Vokietijos policijai įsakyta dėl „smulkių nusikaltimų“ migrantų nebesuiminėti

Kaip praneša žiniasklaida , 2015 metų spalio 15 dieną policijos direktoratas Kylio miesto ir, tikėtina, kitų miestų policijos pareigūnam...


Kaip praneša žiniasklaida, 2015 metų spalio 15 dieną policijos direktoratas Kylio miesto ir, tikėtina, kitų miestų policijos pareigūnams išsiuntinėjo instrukciją, pagal kurią dėl smulkių vagysčių, viešosios nuosavybės niokojimo ir kitų „smulkių teisės pažeidimų“ migrantai, įskaitant asmenis, neturinčius galiojančių dokumentų, neturėtų būti suiminėjami.

Realybėje tai reiškia, kad prieglobsčio prašytojai, neturintys galiojančių dokumentų, įgauna teisę vogti, o Vokietijos piliečiai nebegali tikėtis, kad policija ir teismai juos gins. Dokumente nurodomos priežastys, negirdėtos teisę gerbiančioje šalyje – esą procedūriniai reikalavimai ir praktinės kliūtys yra per didelės, kad jų būtų laikomasi, o policija ir teismai disponuoja per mažais resursais ir turi susitelkti svarbesniems uždaviniams.

Vokietijos piliečiai, sužinoję tokias naujienas, šaiposi, ar neturėtų tokia padėtis būti traktuojama kaip teisės viršenybės, kuri laikoma pagal 2-ąjį Europos Sąjungos sutarties straipsnį centrine ES vertybe, „sisteminiu pažeidimu“ ir ar neturėtų Fransas Timmermansas, Europos Komisijoje atsakingas už teisės viršenybės užtikrinimą, kiek atsitraukęs nuo Lenkijos reikalų pasidomėti ir Vokietijoje susiklosčiusia situacija.


Susiję

Pasaulis 6201993301166080334

Rašyti komentarą

9 komentarai

Augustinas rašė...

Todėl ir smagu Vokietijoje dabar. :)

Pikc rašė...

Ne tik Vokietijoje - visuose "liberaliuose beigi tolerantiškuose" Vakaruose. SMARKIAI abejoju, ar tokie nurodymai policijai yra tik Vokietijoje egzistuojanti išimtis.

Nežiniukas rašė...

Na, o jeigu vokietis, neapsikentęs smulkios vagystės, užvažiuos su basliu per galvą svetimšaliui, tai kas tuomet bus kaltas - policija, neginanti vokiečio, ar vokietis, drįsęs apsiginti nuo svetimšalio?

Ir kas tuomet per valstybė, kuri nebegina savo žmonių?

Pikc rašė...

Atsakymas akivaizdus: kaltas bus vokietis, nes jei priešinasi - reiškia, rasistas, ksenofobas, islamofobas beigi šiaip netolerantiškas neonacius, kurį, suprantama, reikia bausti visu griežtumu, nes gi čia ne šiaip sau kas, o praktiškai halakaustui prilygintinas "hate crime". :)
Policija, suprantama, tokiu atveju bus principinga ir griežta (palyginkite, pvz. policijos elgesį su Kiolne siautėjusiais babajais ir su prieš emigraciją pasisakiusiais demonstrantais).

Augustinas rašė...

Ko gero Jūs teisus, gerb. Pikc. Panašūs nurodymai iš viršaus tikriausiai buvo D.Britanijoje, ir Švedijoje. Na, ir pas mus irgi gali būti taip pat, jei mes kvaili būsime.

Pikc rašė...

"jei mes kvaili būsime" - sutikčiau, jeigu būtų taip, kad mūsų kas klaustų ir mes sutiktume su tokia politika. Betgi juk neklaus. :)
Be to - apskritai, tikrai nemanau, kad vokiečių policijos šulai papildomą tų instrukcijų kopiją žurnalistams išsiuntė. Tad jeigu nebūtų "medžiagos nutekinimo", niekas nieko ir nebūtų sužinojęs. va, pvz. švedai kelis metus babajų nusikaltimus sėkmingai slėpė. Mūsų atveju, manau, viskas būtų dar paprasčiau: purvasklaida mirgėtų istorijomis apie "vargšų pabėgėlių" sėkmingos integracijos atvejus, galvos iš televizijų aiškintų, kaip čia viskas ramu ir gražu - ir per visus kanalus vyktų trolinimo kompanija, nukreipta prieš "ksenofobinius panikos skleidėjus", kurie visiškai be pagrindo gąsdino visuomenę apie neva nusikalsti linkusius, o iš tikrųjų baltus, švelnius ir pūkuotus neleg... oi, pardon - vargšus pabėgėlius. :)
Na, o pareiškimai dėl babajų įvykdytų vagysčių, plėšimų ir išprievartavimų tvarkingai gultų į stalčius, galbūt netgi aukas pagąsdinant, kad pačius nubaus pagal BK170 už nesantaikos kurstymą. :)

Augustinas rašė...

Cit.: ""jei mes kvaili būsime" - sutikčiau, jeigu būtų taip, kad mūsų kas klaustų ir mes sutiktume su tokia politika. Betgi juk neklaus. :)"

Čia minty turėjau, kad jei būsime kvaili, kad išrinktume tokius asilus, kaip Švedijoje, D.Britanijoje ir Vokietijoje.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai kad JAU išrinkome... Na, nebent artėjantys rinkimai ką pakeis. Bet, atvirai kalbant, abejoju...

Anonimiškas rašė...

policija ir valdžia dar kartą tampa nusikaltėlių bendrininke...

item