Dvidešimtmetė norvegė: „Gimiau ne tos rūšies. Aš esu katė“

Osle gyvenanti mergina vardu „Nano“ teigia, kad būdama šešiolikos suprato, jog yra… katė. „Gimiau ne tos rūšies“ – teigia norvegė, aiški...


Osle gyvenanti mergina vardu „Nano“ teigia, kad būdama šešiolikos suprato, jog yra… katė. „Gimiau ne tos rūšies“ – teigia norvegė, aiškindama tuo, jog dėl genetinio defekto ji yra žmogaus kūne įkalinta katė. Su draugu ji šnekasi „miauksėdama“, šnypščia ant šunų, nemėgsta vandens, o taip pat teigia turinti ypatingai jautrią uoslę bei galinti matyti tamsoje. Be to, naktimis Nano medžioja peles (deja, nesėkmingai).

Ji taip pat nusifilmavo viename populiariame, jau milijonus peržiūrų turinčiame filmuke, kuris patalpintas YouTube tinklapyje. Vaizdo įraše mergina užsidėjusi dideles katės ausis ir uodegą. Ji taip pat mūvi minkštas rožines letenas, kuriomis pasitrina veidą, vaikšto keturiomis ir „murkia“. „Aš tokia gimiau“, – tikina Nano.

Mokslinių šeimos tyrimų tarybos atstovas Peteris Spriggas:„Neįsivaizduoju, ar istorija apie norvegę, YouTube vaizdo įraše skelbiančią, jog yra katė, yra realybė ar pokštas, bet atsižvelgiant į šiandieninę tapatybių politiką, nenustebčiau, jei ji kalba rimtai. Be abejo, kyla pagunda sakyti – „tai akivaizdžiai absurdiška“. Užtenka ištirti jos DNR struktūrą ir kūno anatomiją, kad įsitikintume, jog ji – žmogus, o ne katė. Bet analogiškai galima būtų sakyti ir apie vyrą, tikinantį, kad yra moteris (ar atvirkščiai), tačiau šiandieninis politkorektiškumas reikalauja, kad tokius pasisakymus priimtume visiškai rimtai. Visai neseniai skaičiau Atlantic Monthly publikuotą 2000-ųjų straipsnį apie žmones, norinčius amputuotis sveikas galūnes, nes jie save mato kaip žmones be galūnių. Taip pat pasakojama apie pusšimtį vyrų, įrodinėjančių, jog yra šešiametės mergaitės. Visa tai yra paprasčiausiai naujas pamišimo būdas. Laikas užkirsti kelia beprotybei ir pripažinti, kad objektyvios fizinės realybės padiktuota tikrovė yra svarbesnė už tą, kurią išgalvoja mūsų subjektyvi mąstysena.“

Tuo tarpu, Nano akivaizdžiai nori, kad žmones laikytų ją kate. Apie savo ateities perspektyvas norvegė dalinosi: „Mano psichologas sakė, kad galiu iš to išaugti, tačiau manau, kad kate būsiu visą gyvenimą“.

Lifesitenews.com vertė Lukas Satkauskas

Susiję

Pažangos ideologija 1321876038787065044

Rašyti komentarą

29 komentarai

Anonimiškas rašė...

O ko tai priekvailei čia reikia?

Kiemsargis rašė...

Akivaizdu , kad šita "katė" gyvena namuose. O namines kates , šiaip jau , sterilizuoti reikia :)

Anonimiškas rašė...

na ką aš galiu pasakyti,anksčiau tokius vadindavo NEPILNO PROTO ir apgyvendindavo atitinkamose vietose, bet gi dabar -negalima, nes mat -LAISVĖ.Laisvė -nuo proto...

Augustinas rašė...

Jei nežinočiau bendro kultūrinio konteksto, tai man būtų net juokinga. O dabar juoktis net nelabai norisi.

Anonimiškas rašė...

Lukai, puikus straipsnis vertimui, pats pasirinikai, ar kas pasiūlė?

Pikc rašė...

Viskas čia normalu - gi progresas, o progresas vietoj nestovi. Buvo transgender - bet tai jau atgyvena, o, va, "trans-species" - jau šis tas naujo. Be abejo, reikia užtikrinti tos veikėjos "kačių teises" ir sukurti atitinkamas sąlygas: maitinti išskirtinai kačių maistu (arba užveisti žiurkių), numatyti vietą miegui ant kilimėlio prie durų, tualetas - vonelė su granulėm, į lauką - tik su antkakliu. Na ir, suprantama, sterilizacija - o kaipgi be to? Na, arba suleisti su kašarais, kai "prispirs reikalas". :)

Anonimiškas rašė...

