Vokietijos policijai įsakyta dėl „smulkių nusikaltimų“ migrantų nebesuiminėti

Kaip praneša žiniasklaida , 2015 metų spalio 15 dieną policijos direktoratas Kylio miesto ir, tikėtina, kitų miestų policijos pareigūnam...


Kaip praneša žiniasklaida, 2015 metų spalio 15 dieną policijos direktoratas Kylio miesto ir, tikėtina, kitų miestų policijos pareigūnams išsiuntinėjo instrukciją, pagal kurią dėl smulkių vagysčių, viešosios nuosavybės niokojimo ir kitų „smulkių teisės pažeidimų“ migrantai, įskaitant asmenis, neturinčius galiojančių dokumentų, neturėtų būti suiminėjami.

Realybėje tai reiškia, kad prieglobsčio prašytojai, neturintys galiojančių dokumentų, įgauna teisę vogti, o Vokietijos piliečiai nebegali tikėtis, kad policija ir teismai juos gins. Dokumente nurodomos priežastys, negirdėtos teisę gerbiančioje šalyje – esą procedūriniai reikalavimai ir praktinės kliūtys yra per didelės, kad jų būtų laikomasi, o policija ir teismai disponuoja per mažais resursais ir turi susitelkti svarbesniems uždaviniams.

Vokietijos piliečiai, sužinoję tokias naujienas, šaiposi, ar neturėtų tokia padėtis būti traktuojama kaip teisės viršenybės, kuri laikoma pagal 2-ąjį Europos Sąjungos sutarties straipsnį centrine ES vertybe, „sisteminiu pažeidimu“ ir ar neturėtų Fransas Timmermansas, Europos Komisijoje atsakingas už teisės viršenybės užtikrinimą, kiek atsitraukęs nuo Lenkijos reikalų pasidomėti ir Vokietijoje susiklosčiusia situacija.


Susiję

Pasaulis 6201993301166080334
item