Europos Komisija dalyvaus homoseksualų parade EuroPride

Šių metų vasario 15 dieną buvo pranešta, kad Europos Komisija dalyvaus šių metų homoseksualų parade per EuroPride renginį, kuris vyks A...


Šių metų vasario 15 dieną buvo pranešta, kad Europos Komisija dalyvaus šių metų homoseksualų parade per EuroPride renginį, kuris vyks Amsterdame liepos 23 – rugpjūčio 7 dienomis. Europos komisija paradui išsinuomos valtį. Europos komisijos valtis bus viena iš maždaug 80 homoseksualų judėjimo simbolika papuoštų valčių, kurios plauks per šį paradą. Ar valtyje sėdės eurokomisarai ir ar renginyje dalyvaus eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, nepranešama.

Tokių Europos Komisijos ketinimų nustebinti piliečiai kreipėsi į ES pareigūnus reikalaudami pateikti dokumentus, susijusius su Europos Komisijos dalyvavimu homoseksualų parade, ir atskleisti teisinį pagrindą, kuriuo paremtas Europos Komisijos sprendimas. Atsakydami Europos Sąjungos pareigūnai atsiuntė niekam nežinomo eurobiurokrato Salla Saastamoinen laiško, siųsto homoseksualų parado organizatoriams, kopiją ir brošiūrą, kurioje išdėstyti Europos Komisijos nuostatos ir veiksmų planas „plėtoti LGBTI lygybę“.

Brošiūrą verta paskaityti, nes Europos Komisijos veiksmų planas šioje srityje tikrai ambicingas. Eurokomisija yra numačiusi LGBTI (beje, ar kas Lietuvoje žino, ką reiškia raidė „I“ šioje santrumpoje? – red. pastaba) labui plačias informacines kampanijas, kurios bus vykdomos bendradarbiaujant su šalimis narėmis ir tarptautinėmis organizacijomis, taip pat ketina kovoti su „neapykantos kalba“ ir „neapykantos nusikaltimais“, remti „antidiskriminacinius veiksmus“ švietime, „saugią aplinką mokyklose“, „įvairovės pamokas“ ir „įvairovės politiką“. Į tokią veiklą Europos Komisija siekia įtraukti šalių narių vyriausybes, švietimo administratorius, policijos pajėgas.

Visa tai reiškia paprastą ir aiškų dalyką: Europos Komisija homoseksualų judėjimo programą remia ir pati, be to, ketina savo galią panaudoti tam, kad ši programa būtų primesta ir šalims narėms. Kitaip tariant, karnavališkas Europos Komisijos dalyvavimas homoseksualų parade Amsterdame tėra tik ledkalnio viršūnė.

Vykdydama tokią politiką Europos Komisija begėdiškai meluoja šalių narių piliečiams, kad šeimos politikos klausimais išlieka neutrali. Atsakyme, išsiųstame piliečiams, pareikalavusiems informacijos apie Europos Komisijos dalyvavimą homoseksualų parade, ES pareigūnas rašo: „Jokie Europos Komisijos vykdomos kampanijos veiksmai, taip pat ir dalyvavimas parade Europride, nesiekia skatinti civilinių partnerysčių, homoseksualų santuokų, įvaikinimo teisės homoseksualų poroms ar bet kokių kitų dalykų, susijusių su substancine šeimos teise, kuri yra išskirtinė šalių narių kompetencija…“


Susiję

Pažangos ideologija 5082621983359364666
item