Kelno policija išvaikė prieš Europos islamizaciją nukreiptą mitingą

Sausio 9 d. pavakare Vokietijos Kelno mieste policija išvaikė prieš Europos islamizaciją pasisakančio judėjimo Pegida demonstraciją, pro...


Sausio 9 d. pavakare Vokietijos Kelno mieste policija išvaikė prieš Europos islamizaciją pasisakančio judėjimo Pegida demonstraciją, protestavusią prieš pabėgėliais vadinamų agresyvių imigrantų iš arabų ir Šiaurės Afrikos kraštų Naujametinę naktį įvykdytus išpuolius prieš vokiečių moteris.  

Pareigūnų teigimu, Pegida ir kitų dešiniųjų organizacijų šalininkai į policininkus mėtė butelius ir šaudė petardas. Policininkai panaudojo vandens patrankas ir demonstrantus išvaikė.

Duoti atkirčio Pegida demonstracijos dalyviams į atsakomąjį mitingą susibūrė susivienijimo, pasivadinusio „Kelnas prieš dešiniuosius“ ir prie jų prisijungusių save antifašistais tituluojančių vadinamo Antifa judėjimo, sukviesti mitinguotojai. Jie skandavo šūkius ir mojavo plakatais „Nacistai – lauk!“, „Neturite teisės skleisti nacių propagandą!“, „Mes jums parodysime!“…

Pagrindiniame mitinge demonstrantai skandavo šūkius „Merkel turi pasitraukti“ („Merkel muss Weg“), „Mes esame Tauta!“ („Wir sind das Volk!“), „Pasipriešinimas!“ („Widerstand!“), „Jokio šariato Europoje!“ („In Europa keine Scharia!“). Kalbėtojai vadino A. Merkel „blogiausia kanclere nuo Hitlerio laikų“, kaltino Vokietijos valdžią tuo, kad priima į šalį ne islamistų žudomus krikščionis, o nusikaltėlius. Buvo kalbama, kad Vokietijoje viešpatauja žiniasklaidos ir partijų diktatūra, nebeliko demokratijos.

Buvo baiminamasi, kad gali kilti susirėmimai tarp prieš imigrantų savivalę protestuojančių dešiniųjų ir jų priešininkų. Tad į Kelną buvo sutrauktos gausios policijos pajėgos – apie  1700 pareigūnų, kuriems talkinti buvo paruošti raitosios policijos daliniai, vandens patrankos ir kita speciali technika. Po 16 valandos (Vokietijos laiku) policija per garsiakalbį paskelbė, kad „susirinkimas yra baigiamas“ ir, panaudodama vandens patrankas, ėmė stumti demonstrantus geležinkelio stoties link. 16 val. 30 min. protestuotojai, paraginti mitingo organizatorių, pradėjo skirstytis.

Politinis judėjimas Pegida  (vok. Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes – Europiečiai-patriotai prieš Senojo pasaulio islamizaciją) buvo įkurtas 2014 m. gruodžio mėnesį Drezdene ir nuo to laiko rengia nuolatines akcijas nukreiptas prieš Europs islamizaciją.

Sausio 9 d. ryte Kelne taip pat įvyko pakartotina moterų protesto akcija prieš prievartą ir seksualinį smurtą. Keli šimtai demonstrančių rankose laikė plakatus „Ne – reiškia ne. Tai mūsų įstatymas. Atstokite nuo mūsų!“, „Ne – prievartai prieš moteris, nesvarbu kur – Kelne, Oktoberfest šventėje ar namų miegamajame!“

Vokietijos žiniaslaida taip pat praneša, kad sausio 8  d. šveicarė dailininkė Milo Muare (Milo Moiré) protestuodama prieš prievartą prieš moteris išėjo apsinuoginusi į Kelno centrinę aikštę iškėlusi plakatą su užrašu „Gerbkite mus! Mes ne puolimo objektai, net kai apsinuoginusios!“

Primename, kad Naujametinę naktį Kelne, bei kituose Vokietijos miestuose buvo įvykdyta apie 90 moterų užpuolimų. Trečdalis iš jų buvo seksualinio pobūdžio. Šiuose nusikaltimuose dalyvavo virš 1000 vyrų, daugiausia agresyviai nusiteikusių atbėgėlių iš arabų kraštų bei Šiaurės Afrikos.

Susiję

Pasaulis 5782302239950752360
item