Vienoje tūkstančiai protestavo prieš „Barnevernet“ savivalę

Nuo metų pradžios įvairiose šalyse vyksta protestai prie Norvegijos ambasadų – žmonės reikalauja stabdyti Norvegijos vaikų gerovės tarnyb...

Nuo metų pradžios įvairiose šalyse vyksta protestai prie Norvegijos ambasadų – žmonės reikalauja stabdyti Norvegijos vaikų gerovės tarnybos „Barnevernet“ savivalę ir grąžinti užsieniečių šeimoms iš jų atimtus vaikus.

Protestai šiemet jau vyko Norvegijoje, JAV, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Danijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Rumunijoje, Belgijoje, Italijoje ir Kanadoje. Sausio 16 d. protestas įvyko Čekijoje, Latvijoje, Rusijoje ir Austrijoje, kurioje susirinko apie 3000 dalyvių. Protesto akcija vyko prie Norvegijos ambasados Vienoje.

Lietuvoje toks renginys įvyks sausio 21 dieną.

Kaip teigia vienas protesto prieš „Barnevernet“ savivalę rengėjų, Lietuvos tautininkų sąjungos vicepirmininkas Julius Panka, reaguoti į Norvegijos elgesį būtina: „Iš lietuvių šeimų Norvegijoje atimta ir globėjams atiduota jau beveik trys dešimtys Lietuvos piliečių. Kiekvieno mūsų pase įrašyta, kad mus saugo Lietuvos Respublika. Deja, mūsų valstybė šių vaikų negina, o užsienio reikalų ministro pareiškimai, kad „valstybė padeda“, yra melas. […] O juk kiekviena tokia istorija – ne tik prarastas pilietis, bet ir šeimos drama. Negalime likti abejingi.“

Išskirtinio dėmesio pastaruoju metu sulaukė ir naują protestų bangą paskatino iš Rumunijos kilusių Ruth ir Mariaus Bodnariu šeimos istorija. Penki vaikai iš tėvų buvo atimti argumentuojant jų „krikščioniška indoktrinacija“. Mokyklos direktorė tarnyboms nurodė, kad „Bodnariu šeimos vaikai yra „labai krikščioniški“ ir kad jų tikėjimas, jog Dievas baudžia už nuodėmes, „sukelia vaikų neįgalumą“. Ne vienoje šalyje pasipiktinimą sukėlusi istorija nebuvo aprašyta Lietuvos didžiojoje žiniasklaidoje.



Susiję

Šeimos politika 7938426192060900762
item