Nesveiko proto zmoniu visur yra. Jos psichologas tikisi, kad ji pasveiks. O stai musu buduliai priima uz gryna piniga. Gal net ne priima, o patys susikuria bauba, kurio patogu bijoti ir kuri smagu musti. Kaip tai vyksta dar Baudrillardas rase.

Ainis rašė...

Jūs čia atrodot protingu žmogumi, net pavardę su dviem "L" žinote. Sakykit neteko girdėt gal tas Baudrillardas ką nors minėjo apie kraujomaišą ir nekrofiliją? Klausiu nes praeitą savaitę rašė, kad Švedijos Liberalų partijos jaunimo organizacija siūlė tai įteisinti. Paskaičiau jus ir galvoju - turbūt budulių išmislas. O gal to nereikia bijoti, gal čia naujas požiūris į tikrąjį modernaus žmogaus išlaisvinimą ir praeities atgyvenų?

Anonimiškas rašė...

Ar iteisinus kraujomaisa, pulsite i lova su sesute? Tik tai sulaiko, kad neiteisinta? Bijote saves?

Anonimiškas rašė...

Kraujomaisa uzdrausta del dideles issigimimo tikimybes. Gal dar reiketu uzdrausti vesti (ne tik vesti, o ir tureti santykiu) tiems, kurie turi tam tikrus genus, kuriu kombibacija didina apsigimimo rizikas? Kodel nesiulote privalomu (prievartiniu) genetiniu tyrimu pries pradedant santykius? Butumet nuoseklus.

Pikc rašė...

Kokia transrūšiofobija! Alternatyvios tapatybės progresyvią individę išvadinti "nesveiko proto" asmeniu - taigi čia grynų gryniausia diskriminacija! Ir apie kokį "pasveikimą" galima kalbėti, kai ji pati aiškių aiškiausiai pasakė, kad yra "born this way"?! Man baisu matyti tokį talibišką tamsumą, tokį retrogradišką atsilikimą - tarsi gyventume kokiais gūdžiais viduramžiais, balanų ir vyžų gadynėje, o ne progresyvioje Europoje! Hitleris, šiaip jau, irgi kitokių nemėgo, jeigu ką - niežti nagus pakartoti Holokaustą, ne?

Pikc rašė...

Teisingai! Dar daugiau - nėra JOKIO PAGRINDO neįteisinti ir kitų parafilijų - pedofilijos, nekrofilijos, zoofilijos ir pan. - nes negi visi puls į lovą su vaikais, lavonais ar gyvūnais, jei jos bus įteisintos? Greičiausiai tie, kurie priešinasi, bijo patys savęs. Taigi, siūlau tamstai pasekti progresyvių beigi liberalių Švedijos jaunuolių pavyzdžiu - ryžtingai sulaužyti atgyvenusius tabu bei stereotipus ir pasiūlyti - ne, pareikalauti! - įteisinti VISAS parafilijas (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_paraphilias) urmu! Atsibodo nuolat atsilikti europinių vertybių įgyvendinime - nors kartą PATYS stokime šių vertybių diegimo avangarde, parodykime pavyzdį kitiems! Vesk, homjaunime, į šviesų progreso, liberalizmo beigi tolerancijos rytojų! Pirmyn, draugai!

Anonimiškas rašė...

Buduliai niekada nepasizymi humoro jausmu. Bet kartais perspjauna net pacius save.

Ainis rašė...

:) stipri kalba. O pabaiga - chrestomatiškai epinė.

Anonimiškas rašė...

Straipsnį vertinu taip: marginalai užsiima propaganda bandydami išlįsti iš paraščių.

(Kolegos pastaba dėl Baudrillardo labai vietoje)

Anonimiškas rašė...

tarkim, bet kodėl lankotės, skaitot ir savo komentarais pagyvinat marginalus? Vadinasi jūs pats esate latentinis marginalas.

( Buvo transgender - bet tai jau atgyvena, o, va, "trans-species" - jau šis tas naujo ) ši Pikc pastaba yra neįvardintas esminis straipsnio ir komentarų leitmotyvas.

Anonimiškas rašė...

