Pradėti rinkti piliečių parašai po įstatymo projektu, siekiančiu spręsti alkoholio vartojimo problemą

Vyriausioji rinkimų komisija kovo 14 d. išdavė parašų rinkimo lapus iniciatyvinei grupei „Už blaivią", rinksiančiai parašus Alkohol...


Vyriausioji rinkimų komisija kovo 14 d. išdavė parašų rinkimo lapus iniciatyvinei grupei „Už blaivią", rinksiančiai parašus Alkoholio kontrolės įstatymo keitimui piliečių iniciatyva, kaip numato įstatymas. Norint, kad įstatymas būtų pateiktas Seimui, reikia surinkti per 50 tūkst. parašų iki gegužės 14 d.

Prašymą įregistruoti iniciatyvinę grupę pasirašė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Aurelijus Veryga, pirmasis iš Baltijos valstybių užkopęs į aukščiausią Žemės viršūnę Everestą ir ten iškėlęs trispalvę alpinistas Vladas Vitkauskas, dirigentas ir muzikos pedagogas Donatas Katkus, sovietmečiu aktyvūs pasipriešinimo sistemai dalyviai arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius ir vyskupas emeritas Jonas Kauneckas, sesuo Nijolė Sadūnaitė, muzikos autoriai bei atlikėjai - Saulius Urbonavičius (Samas), Rosita Čivilytė, Donatas Montvydas, Lietuvos kultūros kongreso tarybos pirmininkas filosofas dr. Krescencijus Stoškus, sveikatingumo ir blaivybės puoselėtojas publicistas Juozas Dapšauskas, režisierius ir rašytojas Vytautas V. Landsbergis, sveikos gyvensenos ir blaivios kultūros rėmėjas Ramūnas Karbauskis ir kiti neabejingi esamai kritinei alkoholio vartojimo situacijai piliečiai.

Istatymo iniciatyva parengta vadovaujantis pasaulinių organizacijų rekomendacijomis, kaip mažinti alkoholio suvartojimą. Įstatyme numatytas visiškas alkoholio reklamos draudimas, specializuotos parduotuvės, amžiaus vėlinimas iki 20 metų nuo kada galima įsigyti alkoholio ir kitos mokslu pagrįstos ir veikiančios priemonės.


Daugiau informacijos socialinio tinklo puslapyje FB „Už Blaivią". Norintys prisidėti rinkdami parašus ant lapų kviečiami kreiptis el. adresu [email protected]

Susiję

Politika 4734554042872098224

Rašyti komentarą

4 komentarai

1Chingishan rašė...

UZSIIMINEJAT NIEKAIS IR SAVIREKLAMA. CIA TAS VARTOJIMAS TAI PROBLEMA 86 NUO GALO.
GEDA JUMS TURETU BUTI SHALYJE KUR SIAUTEJA PEDERASTAI KUR BRUKAMI AFRIKIECIAI TERORISTAI, KUR ZMONES BEGA 10IM TUSKTANCIU- JIE KOVOJA SU ALUM. DEBILAI.

Anonimiškas rašė...

DAUGIAUSIAI alkoholio suvartojančios šalys (iš 200) pagal 2014-ųjų PSO ataskaitą:
1. Baltarusija – 17,5 l
2. Moldovos Respublika – 16,8 l
3. Lietuva – 15,4 l
4. Rusija – 15,1 l
5. Rumunija – 14,4 l
6. Ukraina – 13,9 l
7. Andora – 13,8 l
8. Vengrija – 13,3 l
9. Čekija ir Slovakija – 13 l
10. Portugalija – 12,9 l

Protingas žmogus išvadas padarys, jei smegenys pragertos - ginčysis.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, kadangi pas mane smegenys pragertos, tai dėl to reitingo kiek pasiginčysiu - kiek aš suprantu, čia skaičiuojamas legaliai perkamas alkoholis. Kažkaip įtariu, kad, pridėjus visokius "pilstukus", "braškes" ir pan "undergraundinę produkciją", vietos tame "TOP 10" pasiskirstytų kitaip. Neneigiu problemos egzistavimo Lietuvoje - tiesiog būčiau linkęs manyti, kad rytinės kaimynės vis dėlto "labiau pažengusios" šioje srityje.

1Chingishan rašė...

idiotai priskaiciuoja milijonu turistu ishgeriamus baruose ir ishsivezamus alkoholio kiekius tarsi tai tauta butu juos ishgerusi- nu va tada ir gaunasi tie skaiciai kuriu jie nori ir tada jau gali tai kovai reikalaut pinigu ir darytis savireklama. tokie kaip veryga ar matulas yra itin pavojingi ligoniai- kuriuos reikia nedelsiant gydyti.

item