Vokietijos teismas: „šariato policija“ pasiskelbę ir gatvėse „patruliavę“ vyrai nepažeidė įstatymų

Vokietijos teismas priėmė sprendimą, jog praėjusiais metais „šariato policija“ pasiskelbę ir gatvėse „patruliavę“ islamistai nepažeidė ša...

Vokietijos teismas priėmė sprendimą, jog praėjusiais metais „šariato policija“ pasiskelbę ir gatvėse „patruliavę“ islamistai nepažeidė šalies įstatymų.

Devyni musulmonai buvo suimti 2014 metų rugsėjį po to, kai dėvėdami ryškiai oranžines liemenes su užrašu „šariato policija“ tariamai patruliavo Vakarų Vokietijoje esančiame Wuppertalio mieste. „Patruliavimo“ metu vyrai bandė įtikinti gatvės praeivius nesilankyti diskotekose, kazino ar baruose. Praeiviams taip pat buvo dalinamos skrajutės anglų kalba, kuriose buvo surašyti „šariato kontroliuojamos zonos“ reikalavimai, tarp kurių - ir draudimas vartoti alkoholį, rūkyti, dalyvauti koncertuose ar nešioti trumpus sijonus.

Teismas nusprendė, jog vyrai nepažeidė uniformų dėvėjimą ir viešus susirinkimus reglamentuojančių įstatymų.

Tarp vyrų buvo ir Svenas Lau - pagarsėjęs islamo pamokslininkas, iš kurio šiais metais buvo atimtas pasas po to, kai jis aplankė Siriją ir pozavo nuotraukai, kurioje stovi prie tanko laikydamas „Kalashnikov“ automatą.

Svenas Lau įtariamas ir bandymu rekrutuoti Vokietijos musulmonus į džihadistų kovotojų Sirijoje ir Irake greitas.

Šariatas, pasak islamo, yra atskleistas ir šventas šios religijos įstatymas, reguliuojantis visus musulmonų gyvenimo aspektus.

Parengta pagal BBC


Susiję

Pasaulis 1155753952133120465

Rašyti komentarą

31 komentaras

Anonimiškas rašė...

Gerai,kad išvertėte,aš apie šį teismo sprendimą berods Vestfalijos žemėje, skaičiau prieš gerą savaitę ir galvojau-na kaip dar toli viskas eis ir kiek dar ilgai vokiečiai tai pekęs...Beje mūsiškiai tegul SKAITO ir GALVOJA.Ai ką aš čia taip optimistiškai,visi turbūt išlėkę i akropolius dovanėlių pirkti,nebus kada...

Anonimiškas rašė...

// Yra kas paskaito, bet tokių tikriausiai mažuma arba per daug nesiskelbia.

Anonimiškas rašė...

Cia pakomentave du idiotai net nesugebetu bendrais bruozais paaiskinti, koks konkreciai Vokietijos istatymas galetu buti pazeistas aprasytais veiksmais, juo labiau - kuris is tu istatymu yra baudziamasis ir nustato kokia nors konkrecia bausme. Bet neziurinto to, profesionalius vokieciu teisejus moko. Ar ne buduliai?

Anonimiškas rašė...

Siūlyčiau atkreipti dėmesį į užrašus-Šarios Policija ir Šarios Teisė.Nes niekaip nesuprantu, kaip teisinėje valstybėje- gali egzistuoti dar kažkokia PARALELINĖ TEISĖ ir POLICIJA

Anonimiškas rašė...

// O be prasivardžiavimų nepavyksta parašyti padoraus komentaro? Tai prašom, paaiškinti kuo gi skiriasi. Maloniai paskaitysiu pono „visažinio“ komentarą. :)

Anonimiškas rašė...

