Merkel populiarumas krenta, vokiečiai kaltina ją dėl migrantų chaoso

Angelos Merkel reitingai smuko iki žemiausių per penkis metus. Vokietijos transliuotojo paskelbti gyventojų apklausos rezultatai rodo, jo...

Angelos Merkel reitingai smuko iki žemiausių per penkis metus. Vokietijos transliuotojo paskelbti gyventojų apklausos rezultatai rodo, jog net 81 procentas respondentų mano, kad Vokietijos kanclerė nesusitvarko su migrantų krize. Ją teigiamai vertina tik 46 procentai respondentų - 12 procentų mažiau nei praėjusį mėnesį. Iš populiariausios politikės šalyje ji nukrito į trečiąją vietą šiame reitinge, užleisdama vietą užsienio reikalų ministrui Frankui-Walteriui Steinmeieriui ir finansų ministrui Wolfgangui Schäublei.

Vokiečiai aktyviai palaiko naujų apribojimų migrantams įvedimą. 88 procentai gyventojų pritaria, kad turėtų būti sumažintos išmokos imigrantams, kurie atsisako integruotis - lankyti vokiečių kalbos ir asimiliacijos kursus. 78 procentai gyventojų pritaria sprendimui Alžyrą, Maroką ir Tunisą pripažinti saugiomis šalimis, iš kurių atvykę migrantai siunčiami atgal į savo tėvynes. 63 procentai pritaria, jog reikalingas maksimalus į šalį priimamų imigrantų limitas.

Visuomenės nuomonei apie migrantus ir juos į šalį pakvietusią Angelą Merkel lemtingos įtakos turėjo vienas po kito kilę migrantų seksualinių nusikaltimų (ypač Kelne Naujųjų Metų naktį) ir sistemingai policijos ir žiniasklaidos vykdyto jų slėpimo skandalai. Ypač jautriai priimtas faktas, kad policija ne tik slėpė faktus apie migrantų nusikaltimus, bet ir priėmė sprendimą nesulaikyti jų už nesmurtinius nusikaltimus. Visuomenę sujaudino žiniasklaidoje pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame grupė migrantų Miuncheno metro muša merginą nuo jų priekabių užstojusį senjorą.

„Visuomenė nebepalaiko Vokietijos pabėgėlių priėmimo politikos“ - konstatavo skaitomiausias šalies laikraštis BILD.

Minėtoje ADR apklausoje matyti ir ženklus „Alternatyvos Vokietijai“ partijos populiarumo augimas - ją palaiko jau 12 procentų gyventojų, daugiausiai nuo tada, kai pradėtas matuoti šios partijos populiarumas. Kovo mėnesį Vokietijoje įvyks reikšmingi regioniniai rinkimai, kuriuose paaiškės, ar gyventojais nubaus Merkel už migrantų politiką. 

Vidaus reikalų ministerija skelbia, kad sausio mėnesį Vokietijoje užregistruotas 91 671 prieglobsčio prašytojas. Tai mažiau nei 127 320, kurie buvo užregistruoti praėjusių metų gruodį, tačiau sumažėjimas siejamas tik su prastesniais žiemos orais. Iš viso į Vokietiją jau atvyko daugiau nei 1,1 milijono žmonių. Nors Vokietija žada mažinti imigrantų skaičių ateinančiais metais, A.Merkel laikosi nuostatos, jog klausimą reikia spręsti diplomatinėmis, o ne vienašališkomis priemonėmis, kaip priimamų žmonių skaičiaus „lubos“. Nepaisant kanclerės retorikos, prieglobsčio politika Vokietijoje griežtėja.



Susiję

Pasaulis 7313274087574767274
item