LGBT aktyvistai už pasisakymą prieš gėjų „santuokas“ Fidžio premjerui grasina teismais

Fidžio (salynas Melanezijoje, Ramiajame vandenyne) ministras pirmininkas Frankas Bainimarama sukritikavo siūlymus šalyje įteisinti homose...

Fidžio (salynas Melanezijoje, Ramiajame vandenyne) ministras pirmininkas Frankas Bainimarama sukritikavo siūlymus šalyje įteisinti homoseksualų „santuokas“. Į Shamilos Ali, Fidžio moterų krizių centro vadovės, siūlymą, F. Bainimarama atsakė, kad „Fidžiui nereikia šio šlamšto. Jei moteris nori tuoktis su moterimi, jei reikėtų vykti tai padaryti Islandijoje ir pasilikti ten gyventi“.

Homoseksualų bendruomenė netruko sureaguoti įprastu būdu - teisinėmis sankcijomis. Jasmine Kaur, gėjų aktyvistų grupės šalyje įkūrėja, pareiškė, kad premjero komentaras buvo kupinas neapykantos ir netolerancijos, tad šiam derėtų atsiprašyti LGBT bendruomenės. Tuo tarpu LGBT aktyvistas, prokuroras Amanas Ravindra-Singhas teigia, kad F. Bainimarama pažeidė Konstitucijos 26 straipsnį ir siūlo premjerui pateikti kaltinimus pagal baudžiamojo kodekso 65 straipsnį - „bendruomenės priešiškumo kurstymas“. Jo teigimu, yra bent vienas jam žinomas Fidžio pilietis, pasiruošęs pateikti skundą policijai. 

Frankas Bainimarama savo ruožtu atmetė kaltinimus Konstitucijos ar baudžiamojo kodekso pažeidimu. Premjeras atkreipė dėmesį, kad šalies Konstitucija niekur ir jokia forma nemini homoseksualumo ar homoseksualų „santuokų“, taip pat ir piliečių lygybės kontekste.

Dabartinis faktinis šalies vadovas F. Bainimarama 2006 metais į valdžią atėjo karinio perversmo keliu. Kurį laiką ėjęs šalies prezidento pareigas, nuo 2007 metų jis buvo paskirtas ministru pirmininku ir liko šiose pareigose nepaisant jam neparankaus, perversmą pasmerkusio Fidžio teismo sprendimo. 1999-2014 metais jis buvo ir šalies kariuomenės vyriausiasis vadas, tačiau 2014-aisiais atsisakė šių pareigų ir dalyvavo parlamento rinkimuose, kuriuose jo partija laimėjo 32 mandatus iš 50. 

išversta iš www.lifesitenews.com


Susiję

Šeimos politika 3156877091572243340

Rašyti komentarą

3 komentarai

1Chingishan rašė...

MALACIUS TAS ZMOGELIS. O I TEN KAZKOKIUS ISHKRYPELIU GRAINIMUS TAI PASKRITAI NIEKAS JOKIO DEMESIO NETURETU KREIPTI. MAZA KA TEN KAZKOKS LIGONIS GRASINA. PATI PATRAUKT ATSAKOMYBEN- UZ KA ATSIRASTU GREITAI. TIE ISHKRYPELIAI ISHMOKO VIENA DALYKA, KAD REIKIA PULTI VISIEMS VIENA ZMOGU TAIP PARODANT KAD TIPO JU LABAI DAUG. TU ISHSIGIMELIU YRA KOKS VIENAS PROCENTAS, DAR DUOK DIEVE KELI PROCENTAI SU ISHPLAUTOMIS SMEGENELEMIS. TAI VISKAS- O NUDUODA KAD TAI VOS NE VISA PROGRESYVI VISUOMENE, NES JUOS SPAUSDINA IR.T.T.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
saruru rašė...

Šaunuolis o tuos šiknaburzgius tegul veja kuo toliau iš savo šalies

item