Vokietijoje Naujųjų metų naktį migrantai plėšė ir puldinėjo moteris

Kelnas Vokietijoje kyla skandalas dėl to, kad Naujųjų metų naktį Kelne daug moterų buvo užpultos, kaip manoma, migrantų. Kaip prane...

Kelnas
Vokietijoje kyla skandalas dėl to, kad Naujųjų metų naktį Kelne daug moterų buvo užpultos, kaip manoma, migrantų.

Kaip pranešė antradienį teisėsaugos institucijų darbuotojai, iki šiol apie 90 dailiosios lyties atstovių kreipėsi į policiją dėl seksualinio priekabiavimo. Didžioji dalis šių incidentų įvyko aikštėje priešais centrinę geležinkelio stotį ir aplinkinėse gatvėse.

Kelno merė Henriette Reker antradienį davė nurodymą sušaukti krizių štabą dalyvaujant policijos atstovams, apsvarstyti situaciją ir imtis priemonių nusikaltėliams išaiškinti.

Vokietijos teisingumo ministras Heiko Maasas pažymėjo, jog „tikriausiai susiduriama su visiškai naujo pobūdžio organizuotu nusikalstamumu“. Visi teisės pažeidėjai turi būti nubausti, parašė ministras „Twitter“ paskyroje.

Policijos duomenimis, Naujųjų metų naktį aikštėje priešais geležinkelio stotį, netoli garsiosios Kelno katedros, susirinko apie tūkstantį „arabiškos išvaizdos“ vyrų. Jie pasidalijo į grupes, plėšė moteris, atiminėdami pinigus, mobiliuosius telefonus ir net drabužius, seksualiai priekabiavo prie jų. Kaip pranešė miesto policijos vadovas Wolfgangas Albersas, kol kas užfiksuotas mažiausiai vienas išžaginimas.

Naujųjų metų naktį prie Kelno geležinkelio stoties budėjo apie 200 pareigūnų, bet jie visiškai nekontroliavo situacijos, kadangi aikštėje buvo labai daug žmonių. Keli pažeidėjai buvo sulaikyti. Kaip pranešė leidiniui „Koelner Express“ vienas iš policininkų, kai kurie iš jų turėjo pabėgėlių dokumentus.


Susiję

Pasaulis 5355746677627576530
item