Prancūzijos pareigūnai sulaikė keturis asmenis, rengusius naują išpuolį

Trečiadienį Paryžiaus regione sulaikyti keturi žmonės, kurie, kaip įtariama, planavo naują teroro aktą Prancūzijos sostinėje. Tai praneš...


Trečiadienį Paryžiaus regione sulaikyti keturi žmonės, kurie, kaip įtariama, planavo naują teroro aktą Prancūzijos sostinėje. Tai pranešė televizijos kanalas TF1, remdamasis savo šaltiniais.

Jo duomenimis, operaciją trečiadienį anksti rytą surengė šalies Vyriausiosios vidaus saugumo valdybos pareigūnai. Įtariamieji buvo sulaikyti 18-ojoje apygardoje Paryžiaus šiaurėje, garsėjančioje bloga kriminogenine situacija, ir su ja besiribojančiame Sen Deni priemiestyje. Tarp sulaikytųjų - trys vyrai ir viena moteris. Jie visi dabar laikinai suimti ir apklausiami.

Kaip patikslina TF1, du sulaikytieji - turkų kilmės prancūzai Aitačas ir Erdžanas B. (Aytac/ Ercan B.) - yra broliai. Kiti du - Prancūzijos pilietis E. Jusefas (E. Youssef) ir jo mergina, kurios vardas neskelbiamas. Turimais duomenimis, kaip tik šis jaunuolis, „jau žinomas antiteroristinėms tarnyboms“, kelia didžiausią susidomėjimą Prancūzijos pareigūnams.

„Šis 28 metų prancūzas 2014 metų kovą jau buvo nuteistas penkerius metus kalėti. Jis buvo sulaikytas 2012 metais Sent Etjeno oro uoste, kai mėgino su dviem bendrininkais išvykti į džihadą Sirijoje. 2015 metų spalį Jusefas buvo paleistas iš kalėjimo, o šių metų vasario pabaigoje jam buvo paskirtas namų areštas pagal nepaprastosios padėties režimą“, - pažymi televizijos kanalas.

Prancūzijos pareigūnų duomenimis, visas ketvertas „kėlė grėsmę“ šalies saugumui. „Tyrimas leido nustatyti, kad grupė rengėsi artimiausiu metu įvykdyti teroro aktą Paryžiuje. Šįryt per kratą tyrėjai rado šovinių Kalašnikovo automatui, signalinį pistoletą, informacinės medžiagos, atminties kortelių, taip pat seifą. Jų suėmimas gali būti pratęstas iki 96 valandų“, - pranešė TF1.


Susiję

Pasaulis 2307270851552324688
item