Austrija stabdo Šengeno zonos veikimą savo šalyje

Austrija laikinai sustabdė Šengeno sutarties galiojimą savo šalyje. Apie tai interviu vienam vietiniam laikraščiui pranešė Austrijos kanc...

Austrija laikinai sustabdė Šengeno sutarties galiojimą savo šalyje. Apie tai interviu vienam vietiniam laikraščiui pranešė Austrijos kancleris Verneris Faimanas.

Kanclerio žodžiais, toks žingsnis žengtas dėl paaštrėjusios migrantų krizės. Pasienyje bus tikrini visų, norinčių kirsti Austrijos sieną, dokumentai. Tikimasi, kad tai padės išvengti didžiulio nelegalių bėglių plūsmo.

Į šalį pateks tik tiek migrantai, kurie turi tinkamus dokumentus, kuriais jie turi teisę prašyti politinio prieglobsčio. Kitu atveju jie bus siunčiami atgal.

Pasak V. Faimano, laisvas sienos kirtimas sustabdomas laikinai, bet pasienio problemos su migrantais rodo, kad kyla grėsmė sugriūti visai Šengeno erdvei.

Išvengti Šengeno griūties galima tik tada, kai išorinės Europos Sąjungos sienos bus tinkamai apsaugotos ir neliks galimybės patekti tiems migrantams, kurie neturi teisės prašyti prieglobsčio.

Susiję

Europa 7371968834776492149

Rašyti komentarą

item