan.
Nesinori plėstis ir nubristi į giliausias lankas. Pasakysiu ką galvoju nevyniodamas į vatą- nuo "laisvės" žudytis iki "laisvės" žudyti kitus yra mažiau nei žingsnelis.
Eutanazija- šėtono filoisofija.

Unknown rašė...

Bravo, Skapenai.

Cato rašė...

Viskas, ko gero, tiesa, tik suklupote svarbiausioje vietoje - pamiršote, jog dievo (ar dievų) greičiausiai nėra.

„nuo "laisvės" žudytis iki "laisvės" žudyti kitus yra mažiau nei žingsnelis"
Taip taip. O nuo laisvės mylėtis už santuokos ribų iki teisės prievartauti - gal vos pusė žingsnelio, ar ne?

item