Naujųjų metų naktį moterys imigrantų buvo puldinėjamos ir Austrijoje

Pasak leidinio, policijos ataskaita, kurioje išsamiai aprašoma, kas vyko aikštėje priešais Kelno katedrą ir geležinkelio stotyje, yra vi...


Pasak leidinio, policijos ataskaita, kurioje išsamiai aprašoma, kas vyko aikštėje priešais Kelno katedrą ir geležinkelio stotyje, yra visiško pareigūnų bejėgiškumo pavyzdys.

Pažeidėjai, susirinkę aikštėje, daugiausia - migrantai, buvo apsvaigę nuo alkoholio ir narkotikų, jie mėtė į minią petardas ir butelius, atiminėjo rankines ir pinigines, puldinėjo moteris, rašoma ataskaitoje.

Įvertinę situaciją, policininkai nusprendė evakuoti žmones iš aikštės, kadangi suirutė galėjo pareikalauti aukų. Bet pažeidėjai pasidalijo į grupes ir toliau siautėjo įvairiose miesto dalyse.

Kaip pabrėžiama pranešime, migrantai, jausdami savo nebaudžiamumą, rodė visišką nepagarbą pareigūnams. Piktadariai policijos akivaizdoje plėšė išduotus dokumentus, šaukdami, kad "jau rytoj jie gaus naujus".

"Aš esu iš Sirijos, jūs turite būti man draugiški! Mane čia pakvietė ponia Merkel", - cituojami ataskaitoje vieno iš sulaikytųjų žodžiai.

Naujųjų metų naktį moterys buvo puldinėjamos ir Austrijoje

Į Austrijos Zalcburgo miesto policiją kreipėsi daug moterų, kurios Naujųjų metų naktį tapo migrantų išpuolių aukomis. Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis "Die Presse", remdamasis teisėsaugos institucijų darbuotojais.

Leidinio duomenimis, viena iš merginų patyrė dviejų vyrų seksualinį priekabiavimą, vėliau jie pavogė jos telefoną. Mergina policininkams papasakojo, kad "iš užsienio kilę jaunuoliai" vaikštinėjo grupėmis po 8-10 žmonių.

Pastarosiomis dienomis Zalcburgo policija gavo dar kelis pranešimus apie tokius incidentus, kuriuose dalyvavo atvykėliai iš Sirijos ir Afganistano. Sulaikytas 24 metų afganas, kuris viename iš miesto barų įžūliai kibo prie lankytojos.

Kaip praneša kitas Austrijos leidinys - "Oesterreich", Zalcburgo policija moterų užpuolimus ėmė fiksuoti dar prieš Naujuosius metus. Pavyzdžiui, mieste dar gruodžio 26-osios naktį 10 jaunuolių užpuolė dvi merginas.

"Dabar tikrinama, ar tai buvo organizuoti incidentai ir ar užpuolikų grupės koordinavo savo veiksmus", - pareiškė policijos atstovė Valeri Hilebrand (Valerie Hillebrand).

Vokietes užpuolusiems užsieniečiams grasinama deportacija

Po Kelne prieš moteris, kaip įtariama, panaudoto seksualinio smurto Vokietijos teisingumo ministras pareiškė, kad įtariamųjų deportacijos yra visiškai įmanomas dalykas. Dauguma aukų jas užpuolusius vyrus įvardijo kaip išeivius "iš arabų šalių arba Šiaurės Afrikos", informuoja DW. 

"Bet kuris manąs, kad gali pažeisti įstatymus ir tvarką, turi būti nubaustas, nesvarbu, iš kur jis atvyko", - Vokietijos žiniasklaidos grupei "Funke" ketvirtadienį teigė ministras Heikas Maasas (Heiko Maas).

Be deportacijos, pasak H. Maaso, prieglobsčio prašytojams taip pat gali grėsti nuteisimas ir įkalinimas mažiausiai vieneriems metams, nepaisant tebevykstančios prieglobsčio procedūros. Šalies valdžia, tarp jų ir teisingumo ministras, teigia kol kas nežinantys, ar tarp nusikaltėlių buvo pabėgėlių ar prieglobsčio prašytojų.

H. Maasas paragino Vokietijos institucijas į užpuolimus reaguoti ne tik su "didžiausiu ryžtu, bet ir apdairumu". Pasak ministro, visų pirma, reikia nustatyti visus faktus ir kaltininkus kaip įmanoma tiksliau.

