Po atakų Briuselyje Lenkija atsisako priimti migrantus

Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydlo pareiškė, kad Lenkija po Briuselyje įvykusių teroro išpuolių iš ES pabėgėlių nepriims. Premjerė...

Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydlo pareiškė, kad Lenkija po Briuselyje įvykusių teroro išpuolių iš ES pabėgėlių nepriims. Premjerė teigė nematanti, kaip Lenkija galėtų priimti imigrantus esamomis aplinkybėmis. 

B. Szydlo atkreipė dėmesį, jog ankstesnė Lenkijos vyriausybė kartu su dar 27 ES valstybėmis sutiko priimti kelis tūkstančius pabėgėlių, taip mėginant išspręsti migrantų problemą juos perskirstant ES teritorijoje. 

Vyriausybės atstovas spaudai Rafalas Bochenekas teigė, kad Lenkija „negali leisti situacijai klostytis taip, kad Vakarų Europos įvykiai [teroro išpuoliai] pasklistų į Lenkiją. Daug tokių įvykių nutiko pastaraisiais mėnesiais ir mes norime nuo to apsaugoti Lenkijos piliečius“. 

Anksčiau duotame interviu Lenkijos užsienio reikalų ministras Witold Waszczykowski aiškino: „Mes negalime pabėgėlių apgyvendinti savo šalyje. Ką turėtume daryti? Laikyti juos stovyklose? Jie nenori gyventi Lenkijoje. Jie nepažįsta Lenkijos. Jie žino, kad mes galime pasiūlyti žmogui paslaugų už 100 eurų per mėnesį, o Briuselyje jų galima gauti už 60 eurų per dieną. Tai atskira problema. Atviros sienos, darbo vietų trūkumas“.

„Turime du milijonus jaunų emigrantų, gyvenančių Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Dar pusantro milijono bedarbių asmenų pačioje Lenkijoje. Galiu pasakyti sirams, kad jie laukiami, bet ką jie čia veiks? Gyvens gatvėse?“ - aiškino W. Waszczykowski žurnalui „Carnagie Europe“. 

Teisės ir teisingumo partija, spalį viena suformavusi Lenkijos vyriausybę, anksčiau teigė, kad Lenkija su tam tikromis sąlygomis yra pasiruošusi priimti 7000 pabėgėlių per du metus. Tai buvo mėginimas laikytis ankstesnės vyriausybės pažadų. Nepaisant šio pareiškimo, Teisės ir teisingumo partija kurį laiką siuntė užuominas, jog yra nepatenkinta ankstesnės liberalų vyriausybės priimtu kvotų susitarimu.

versta iš www.thenews.pl


Susiję

Pasaulis 350894717281317656

Rašyti komentarą

8 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Apmaudu - bet faktas: lenkų valdžia ir vėl pasirodė GEROKAI protingesnė už mūsiškę... :(

Skapenas rašė...

Fi, kas iš to "liankū" protingumo. Fignia!
Mūsiškiai daug progresyvesni. Ir išradingesni!
Skirtingai nuo lenkų mūsų valdžiai teko sunki Dalia valdyti "žymej tamsiasnią leudy“ kuri "bukaj ir kvajlaj" nepriima "progresyviū juropiniū" eutanazijos idėjų.
Iškilios seimūnės ausrinosmarinos iniciatyvoms nepramušant "lietuviū" abuojumo ir neišprusimo betono, mūsų išradinga valdžia efektyviai naudoja nemarius Laukinės Rinkos instituto pasiūlymus kurių dėka puikiai sekasi mažinti sodros naštą- gausias niekaip "nemyrštančiū pencinykū" ordas.
Vaistus branginsim dar trigubai-keturgubai!
Taip papildusim biudžetą surinktais mokesčiais bei sumažinsime sodros deficitą mažindami defocito pagrindinę priežastį- perteklinę pencinykū popupliaciją.
Sutaupytos bei papildomai surinktos biudžeto lėšos leis vyriausybei steigti naujas darbo vietas ministerijose, valdybose, departamentuose bei kitose valstybei naudingose valdiškose tarnybose. Nors Lietuvoje gimstamumas ir nedidelis, bet nu gi vistiek- vaikai vis dar gimsta. Ypač valdžios atstovų giminių šeimose.
O kaip užtikrinsi šios valstybybės tęstinumą?
Nu tai aišku, perduodant sukauptą patirtį iš kartos į kartą. Kadangi valdininkai ir kiti "nusipialnią givianty giareu" piliečiai pasižymi puikia sveikata, bei neskuba atlaisvinti etatų perspektyvioms atžaloms, natūralu, jog siekiant tausoti neįkainojamą genofondą teikia plėsti lovių, ėdžių bei lesyklų bazę.
Viskas kas vyksta yra Tėvynės gerovei ir progresyvių piliečių klestėjimo užtikrinimui. O neprogersyvūs yra neperspektyvūs. Tokiems, neperspektyviems, mūsų didingoje epochoje tiesiog nebėra vietos.
Todėl - vajstaj branKz!

Tikrai, rašė...

Lenkai visiškai išpindėjo- senjorams kuriems yra virš 75 metų vaistus dalins nemokamai. Koks pigus plikbajoriškas triukas! Nebūtų lenkai.
Mes ne tokie- niekada nenusirisim iki tokio lygio.
Brangiemslietuvosžmonėms- brangiausi pasaulyje vaistai.
Juk svarbiausia žmogus!

Anonimiškas rašė...

Kitas zingsnis butu neisileisti i Suvalkus surelius ir fliakus perkanciu lietuviu. Juk taro ju yra nusikalteliu. Ir sprendziant pagal oficialia LT nuteistuju skaiciu statistika - nemazai. Protingi tie lenkai, todel bus nuoseklus. Kitas zingsnis - neisileisti kvailiu. Pas pacius daug. Tada propatrijos komentatoriai Lenkijoje lankytis nebegales.

Anonimiškas rašė...

Paziurekim kitu kampu. Tu turi dvi mociutes ir du senelius. Ne beabejoju, kad juos labai myli. Ir ne neabejoju, kad jiems visiems keturiems perki vaostus ir kelialapius i sanatorijas Druskininkuose. Mylimi seneliai savo kuklia pensija neturi kur isleisti, todel kasmet ja sutaupe skrenda i Alpes geru oru pakvepuoti.

Ainis rašė...

"Kitas zingsnis - neisileisti kvailiu. Pas pacius daug. Tada propatrijos komentatoriai Lenkijoje lankytis nebegales." komentaro citatos pabaiga.

Jūs ką tik raštiškai pripažinot save KVAILIU... :D orginalu!

Pikc rašė...

Ne ne - kiaurą liberastinį neomarksistą pavadinti kvailiu - nepelnytas įžeidimas pastarajam. :)

Nežiniukas rašė...

Ponas Skapenai, didelis ačiū už gero juoko dozę.

Nors imk ir į Agitbrigadas aik.

item