Po atakų Briuselyje Lenkija atsisako priimti migrantus

Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydlo pareiškė, kad Lenkija po Briuselyje įvykusių teroro išpuolių iš ES pabėgėlių nepriims. Premjerė...

Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydlo pareiškė, kad Lenkija po Briuselyje įvykusių teroro išpuolių iš ES pabėgėlių nepriims. Premjerė teigė nematanti, kaip Lenkija galėtų priimti imigrantus esamomis aplinkybėmis. 

B. Szydlo atkreipė dėmesį, jog ankstesnė Lenkijos vyriausybė kartu su dar 27 ES valstybėmis sutiko priimti kelis tūkstančius pabėgėlių, taip mėginant išspręsti migrantų problemą juos perskirstant ES teritorijoje. 

Vyriausybės atstovas spaudai Rafalas Bochenekas teigė, kad Lenkija „negali leisti situacijai klostytis taip, kad Vakarų Europos įvykiai [teroro išpuoliai] pasklistų į Lenkiją. Daug tokių įvykių nutiko pastaraisiais mėnesiais ir mes norime nuo to apsaugoti Lenkijos piliečius“. 

Anksčiau duotame interviu Lenkijos užsienio reikalų ministras Witold Waszczykowski aiškino: „Mes negalime pabėgėlių apgyvendinti savo šalyje. Ką turėtume daryti? Laikyti juos stovyklose? Jie nenori gyventi Lenkijoje. Jie nepažįsta Lenkijos. Jie žino, kad mes galime pasiūlyti žmogui paslaugų už 100 eurų per mėnesį, o Briuselyje jų galima gauti už 60 eurų per dieną. Tai atskira problema. Atviros sienos, darbo vietų trūkumas“.

„Turime du milijonus jaunų emigrantų, gyvenančių Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Dar pusantro milijono bedarbių asmenų pačioje Lenkijoje. Galiu pasakyti sirams, kad jie laukiami, bet ką jie čia veiks? Gyvens gatvėse?“ - aiškino W. Waszczykowski žurnalui „Carnagie Europe“. 

Teisės ir teisingumo partija, spalį viena suformavusi Lenkijos vyriausybę, anksčiau teigė, kad Lenkija su tam tikromis sąlygomis yra pasiruošusi priimti 7000 pabėgėlių per du metus. Tai buvo mėginimas laikytis ankstesnės vyriausybės pažadų. Nepaisant šio pareiškimo, Teisės ir teisingumo partija kurį laiką siuntė užuominas, jog yra nepatenkinta ankstesnės liberalų vyriausybės priimtu kvotų susitarimu.

versta iš www.thenews.pl


Susiję

Pasaulis 350894717281317656
item