Latvijoje musulmonėms viešose vietose bus draudžiama dėvėti veidą dengiančius drabužius

Latvijoje musulmonėms viešose vietose bus draudžiama dėvėti tradicinius veidą dengiančius drabužius. Tai pirmadienį pareiškė šalies teisi...

Latvijoje musulmonėms viešose vietose bus draudžiama dėvėti tradicinius veidą dengiančius drabužius. Tai pirmadienį pareiškė šalies teisingumo ministras Dzintaras Rasnačas.

„Toks draudimas bus įvestas. Atitinkamas sprendimo projektas jau parengtas. Mes rinkomės iš dviejų koncepcijų. Pagal pirmąją uždrausti dėvėti veidą dengiančius drabužius buvo siūloma tik konkrečiose įstaigose, taip pat ir valstybinėse bei švietimo, pagal antrąją – visose viešose vietose. Galiausiai buvo pasirinkta antroji“, – sakė ministras televizijos kanalui LNT.

Pasak Dz. Rasnačo, atitinkamam draudimui dar turi pritarti Latvijos vyriausybė. „Šis draudimas būtinas ne tik viešajai tvarkai ir saugumui užtikrinti, bet ir Latvijos kultūros vertybėms apginti“, – pažymėjo politikas.

Anksčiau Latvija sutiko per dvejus artimiausius metus priimti 531 migrantą iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių. Jiems įkurdinti bus išleista 15 milijonų eurų. 8,5 milijono bus skirta iš valstybės biudžeto, 6,5 milijono – iš ES fondų.

Naujausios apklausos duomenimis, valdžios sprendimui priimti pabėgėlius nepritaria daugiau kaip 78 procentai Latvijos gyventojų.


Susiję

Pasaulis 1161546857638396506
item