"Visi nusikaltėliai privalo būti nubausti už niekšiškus poelgius. Esame tai skolingi aukoms", - pridūrė H. Maasas.

Savo ruožtu, Vokietijos vidaus reikalų ministras Tomas de Mazjeras (Thomas de Maiziere) ragino visus Vokietijoje gyvenančius asmenis pripažinti lygias moterų teises. Jis taip pat iš svetur atvykusiems pažeidėjams pagrasino deportacija.

Kelno policija šiuo metu tikrina penkis numanomus įtariamuosius, tačiau jie nebuvo areštuoti.

Policijos duomenimis, Naujųjų metų naktį aikštėje priešais geležinkelio stotį, netoli garsiosios Kelno katedros, susirinko apie tūkstantį vyrų. Jie pasidalijo į grupes, plėšė moteris, atiminėdami pinigus, mobiliuosius telefonus ir net drabužius, seksualiai priekabiavo prie jų. Pareigūnų teigimu, iki šiol įregistruoti 106 skundai, iš jų beveik 75 proc. susiję su seksualiniu smurtu.

Po išpuolių prieš moteris Kelne nustatyta 16 įtariamųjų

Po išpuolių prieš moteris Kelne Naujųjų metų naktį į policiją kreipėsi 121 dailiosios lyties atstovė. Tyrėjai iki šiol nustatė iš viso 16 įtariamųjų, kurie gali būti susiję su šiais nusikaltimais, ketvirtadienį pareiškė policijos atstovas. Pasak jo, daugumos įtariamųjų pavardės kol kas nežinomos, tačiau nuotraukose ar vaizdo įrašuose jie aiškiai atpažįstami.

Iš moterų, kurios kreipėsi į policiją, maždaug trys ketvirtadaliai nurodė, kad prie jų buvo ir seksualiai priekabiauta. Dviem atvejais pranešta apie išprievartavimą. Liudininkai ir aukos po atakų teigė, kad dauguma nusikaltėlių, vertinant pagal jų išvaizdą, buvo šiaurės afrikiečių ar arabų kilmės.

Suomijoje buvo planuojami nusikaltimai, panašūs į įvykdytus Kelne

Suomijoje per Naujuosius metus buvo planuojami nusikalstami migrantų veiksmai, panašūs į įvykius Kelne. Tai ketvirtadienį pareiškė šalies vidaus reikalų ministras Peteris Orpas (Petteri Orpo), praneša "Yle".

"Policija turėjo duomenų, kad Suomijoje Naujųjų metų naktį taip pat buvo planuojami nusikalstami veiksmai", - sakė jis.

Anot ministro, su šiais planais buvo susiję gruodžio 31-ąją pabėgėlių priėmimo centre Kirkonumio mieste policijos sulaikyti šeši irakiečiai.

Pareigūnai pranešė, jog suimtieji įtariami kurstę vykdyti nusikaltimus. Jie buvo sulaikyti siekiant "palaikyti viešąją tvarką ir užtikrinti saugumą".

Policija ketina atskleisti šios bylos detales vėliau.

Suomijos migracijos tarnybos duomenimis, pernai į šalį atvyko apie 32,5 tūkstančio pabėgėlių, daugiausia iš Irako.


Susiję

Pasaulis 5479708907301763023

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

ir taip ateiviai-migrantai pabandė genetiškai integruotis į Europą...

Anonimiškas rašė...

O ko čia stebėtis, juk toks elgesys taip vadinamiems pabėgėliams iš Azijos ir Afrikos jiems yra visai įprastas, juk taip buvo daroma ir aikštėse per garsiuosius ARABŲ PAVASARIUS.Ir dar -atkreipkite dėmesį- GALIMA deportacija.Manau,kad nieko jie nedeportuos, nes kaip galima deportuoti MILIJONĄ, kokio reikės LYDINČIO KONVOJAUS ir kokių sąnaudų,čia jums ne lietuviai, kuriuos vežė į Sibirą GYVULINIUOSE VAGONUOSE...

Anonimiškas rašė...

"...yra visiško pareigūnų bejėgiškumo pavyzdys"

Kaip ten, taip ir pas mus valdžia skelbiasi teikianti daugybę paslaugų, kurios tėra tik šnipštas, proga per mokesčius atimti kuo daudiau turto.

item