Pvz. Isivaizduokime kazka panasaus Lietuvoje. I gatve iseina gerai nuauge blondinai, turintys patvirtinta septyniu kartu gyvenimo lietuviskame kaime kilme, apsirenge liemenemis su uzrasais Kataliku policija ir dalinantys praeiviams lapelius su raginimu uzdrausti parduotuves, kuriose parduodamas alkoholis, kvietimu boikotuoti vaistines, prekiaujancias kontraceptikais (visais, prezervatyvais irgi), smerkimu moteru, nesiojanciu trumpus sijonus ir prasymu prisijungti prie judejimo, organizuojancio referenduma del vienalyciu santuoku draudimo. Plius raginantys ivesti katalikuskys liaudies bendruomeniu teismus, veikiancius pagal Svento Tomo Akviniecio aprasytus amzinuosius istatymus, nekreipiant demesio i Seimo priimtus. Ar tokius blondinus policija turetu sulaikyti, o teismas bausti? Jeigu taip , tai pagal koki istatyma? Jeigu ne, tai kuo atvejis skiriasi nuo vokiskojo?

Anonimiškas rašė...

Jeigu as nusipirksiu dviratininko liemene su atsvaitais ir nugaroje irasysiu zodi Kosmoso policija, mane bus butina sulaikyti ir nubausti uz alternatyvios policijos sukurima ir gal net bandyma smurtu nuversti teiseta valdzia? Ar ne per giliai kraujyje jumyse stalinas, buduliai?

Anonimiškas rašė...

Jei žmonės su užrašais "Kosmoso policija" ar "Šariato policija" pradėtų tikrinti dokumentus ar pradėtų sulaikymo/laikino arešto procedūras, tokius žmones reiktų nedelsiant užkardyti, o priešinantis nukenksminti. Ar aš neteisus?

Anonimiškas rašė...

Ar Vokietijos atveju tie tamsiaplaukiai su liemenemis ka nors sulaike/arestavo? Galima klausti ir kitu nesusijusiu nesamoniu - pvz. kas butu nuzudymo ar plesimo atvejais.

Anonimiškas rašė...

Ar tie tamsiaplaukiai neteikia nurodymų piliečiams, pastebėję nukrypimus nuo šariato. Ar tai neprimena Kryme pasirodžiusių rusiškų žaliųjų žmogeliukų, liepusių laikytis ne Ukrainos valdžios nurodymų, bet Rusijos?

Anonimiškas rašė...

Ar davatkos neduoda nurodymu kiekviename Lietuvos kaime, iskaitant miestais vadinamus? Gal pasiulyk jas visas nuteisti valstybes teisme? Pasilinksminciau reginiu...

Ainis rašė...

to 2015-12-19 16:33 Koks atkalus ir naivus advokatavimas islamo plėtrai krikščioniškame krašte. Tik jūsų pavyzdžiai yra šlubi ant abiejų kojų. Įsivaizduokite priešingą pavyzdį. Tarkim musulmoniškoje šalyje pradeda vaikščioti "blondinai" su liemenėmis ir užrašais "Kristaus įstatymas" ir agituoti vietinius atsisakyti daugpatystės, skyrybų atveju vaikus palikti motinoms, įrodinėti kad kiauliena nėra blogas maistas, o saikingas gėrimas nėra nuodėmė. Kiek tai tęstųsi? ir kaip jiems baigtųsi su vietiniais teismais? Kodėl rašau ne apie Vokietiją ir Lietuvą o musulmonišką kraštą. Nes su dabartiniais atbėgėlių tempais ir jų demografiniais įpatumais Tokie Šariato teismai gręsia tapti mums pasiekiama Europos ateitimi, ypač jei mūsų šalių teismai ir ne kurie geraširdžiai naivūs dundukai pamynę sveiką savisaugos ir realybės jausmą toliau žais savo vaizduočių tolerancinius žaidimus.

Anonimiškas rašė...

