Po imigrantų išpuolių Kelne turistai pradeda atšaukti keliones į miestą

Kelno katedra Dėl Naujųjų metų naktį Vokietijos miestą Kelną sukrėtusių masinių išpuolių prieš moteris turistai pradėjo atšaukti iš ank...

Kelno katedra
Dėl Naujųjų metų naktį Vokietijos miestą Kelną sukrėtusių masinių išpuolių prieš moteris turistai pradėjo atšaukti iš anksto suplanuotas keliones į šį miestą.

 „Kelno įvaizdis patyrė smūgį“, - teigia turizmo verslo vadovas iš J. Sommeris. „Supraskite, mes tokiomis aplinkybėmis neketiname žaisti savo gyvybe ir gyvenimu“, - atšaukdama savo kelionę į Kelną rašė viena turistų grupė.

Turizmo verslininkas J. Sommeris sako sulaukiantis daugybės susirūpinusių turistų ir kelionių agentūrų skambučių bei elektroninių laiškų.

Ne tik turistai, bet ir keliaujantys verslo reikalais abejoja dėl miesto saugumo. Smulkūs nusikalimai Kelne visada buvo opus klausimas, tačiau po Naujųjų metų nakties miesto įvaizdžiui iškilo dar didesnė grėsmė.

 „Žinoma, šie įvykiai pakenkė Kelno, kuriame vyksta mugės ir kongresai, geram vardui. Sulaukiame daugybės tiek vietinių, tiek užsienio dalyvių bei lankytojų būkštavimų“, - sako mugių organizatorius G. Böse.

Dėl nusikaltimų Naujųjų metų naktį Kelno policija gavo daugiau kaip šimtą pareiškimų. Seksualinių išpuolių ir vagysčių aukos daugiausia buvo moterys. Pasak įvykių liudytojų  į dideles grupes susibūrę nusikaltėliai buvo Šiaurės Afrikos arba arabiškos kilmės. Kol kas identifikuoti  tik keturi įtariamieji.

Teisingumo ministras Heiko Massas neatmeta galimybės, kad ne tik Kelne, bet ir, pavyzdžiui, Hamburge vykę išpuoliai taip pat buvo ne atsitiktiniai, bet organizuoti. Norint padidinti saugumo įspūdį Kelne, aplink geležinkelio stotį ir katedrą sutelktos didesnės policijos pajėgos.

Parengta pagal Faz.net


Susiję

Pasaulis 7204660608760682037

Rašyti komentarą

5 komentarai

Pikc rašė...

Tai kad turistų reakcija - po laiko: kitą kartą babajai smogs kitur. Apskritai, manyčiau, kad keliaujant į tolerastinę Europos pusę, reikia pirmiausia pasitikslinti "spalvotųjų" koncentracijos laipsnį konkrečioje vietovėje - ir tada priimti atitinkamą sprendimą.

Gers rašė...

Tai kad jie puola gal tik pasileidėlius. Nemanau, kad padorų krikščionį pultų.

Anonimiškas rašė...

Tolerastai prisižaidė, dabar srėbs padarinius, matyt knygą ,,Mein kamf''įgis populiarumą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Įvertinau humoro jausmą! :D

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ne visai taip - prisižaidė tolerastai, o padarinius srėbs VISI.

item