Švedijos mokykloje pabėgėlis peiliu nudūrė bendraklasį lietuvį

Pirmadienį Švedijos žiniasklaida pranešė, kad Brubio mieste nužudytas 15-metis paauglys, kurį nudūrė metais jaunesnis jo bendraklasis iš ...

Pirmadienį Švedijos žiniasklaida pranešė, kad Brubio mieste nužudytas 15-metis paauglys, kurį nudūrė metais jaunesnis jo bendraklasis iš pabėgėlių šeimos. 15min.lt teigimu, nužudytasis yra lietuvis Arminas P.

Kraują stingdantis veiksmas vyko Švedijos pietuose – Brubio mieste. Konfliktas tarp paauglių įvyko pirmadienį priešpiet. Po incidento lietuvis buvo iškart išgabentas į ligoninę, kurioje ir mirė.

Keturiolikmetis pabėgėlis, kuris nudūrė metais vyresnį Arminą, pirmiausia buvo apklaustas mokyklos vadovybės, vėliau ir policijos. Pagal Švedijos įstatymus 14-metis žudikas yra per jaunas, kad sulauktų realios laisvės atėmimo bausmės.

„Mes manome, kad berniukai konfliktavo ir ankščiau, vėliau situacija paaštrėjo. Tačiau nežinome tikslių konflikto detalių”, – Švedijos radijui situaciją komentavo policijos atstovas spaudai Jimmy Modinas.

Taip pat pranešama, kad antradienį policija ir apsaugos darbuotojai patruliuos mokykloje, kurioje yra 230 mokinių.

Reaguodamas į įvykusią tragediją Švedijos švietimo ministras Gustavas Fridolinis pranešė: „Mūsų mintys su giminėmis, draugais ir mokyklos darbuotojais. Niekas mokykloje šito neturėtų patirti. Mokykla turėtų būti saugi aplinka visiems. Negalime bijoti, kad vaikų gyvenime bus vien smurtas ir peiliai.”

Socialiniuose tinkluose lietuvį pažinoję moksleiviai apibūdina kaip ramų ir draugišką paauglį. Taip pat pasirodė informacija, jog lietuvis galėjo tapti keršto auka. Bendramokslių teigimu, Arminas prieš kurį laiką nuo atvykėlio priekabiavimo apgynė mokykloje besimokiusią merginą. 


Susiję

Pasaulis 264693010647598033
item