Kaip mane zavi bukagalviai. Nes jie yra tyros sirdies, savo bukagalvystes neslepia, nesigedija ir atvirai rodo. Sakai, tai, kad Daesh uz toki patruliavima nukirstu galva, yra geras ir pakankamas argumentas demokratines valstybes teismui mastyti panasiai? Kuo gi tuomet skirtumeis nuo Daesh aktyvistu? Bausmes grieztumu? Isties esi nepakartojamo kvailumo... Deja, tokiu pilnos gatves...

Anonimiškas rašė...

Didziausia sitos naujienos neigiamai sujaudintu veikeju problema yra ta, kad jie nesugeba suvokti paprastutes tiesos - demokratineje valstybeje gyvenama pagal istatymus, visiems vienodus ir vienodai privalomas taisykles. Vokietis teisejas ta taisykle zino. Ir neteisejas gatveje zino. Musu gi buduliai tai kategoriskai atmeta, jie linke gyventi pagal savo igeidzius. Nepatiko ka padare juockiai su liemenemis - bauskime. Butu zmogus, straipsni rasime. Isprievartautu vergu mastymas.

Anonimiškas rašė...

Didžiausia jūsų ir visų agresyvios liberastijos atstovų bėda kad gyvenate savo fantazijų ir hipotezių pasaulyje, o jeigu tikras pasaulis prieštarauja jūsų teorijai jūs pradedate jį ignoruoti arba primetate tai kaip savo savo kritikų sąmokslą arba "produktą". Dabar apie tai kaip "demokratineje valstybeje gyvenama pagal istatymus, visiems vienodus ir vienodai privalomas taisykles" - citatos pabaiga. Ant popieriaus viskas gražu, o realybėje 2014m Prancūzijos žiniasklaida skelbė jos teritorijoje esant apie 750 "NO GO"zonų kur policija nesugeba užtikrinti prancūzijos įstatymų viršenybės, ir kur galioja šariato teismai. Šiais metais Švedijos policija pripažino esant 55 musulmonų "savivaldo"s zonas su "paraleline" teismų sistema. Klausimas: kiek tokių "zonų" turi atsirasti Lietuvoje, kad jūs mandagiai patylėtute?

Anonimiškas rašė...

Atsakydamas i 750 prancuzisku ir 55 svedisku no-go zonu egzistavimo fakta, Radzvilo ir Jokubaicio (kurie yra labai gerbtini ir svarbus siandien) citatu nuotrupu, ju ne nesuprasdamas, pasiskaites, bandai kalbeti apie visos Lietuvos pavertima vientisa zona be istatymo. Grizk i straipsnio tema ir pritaikyk jai savo paistalus... Tokie kaip tu entuziastingi komjaunuoliai savo broliu dvyniu turi visur - nuo Daesh smogiku buriu ir Vokietijos getu iki San Francisko centro. Nei liberalizmas, nei islamas cia ne prie ko.

Anonimiškas rašė...

Straipsnyje kalbama apie šariato draudžiamą rūkymą ir alkoholio vartojimą. Vokiečiai turės gerai pagalvoti prieš eidami alaus po darbo - o jei išeinančių iš alubario lauks "policininkai"? Ar jie nebuvo demokratiškai iš anksto perspėję vokiečių nedaryti to ar ano?

Anonimiškas rašė...

to 2015-12-21 07:44 Tamsta pripažindamas "750 prancuzisku ir 55 svedisku no-go zonu egzistavimo fakta" paneigiate savo iliuzinį mitą apie tai kad minėtose demokratinėse valstybėse GYVENAMA "pagal istatymus, VISIEMS vienodus ir VIENODAI privalomas taisykles". Ir beje kodėl jūs laukiate Šariato įteisinimo visoje Lietuvoje, mažinkite savo apetitą. "Tiems džiaugsmams patirti" Jums pilnai pakaktų NO GO zonos apie jūsų gyvenamąją vietą. Vokietijoje mes matome to reiškinio "žiedus" o Prancūzijoje ir Švedijoje - jau pirmus "vaisius". p.s "Nei liberalizmas, nei islamas cia ne prie ko." jūsų citatos pabaiga. OHO turbūt "NO GO" zonos yra driežažmogių sąmokslo dalis.

