Vokietijos teismas: „šariato policija“ pasiskelbę ir gatvėse „patruliavę“ vyrai nepažeidė įstatymų

Vokietijos teismas priėmė sprendimą, jog praėjusiais metais „šariato policija“ pasiskelbę ir gatvėse „patruliavę“ islamistai nepažeidė ša...

Vokietijos teismas priėmė sprendimą, jog praėjusiais metais „šariato policija“ pasiskelbę ir gatvėse „patruliavę“ islamistai nepažeidė šalies įstatymų.

Devyni musulmonai buvo suimti 2014 metų rugsėjį po to, kai dėvėdami ryškiai oranžines liemenes su užrašu „šariato policija“ tariamai patruliavo Vakarų Vokietijoje esančiame Wuppertalio mieste. „Patruliavimo“ metu vyrai bandė įtikinti gatvės praeivius nesilankyti diskotekose, kazino ar baruose. Praeiviams taip pat buvo dalinamos skrajutės anglų kalba, kuriose buvo surašyti „šariato kontroliuojamos zonos“ reikalavimai, tarp kurių - ir draudimas vartoti alkoholį, rūkyti, dalyvauti koncertuose ar nešioti trumpus sijonus.

Teismas nusprendė, jog vyrai nepažeidė uniformų dėvėjimą ir viešus susirinkimus reglamentuojančių įstatymų.

Tarp vyrų buvo ir Svenas Lau - pagarsėjęs islamo pamokslininkas, iš kurio šiais metais buvo atimtas pasas po to, kai jis aplankė Siriją ir pozavo nuotraukai, kurioje stovi prie tanko laikydamas „Kalashnikov“ automatą.

Svenas Lau įtariamas ir bandymu rekrutuoti Vokietijos musulmonus į džihadistų kovotojų Sirijoje ir Irake greitas.

Šariatas, pasak islamo, yra atskleistas ir šventas šios religijos įstatymas, reguliuojantis visus musulmonų gyvenimo aspektus.

Parengta pagal BBC


Susiję

Pasaulis 1155753952133120465
item