Matau, nesiginčijat dėl savo veiklos modelio. Paprastai nesilankau tokio tūrinio portaluose, propatrijos atveju pažįstu keletą autorių, tad ir negaliu atsistebėti jų rašomų staipsnių tendencingumu. Tačiau nesijaudinkite, daugiau dėmesio jums tikrai neskirsiu, mirksite savo kūdroje patys.

Antra jūsų klausimo (teiginio?) dalis iš piršto laužta: gal patikės, gal išsigąs...

Anonimiškas rašė...

1. nesiginčiju, nes tai ne mano veiklos modelis. Aš tik kartais paklausiu pas tokius "netyčia" pastoviai čia apie tendencingus marginalus rašančius - ką jie čia veikia. 2. dėl "piršto laužimo nesukit galvos. Jis skirtas tiems "marginalams" kurie seksualinius arba tapatybės sutrikimus dar vadina seksualiniais arba tapatybės sutrikimais. Iš pirmo jūsų komentaro sprendžiu, kad jūs jau pakilote virš TO. 3. nepamirškit žadėjot daugiau dėmesio neskirti. Ačiū.

Anonimiškas rašė...

Na va, ir vėl čia mus visus buduliais išvadino .Ech, niekaip mums nepavyksta į tą aukštesnįjį liberalų lygį pakilti

Pikc rašė...

Teip! Ką tie retrogradai buduliai apskritai supranta apie tikrą oroanalinį progresyvizmą? Tai ne progresyvūs, liberalūs beigi tolerantiški homjaunuoliai, tvirtai žengiantys į šviesų homunistinį rytojų su šūkiu "Per proctalgia - ad tolerantiam!" lūpose!

Pikc rašė...

Pardon - turėjo būti "Per proctalgiam...".

Anonimiškas rašė...

"Pardon" taria dviejų tipų žmonės. Pirmi - labai išsilavinę aristokratai, kuriems nesmagu dėl savo veiksmų, kuriuos jei laiko netinkamais. Jų kalba yra natūrali, o už žodžio slypi nuoširdus atsiprašymas ir garantija, kad netinkami poelgiai nesikartos. Antri - nedaug prakutę buduliai, kelis pasirinktus žodžius manieringai ir instrumentiškai vartojantys vien tik turėdami tikslą lyg figos lapeliu pridengti savo buduliškumą, kurio visada gėdijasi ir kurio niekada neatsikratys. Akivaizdu, kad kai kas čia yra tas antrasis tipas. Pažengęs budulis, kuris kažkiek drovisi savo buduliškumo. Nors nuo to savo buduliškumo suvokimo toks budulis tik piktesnis, vis dėlto, jau turi nedidukę sąmonės kibirkštį. Deja, ta kibirkštėlė padeda tik niekinti pasaulį, kuriame gyvena, taip maskuoti savo menkumą. Bet tik prieš save.

Anonimiškas rašė...

Pasakykite tai garsiai keturiom baltom sienom, palengvės. ;)

Anonimiškas rašė...

smagu budulius auklėti ? :)

Anonimiškas rašė...

Šalink, kvaily. Kraujomaiša blogai dėl visai kitko, pirmiausia, baik aiškinti viską "bijologiškai".

Augustinas rašė...

Kraujomaiša yra blogai ir dėl išsigimimų (tai yra pirmiausia ir svarbiausia kraujomaišos draudimo priežastis), ir dėl santykių seksualizavimo šeimos viduje. Dėl abiejų priežasčių kraujomaiša yra blogai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Apie keturias baltas sienas - taikliai! :D

Anonimiškas rašė...

kuo blogai seksualizavimas šeimoje, kurią tu suvoki tik kaip santuokos pagrindu sukurtą ryšį? juk teta su brolio dukra (dukterėčia), gyvenančios kartu, tau ne šeima. Ir nesigink, juk Konstitucinis Teismas pasakė, kad šeima, o tu neigi ir piktiniesi. Tai ir seksualizavimas tokiame santykyje pagal tave nieko bloga - jeigu ne šeima, tai tegul juos bala.

Pikc rašė...

Homjaunuoli, nelįskite ten, kur tamstai nėra ką veikti ir kur vis tiek nė velnio nieko nesuprantate. Štai tamstelės šeimos modeliai (išskyrus retrogradinį-heteronormatyvinį vidurinį viršutinėje eilėje) - http://28.media.tumblr.com/PJQHc25qImj1ldgh4jhUq69Do1_400.png. Seksualizuokitės į sveikatą - ir nejuokinkite savo nusišnekėjimais psichiškai normalių žmonių. ;)

item