Sienų peržiūrėjimo šalininkas dirbs Lenkijos visuomeninėje televizijoje?

Po rinkimų naujos vyriausybės paskirtas Lenkijos visuomeninės televizijos 1-ojo kanalo vadovas Janas Pawlickis neatmeta galimybės bendara...

Po rinkimų naujos vyriausybės paskirtas Lenkijos visuomeninės televizijos 1-ojo kanalo vadovas Janas Pawlickis neatmeta galimybės bendarabiauti su žurnalistu Mariuszu Maxu Kolonko, kuris teigia, kad Lenkija ne tik gali, bet ir privalo susigrąžinti Vilnių ir Lvivą.

„Lenkai Ukrainoje ir Lietuvoje paliko savo istoriją, ir lenkų tauta natūraliai žvelgia į tą pusę. Tai natūrali reakcija tautos, iš kurios buvo atimta praeitis, istorija, vaikystė ir protėviai. Kalbėjimas apie rytines žemes kaip apie mūsų nėra nacionalizmas! Tai yra mūsų pilietinė pareiga! O tos praeities atgavimas yra mūsų tautinis interesas ir dėl to privalo tapti mūsų politiniu (valstybiniu) interesu. Ir turi būti Lenkijos valdžios įgyvendinamas. Tai – nieko neįprasto”, – taip tvirtina JAV gyvenantis vienas populiariausių Lenkijos žurnalistų Mariuszas Maxas Kolonko. Savo autorinėje internetinės televizijos „MaxTV“ laidoje 2014 metų sausį jis pateikė planą, kaip įgyvendinti daugelio lenkų svajones ir susigrąžinti Vilnių bei Lvivą (žemiau galite peržiūrėti lietuviškai titruotą šios laidos įrašą). 



Laidoje „Sakau kaip yra” M. M. Kolonko žingsnis po žingsnio nurodo veiksmus, kokių turėtų imtis Lenkija, siekiant atkurti prieškarines Lenkijos sienas. Tai ir lenkų mažumos stiprinimas, ir platesnis „Lenko kortos” platinimas, ir ekonominių bei politinių aplinkybių išnaudojimas. „Gerbiamieji, per savo gyvenimą matėme, kaip subyrėjo Sovietų Sąjunga. Matėme Vokietijų susijungimą, matėme Čekoslovakijos ir Jugoslavijos subyrėjimą. Vos prieš porą metų atsirado naujos valstybės Balkanuose. Europos žemėlapis nėra nulietas iš marmuro. Remiasi jis ne politiniais, bet tautiniais ir etniniais pagrindais. Ir todėl senųjų lenkų žemių grįžimas Lenkijai yra kuo labiausiai įmanomas. Sakau, kaip yra”, - tikina M. M. Kolonko.

Tai ne vienintelė kontroversiška šio žurnalisto laida. M. M. Kolonko garsėja Rusijos prezidento Vladimiro Putino politikos palaikymu, ypač konflikto su Ukraina kontekste. Savo laidose žurnalistas tikino, kad Viktoras Janukovičius yra teisėtas Ukrainos prezidentas, o Malaizijos oro linijų lėktuvą numušė ukrainiečiai. „Ukrainiečiai niekuomet nebuvo mūsų broliai. Ukrainiečiai labai dažnai buvo mūsų protėvių žudikai. Ukrainietiškas nacionalizmas atgimsta ir buvo Kijevo revoliucijos varomąja jėga”, – savo autorinėse laidose teigė M. M. Kolonko.

Ar Vilnių Lenkijoje valstybės teritorijoje matantis žurnalistas dirbs Lenkijos nacionaliniam transliuotojui? 

„Esu jo talento gerbėjas. (…) Tad gal taip susiklostys, kad ponas M. M. Kolonko gaus mūsų pasiūlymą”, - žiniasklaidai teigė vienas Lenkijos televizijos vadovų J. Pawlickis.



Susiję

Pasaulis 8525563384714280768

Rašyti komentarą

2 komentarai

SmikiZ rašė...

Visa tai gal ir nieko, o taip kaip tuomet su dabartinėmis Rzecpospolitos Polskos vakarinėmis žemėmis. Ar atiduos Breslau ir Štetiną Vokietijai? Tokie veikėjai yra tiesiog drąsūs kiškiai, matyt, patepami rytitieškais pinigais.

Vytautas Ka rašė...

Tokių veikėjų pilna Lenkija. Ir tai yra mūsų valdžių neveiklumo, prisitaikėliškumo, nekokybiškos diplomatijos išdavose.

item