62 pasaulio turtingiausieji turi tiek pat, kiek pusė pasaulio gyventojų

Turtingiausias 1 procentas pasaulio žmonių šiuo metu kartu sudėjus valdo didesnį turtą nei visos likusios pasaulio dalies, teigia savo t...


Turtingiausias 1 procentas pasaulio žmonių šiuo metu kartu sudėjus valdo didesnį turtą nei visos likusios pasaulio dalies, teigia savo tyrime bendrovė „Oxfam“. Ji naudojasi banko „Credit Suisse“ duomenimis iš spalio mėnesio ataskaitos. Šią savaitę Davose vyksiančio forumo dalyviai raginami imtis veiksmų mažinti susidariusią pasaulyje turtinę nelygybę, praneša BBC.

Taip pat „Oxfam“ paskaičiavo, kad 62 turtingiausiems pasaulio asmenims priklauso tiek pat turto, kaip ir skurdžiausiai gyvenančiai maždaug pusei viso pasaulio gyventojų. Bendrovė kritikuoja lobistų darbą ir reiškia nepasitenkinimą dėl „mokesčių rojuje“ laikomos lėšų dalies.

Tiesa, naujienos nėra netikėtos: „Oxfam“ prognozavo, kad praėjusių metų pradžioje 1 proc. pasaulio turtingųjų aplenks savo aktyvais likusią pasaulio dalį.

Visi asmenys, kurių aktyvų vertė siekia 68,8 tūkst. JAV dolerių, priklauso turtingiausiems 10 proc. pasaulio gyventojų, o visi, kurių turto vertė viršija 760 tūkst. JAV dolerių – 1 proc. pasaulio turtingiausių. Tai reiškia, kad jeigu turite nuosavą vidutinio dydžio namą Londone ir neturite bankui jokių finansinių įsipareigojimų – greičiausiai esate priskiriamas tam 1 procentui.

„Oxfam“ ragina vyriausybes imtis priemonių ir susidariusią socialinę atskirtį mažinti. Ji siekia, kad darbuotojams būtų mokamas didesnis nei minimalusis darbo atlygis, o vadovų ir paprastų darbuotojų atlyginimo skirtumas mažėtų. Įmonės specialistai ragina neskirstyti asmenų gaunamo atlyginimo pagal lytį, skatina didinti nuosavybės valdymo ir paveldėjimo teises moterims. Taip pat siekiama priversti vyriausybes imtis veiksmų dėl lobizmo, raginama mažinti vaistų kainas, apmokestinti turtinguosius, o ne vartojimą, naudotis progresiniais mokesčiais ir taip kovoti su socialine nelygybe.

Susiję

Ekonomika 8715696774116386191

Rašyti komentarą

item