Anonimiškas rašė...

mieliems bukagalviams sunku suvokti, kad su įstatymų negaliojimo zonomis kovoti būtina, bet tai turi būti daroma ne nauju įstatymų nesilaikymu, o priešingai - užtikrinant griežtą įstatymų laikymąsi. Jeigu tie liemenėmis apsivilkę tamsiagymiai nepažeidė jokio galiojančio Vokietijos įstatymo, tai nėra ką ir kalbėti. Betgi ne, kalbama, o kalbama todėl, kad norima nubaudimo nepaisant įstatymų. Štai apie ką rašau, mieli bukagalviai. Ir nereikia čia paistalų apie grėsmę santvarkai - kiekvienas turi teisę išeiti į gatvę ir išsakyti savo požiūrį į gyvenimą. Tą liemenuotieji ir padarė - jie nepatenkinti esama tvarka, na ir kas? Tu irgi nepatenkintas esama tvarka, tik esi bailys ir bijai eiti į gatvę savo teisėmis naudotis. Vokietijoje tą daryti nebijoma, štai ir visas skirtumas.

Anonimiškas rašė...

Jūsų žodyne "prevencijos" savokos akivaizdiai nėra. Gerai tik kad jūs ne koks kriminalinės policijos komisaras, o tik eilinis pažangus komentatorius.

Anonimiškas rašė...

chi chi, kazkada girdejusiems sita zodi prevencija gali asocijuotis su teismo nuosprendziu. Bent kiek maziau bukas zino, kad teismo nuosprendis - paskutine priemone, sekanti paskui rezultata, bet tikrai ne preventyvi. Tačiau sovietu isbukinta vergu visuomene teismo nuosprendi vis dar suvokia kaip beveik vieninteli buda spresti bet kokia savo problema. Vokietija rodo, kad pilieciai gali zinoti, kas yra laisve. Ir ne bukiams vergams vokiecius mokyti, kad ir kiek tie voekiciai savo problemu turetu. Paziurek i savas, apsiverksi, jeigu bent liekanas proto ir sazines turi..

Anonimiškas rašė...

geriau pasiurejus, toks prevencijos suvokimas yra labai simptomiskas. Taip pliurpaintiems, matote, atrodo butina prevenciskai paveikti pilieciu galias eiti i gatve viesai rodyti savo nepasitenkinima esama tvarka. Paveikti tas galias taip, kad ju neliktu. Bingo, tada visi laimingi gyvena tvarkoje ir teisingume. Pakso klientai, lietuviskai suvokiantys tvarka ir teisinguma. Ne tik putinas turi "savo" demokratijos suvokima. Musu buduliai irgi bando ir nesigedija, isradinedami lietuviska nevaziuojanti dvirati kvadratiniais ratais.

Anonimiškas rašė...

Jūs turite smulkią problemą, mėgstate priskirti savo oponentui kažkokią nesąmonę ir paskui su ja iki kraujų kovoti. Peržiūrėjau savo komentarus ir neradau kad būčiau rašęs prieš "kiekvieno teisę išeiti į gatvę ir išsakyti savo požiūrį". Pripažįstu teisę reikšti savo nepasitenkinimą arba skleisti tikėjimą. Bet apie teisę prieiti gatvėje prie nepražystamo žmogaus ir pateikti raštiškus reikalavimus kaip jis turėtų elgtis - tikrai negirdėjau (kaip buduliui turbūt atleistina). Gal dėl to kad "mes buki vergai" o gal ta "laisvė" iki Lietuvos dar nepriėjo, bet mano nuomone tai panašu į kažką tarpinio tarp savivaldžiavimo (kaleimų tradicijos) ir priekabiavimo (chuliganiškas elgesys). Ir visa tai balansuoja ant įstatymo pažeidimo ribos. Teismo sprendimą reikia gerbti, bet nesudievinti, nes teisė ir teisingumas nėra absoliučiai tapatūs dalykai. Net ir Vokietijoje. Apie vokiečius. Jūsų nusižeminimas ir vokiečių išaukštinimas yra krikščioniškai garažus, bet niūdienos Vokietijos politikos šviesoje politiškai nepateisinamas. Nes būtent vokietijos piliečiai išrinko Merkel, kuri privirė košes ir Vokietijai ir privertė (kaip demokratiška) tą košę srėbti visai ES. Mes su savo Paksu turėtume nervingai rūkyti kamputyje...

