B. Obama vetavo sprendimą nutraukti finansavimą „Planuotai tėvystei“

JAV prezidentas Barackas Obama vetavo įstatymą, kuriuo siūlyta nebefinansuoti „Planuotos tėvystės“ organizacijos iš mokesčių mokėtojų pin...

JAV prezidentas Barackas Obama vetavo įstatymą, kuriuo siūlyta nebefinansuoti „Planuotos tėvystės“ organizacijos iš mokesčių mokėtojų pinigų. Šio įstatymo priėmimas „Planuotai tėvystei“ būtų kainavęs šimtus milijonų dolerių.

Joks kitas prezidentas nėra taip atvirai palaikęs šios 1,3 milijardus dolerių uždirbančios korporacijos kaip Obama.

Praėjusiais metais JAV sudrebino skandalas, kai paaiškėjo, kad didžiausia abortų klinikų tinklą valdanti organizacija „Planuota tėvystė“ pelnosi iš prekybos abortų metu nužudytų kūdikių kūno dalimis, kartais net be kūdikių motinų sutikimo, bei atlieka nelegalias dalinio gimimo aborto procedūras, kad įvykdžius abortą išliktų nepažeistos brangiausiai apmokamos kūno dalys.

Gruodžio pradžioje JAV Senatas balsavo už valstybės finansavimo Planuotos Tėvystės Federacijai panaikinimą, nepaisydamas prezidento B. Obamos pažadų tokią pataisą vetuoti. Senato respublikonams prireikė kelių mėnesių, kad nutrauktų paramą organizacijai, tačiau Obama blokuoja šį sprendimą.

Susiję

Pažangos ideologija 5518786341186216729

Rašyti komentarą

2 komentarai

Augustinas rašė...

To ir reikėjo tikėtis. Juk B.Obama yra abortų šalininkas. Tad kaip čia dabar nevetuos tokio sprendimo? Įdomu, ar JAV yra galimybė atmesti prezidento veto?

Pikc rašė...

Na, tas raudonas padaras juodoj skūroj visiškai nenustebino - nepamirškim, kad čia tas pats, kuris Baltuosiuose rūmuose surengė iškrypėlių "tūsą", kurios metu anie tyčiojosi iš JAV prezidentų (kiek pamenu, labiausiai kliuvo Reiganui), "papuošė" tuos pačius Baltuosius rūmus išrypėlišku simboliu. Kaip sako - įleis juodą baraką į baltus rūmus... Be to, tame kūdikių organų biznyje gi LABAI dideli pinigai sukasi, tad gali būti, kad čia ne tik neomarksistinė ideologija, bet ir kapitalistinis interesas. ;)

item