A.Merkel partija patyrė nesėkmę regioniniuose rinkimuose

Sekmadienį trijose Vokietijos žemėse įvyko regioniniai rinkimai. Šalies kanclerės Angelos Merkel atstovaujama Vokietijos krikščionių dem...


Sekmadienį trijose Vokietijos žemėse įvyko regioniniai rinkimai. Šalies kanclerės Angelos Merkel atstovaujama Vokietijos krikščionių demokratų sąjunga (CDU) regioniniuose rinkimuose patyrė nesėkmę - pralaimėjo dviejose iš trijų žemių, rašo BBC.

Pranešama, kad CDU neteko palaikymo Badene-Viurtemberge ir Reino krašte-Pfalce, tačiau Saksonijos-Anhalto žemėje išliko didžiausia partija.

Prieš masinę imigraciją nusistačiusi partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) gavo vietų visų trijų žemių parlamentuose.

Šie regioniniai rinkimai - išbandymas kanclerei A. Merkel dėl jos vykdomos „atvirų durų“ pabėgėlių politikos.

Badeno-Viurtembergo regione palaikymas Vokietijos krikščionių demokratų partijai (CDU) pasiekė istorines žemumas, už ją balsavo 27 proc. rinkėjų.

Anot balsavusių rinkėjų apklausos, šiuo metu valdžioje esanti Žaliųjų partijos vadovaujama koalicija laimėjo rinkimus.


Susiję

Pasaulis 1572850354519020288

Rašyti komentarą

3 komentarai

Augustinas rašė...

Cit.: "Anot balsavusių rinkėjų apklausos, šiuo metu valdžioje esanti Žaliųjų partijos vadovaujama koalicija laimėjo rinkimus."

Nesupratau. Kas ta Žaliųjų partijos vadovaujam koalicija? Kokios partijos tą koaliciją sudaro? Klausiu, nes kiek man žinoma, tai žalieji Vokietijoje daugeliu atveju eidavo su socdemais, o ne su dešiniaisiais.

Anonimiškas rašė...

Anhalto Anhalto...A taigi ten dar penktadienį NVO ir pan. "gerieji samariečiai" nusprendė pažaisti rinkimus .Visi migrantai, kurie turėjo registruotą gyvenamą vietą Rytų Vokietijos žemėje, bet neturėjo Vokietijos pilietybės galėjo ateiti balsuoti. Kad "pamatytų kaip veikia politinė sistema", na ir žinoma,kaip paskata jų pačių "integracijai".Rinkimų rezultatai jokios įtakos rinkimams neturėtų, bet...kaip jums patinka tokie UŽMOJAI-migrantai renka mums valdžią?Neblogu keliu suka ienas migrantų mylėtojai?Keliose vietose, atvykę "balsuotojai" rado užmūrytas įėjimo duris. Žinoma, kilo baisus skandalas dėl- pasišlyktėtino akto, pažeistų teisių ir pan.Ir kai girdžiu kalbas, kad pas mus musulmoniški migrantai nepasiliks, nesuprantu ko čia džiūgauti ir save raminti, nes bet kokiu atveju, jie PASILIKS EUROPOJE,ir jų daugės ir jie eis į POLITIKĄ, o kokia tuomet TAPS Europos politika, manau nesunku nuspėti.

Anonimiškas rašė...

tai vietinės valdžios, savivaldos rinkimai, mielas buki. Jau seniai tai ne pilietybės, o nuolatinės gyvenamosios vietos klausimas. Lietuvoje irgi tokia teisė egzistuoja - tiek rinkti, tiek būti išrinktam. Tiesa, taikoma tik ES piliečiams. Toks sprendimas rodo, kad įtaką vietinei valdžiai (savivaldai) turi visi nuolat toje vietoje gyvenantys. Esate įpratę, kad vietinė valdžia tėra centrinės valdžios pastumdėlė, kurios pareiga tėra paskirstyti paskirstytą ir aidu atkartojant įvykdyti kitus paliepimus. Tikroji savivalda yra kitokia, bet nesate jos matę, o išmokyti sovietinio autoritarinio caro stiliaus - būti vergais. Tokie ir liekate.

item