Iniciatyvinė grupė VRK pateiks prašymą įstatymo keitimui, kuriuo stabdomas Lietuvos nugirdymas

Kovo 1 d. (antradienį) 11 val. Vyriausiajai rinkimų komisijai bus pristatytas piliečių iniciatyvinės grupės „Už blaivią" su parašai...


Kovo 1 d. (antradienį) 11 val. Vyriausiajai rinkimų komisijai bus pristatytas piliečių iniciatyvinės grupės „Už blaivią" su parašais prašymas įregistruoti Alkoholio kontrolės įstatymo keitimo grupę visuomenės piliečių iniciatyva, remiantis Piliečių įstatymų leidybos iniciatyvos įstatymu.

Prašymą įregistruoti iniciatyvinę grupę pasirašė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos tyrimų instituto vadovas profesorius Aurelijus Veryga, pirmasis iš Baltijos valstybių užkopęs į aukščiausią Žemės viršūnę Everestą ir ten iškėlęs trispalvę alpinistas Vladas Vitkauskas, dirigentas ir muzikos pedagogas Donatas Katkus, sovietmečiu aktyvūs pasipriešinimo sistemai dalyviai - arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, vyskupas Jonas Kauneckas ir Nijolė Sadūnaitė, muzikos autoriai bei atlikėjai - Saulius Urbonavičius (Samas), Rosita Čivilytė, Donatas Montvydas, filosofas dr. Krescencijus Stoškus, sveikatingumo ir blaivybės puoselėtojas publicistas Juozas Dapšauskas ir kiti neabejingi esamai kritinei alkoholio vartojimo situacijai piliečiai. Pagal įstatymą iniciatyvinėje grupėje turi būti ne mažiau 10 rinkimų teisę turinčių piliečių. Iniciatyvinėje grupėje „Už blaivią" yra daugiau nei 20. Vyriausiajai rinkimų komisijai išdavus parašų rinkimų lapus, per 2 mėn. iniciatoriai turi surinkti per 50 tūkst. piliečių parašų, kad įstatymo keitimo projektas būtų pateiktas Seimui.


Susiję

Politika 6446846117847604475

Rašyti komentarą

10 komentarų

1Chingishan rašė...

nwaurinks tu parasy, nes tai kam renka yra nesamone. surinkit pvz: uz milijardieriu lietuva, kad pakeitus istatyma vis taptume milijardieriais.
jei ten parduotuvese pakels akciza ar geralas bus sunkiau prieinamas- zmones virs kaip seniau bravora ir ji pardavines bobutes. nereikia uzsiiminet niekais.

Ainis rašė...

ponuli 1Chingishan, pasidalinkit savo nuomone dar kartą, kai išblaivėsite... o dėl straipsnio tai reikalinga ir būtina (gal net kiek vėluojanti) iniciatyva. Būtinai paskelbkite kur, kaip ir kada galima joje pasirašyti.

Anonimiškas rašė...

Alkoholis velnio brolis, įveikti jo neįmanoma, bet pažaboti galima, čia kaip vanduo viso jo neišgersi, tačiau išmoksta plaukti ir neskęsta.

1Chingishan rašė...

isblaivejau: taigi dar karta durneliams: 100 proc. nesurinks tu parasu. nejuokinkit zmoniu ir neuzsiiminekit anonizmu, ir nustokit dresuot zmones be ju noro. Imituoti veikla tai ne veikti.

Anonimiškas rašė...

Negirdėjot apie Minesotos programą?

Ramune rašė...

Sveikinu iniciatyvą. Skelbkite, kur pasirašyti.

Skapenas rašė...

Monkey business. Gal kažkur visokios peticijos ir yra kažkiek efektyvios, bet tik ne pas mus. Kas gali pateikti nors vieną pavyzdį, kuomet surinkti parašiukai būtų padarę realų poveikį valdžiukei? Nebuvo tokio dalyko.
Parašiukų rankiojimai yra labai parankus režimui instrumentas- prastuomenė nuleidžia garą, nes manosi atlikę kažkokį pasipriešinimo veiksmą, o valdžia gali tiesiog išmrsti tuos parašų lapus į šiukšlių konteinerį. Ir išmes. Ir už tai, už piliečių nuomonės ignoravimą valdžia niekaip nenukentės. Galima net prikepti įstatymų draudžiančių valdžiūnams ignoruoti visuomenę, bet valdżia paprasčiausiai ignoruos tuos įstatymus. Juk teisėsauga nepriklauso visuomenei. Teisėsauga priklauso valdžiai.
Valdžia negali ignoruoti tik už save didesnės galios. Jeigu visuomenė yra apkiautusi ir pavėpusi, jeigu nesipriešina, jeigu neduoda valdžiai į dantis, nėra ko tikėtis jog valdžia paisys kažkokių parašiukų.
Mulkiai ir slunkiai neturėtų tikėtis pagarbos. Pagarba pelnoma aktyvia pozicija ir veiksmu, o ne nuolankiais prašymais.
Orūs ir laisvi Laisvės neprašo, o išsikovoja.

Augustinas rašė...

Cit.: "Mulkiai ir slunkiai neturėtų tikėtis pagarbos. Pagarba pelnoma aktyvia pozicija ir veiksmu, o ne nuolankiais prašymais.
Orūs ir laisvi Laisvės neprašo, o išsikovoja."

Čia jau rimta kalba, gerb. Skapenai. Sutinku su Jumis 100 proc.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Šiaip jau, būčiau linkęs nesutikti:
a) kiek suprantu, čia kalbama ne apie peticiją (kuri išties nieko nereiškia), bet apie visai kitą atvejį - t.y. kai, surinkus 50000 parašų, Seimas įpareigojamas svarstyti konkretų klausimą, tad "tiesiog išmrsti tuos parašų lapus į šiukšlių konteinerį" jie niekaip negalės. Antra vertus, tie parašai tik įpareigoja svarstyti, bet koks sprendimas bus priimtas, priklausys tik nuo paties Seimo. Šiuo klausimu, suprantama, būtų naivu tikėtis kokio nors protingo sprendimo, jeigu ne
b) artėjantys rinkimai, kurie gali paskatinti bent kai kuriuos seimūnus "pasirinkti taškų" keliant šį klausimą ir atitinkamai balsuojant - ne dėl to, kad staiga prabus jų sąžinė ir sveikas protas, bet dėl to, kad jie pagalvos, jog taip tuos 50000 (o gal ir daugiau) žmonių galės įtikinti už juos balsuoti.

1Chingishan rašė...

peticija isties reiskia daug. jei peticijos kurejei gali mobilizuoti pvz 100,000 zmoniu tai Lietuvoje reiskia kad sis klausimas yra aktualus zmonems ir nieko nedarymas gali kainuoti vietas seime, o ju praradimas gali reiksti ne tik atlyginimo praradima bet ir laisves praradima taip pat.
jie referendumo del zemes kurejei butu sumaste buda kaip tuos 400 tuks. zmoniu apjungt po viena veliava- tai po rinkimu turetu konstitucine dauguma ir galetu stoj shalyje daryt ka nori- pasodint buvusia valdzia, pakeist vsd, prokurorus, teisejus, konstitucija ir.t.t. bet va kad tie referendumo kurejei apie si klausima nepagalvojo todel toliau merdejam.
O peticiju reikia kuo daugiau ir zmones itikint reikia kad jas pasirasinetu ir tai kazka reiskia.

item