Latvijoje musulmonėms viešose vietose bus draudžiama dėvėti veidą dengiančius drabužius

Latvijoje musulmonėms viešose vietose bus draudžiama dėvėti tradicinius veidą dengiančius drabužius. Tai pirmadienį pareiškė šalies teisi...

Latvijoje musulmonėms viešose vietose bus draudžiama dėvėti tradicinius veidą dengiančius drabužius. Tai pirmadienį pareiškė šalies teisingumo ministras Dzintaras Rasnačas.

„Toks draudimas bus įvestas. Atitinkamas sprendimo projektas jau parengtas. Mes rinkomės iš dviejų koncepcijų. Pagal pirmąją uždrausti dėvėti veidą dengiančius drabužius buvo siūloma tik konkrečiose įstaigose, taip pat ir valstybinėse bei švietimo, pagal antrąją – visose viešose vietose. Galiausiai buvo pasirinkta antroji“, – sakė ministras televizijos kanalui LNT.

Pasak Dz. Rasnačo, atitinkamam draudimui dar turi pritarti Latvijos vyriausybė. „Šis draudimas būtinas ne tik viešajai tvarkai ir saugumui užtikrinti, bet ir Latvijos kultūros vertybėms apginti“, – pažymėjo politikas.

Anksčiau Latvija sutiko per dvejus artimiausius metus priimti 531 migrantą iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių. Jiems įkurdinti bus išleista 15 milijonų eurų. 8,5 milijono bus skirta iš valstybės biudžeto, 6,5 milijono – iš ES fondų.

Naujausios apklausos duomenimis, valdžios sprendimui priimti pabėgėlius nepritaria daugiau kaip 78 procentai Latvijos gyventojų.


Susiję

Pasaulis 1161546857638396506

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Pagarba latviams.Keista, kad mūsuose toks pasiūlymas iškart numarintas šauksmais-fobai, tradicijų negerbikai ir pan.Nors žiūrint atidžiau, tai tie privalomi, nors bandoma sakyti, kad taip nėra,moterų drabužiai- nikabai , hidžabai, burkos etc.,iš tiesų jie YRA AKIVAIZDUS MOTERŲ TEISIŲ PAŽEIDIMAS.Beje teko skaityti, kad švedės, pastaruoju metu tokia musulmonių apranga , pradėjo piktintis dar ir dėl labai pragmatiškų priežasčių.Padidėjus prievartavimų skaičiui tikrosios švedės pasijuto, kaip lengvai atpažįstamas grobis.

Anonimiškas rašė...

taip, musulmonės viešosiose vietose turi rengtis ir kitaip elgtis vien padoriai… Geras manieras Latvija priversta teisiškai sureguliuoti… Esi Europoje – elkis tik kaip europietis…

Pikc rašė...

"tikrosios švedės pasijuto, kaip lengvai atpažįstamas grobis" - na, šitą klausimą tolerantiška beigi progresyvi švedų valdžia mikliai išspręs - patars švedėms irgi vilkėti visokiais nikabais-hidžabais-parandžom. :)

Anonimiškas rašė...

Tai ką veikia mūsų seimo nariai kad nepateikia tokio įstatymo,stebina žioplumas iš kitos pusės noras prašikt 18 milijonu euru bet pas mus dvigubas pradžiai parašiks vyriausybė 30 milijonų.Bet iš kitos pusės galėtū tą 30 milijonų p[adovanot švedijai ar vokietijai kad tik nesiūstų čia tų muslimų.

Anonimiškas rašė...

Teisingai, svečiai negali diktuot savo sąlygų.

Anonimiškas rašė...

Tai jos faktiškai iš namų negalės išeit

item