Anonimiškas rašė...

nubausti zmones su liemenemis vien uz tai kad ejo gatve ir dalino lankstinukus su savo paziuru destymu yra "priekabiavimas ir chuliganizmas" , neneigiantis teises laisvai reiksti savo paziuras? net sovietai 1988 jau nebebaude uz Sajudzio lankstinuku su kur kas grieztesniais reikalavimais pries santvarka platinima, o tokie kaip tu, mielas nenorintis pripazinti savo buduliskumo, sovietu milicininkus perspjauna. Dar karta grizkime i straipsnio tema - straipsnis ne siaip smalsumui patenkinti ir skaitytoju akiraciui praplesti cia atsirado, jis parasytas ir pateiktas, o komentuojant - ginamas, kaip Vokietijos teismo akibrokstas. Ir dar karta paziurekime - kas tokie moko vokieciu teisejus, ka pamokslautojai siulo padaryti ir kokiais argumentais. Ir kaip tai susije su galiojanciais Vokietijos istatymais. Apgailetina. Daug ka is Radzvilo (o ypac- is ne tokio beprotiskai radikalaus Jokubaicio) priimu ir gerbiu, bet kai kada Propatria lenkia Delfi savo nesamonemis. Sitas straipsnis - geras ideologizuotos nesamones ir profanisko zurnalistu elgesio pavyzdys.

Anonimiškas rašė...

nubausti zmones su liemenemis vien uz tai kad ejo gatve ir dalino lankstinukus su savo paziuru destymu, nes tai yra "priekabiavimas ir chuliganizmas" , neneigiantis teises laisvai reiksti savo paziuras?

Anonimiškas rašė...

Jūs rašote :"ejo gatve ir dalino lankstinukus su savo PAZIURU DESTYMU' Straipsnyje parašyta : "dalinamos skrajutės anglų kalba, kuriose buvo surašyti „šariato kontroliuojamos zonos“ REIKALAVIMAI. Jeigu jūs nejaučiate skirtumo tarp PAŽIŪRŲ DĖSTYMO ir Šariato kontroliuojamos zonos reikalavimų, tada baigiu diskusiją. SUDIEVU.

Anonimiškas rašė...

man patinka - ir kuo toliau, tuo labiau. Tureti savo paziuras galima, bet tik su salyga - nereikalauti, kad jos butu pripazintos, va cia tai meistriskumas, bet kuri pasaulio autoritarine cenzura priimtu i darba be konkurso..

Anonimiškas rašė...

jeigu as dabar atsistosiu vidury miesto centrines aikstes ir garsiai PAREIKALAUSIU (padidinu, kaip megsti) kokios nors nesamones - pvz. priimti istatyma, pagal kuri moterys ir beturciai nebeturetu balsavimo teises, mane reiketu suimti ir nuteisti uz kazkoki ten susigalvota nusikaltima, nepaisant to, kad tokie veiksmai nera apibrezti kaip nusikaltimas Baudziamajame kodekse? bet juk siulai ta daryti Vokietijoje.

Anonimiškas rašė...

Gerbiamas anonime, manau per daug laiko skiriate aiškindamas bukagalviams, nes jie vistiek to nesupras. Beje, brolių komjaunuolių palyginimas labai tinkantis :)

Anonimiškas rašė...

// Pastebėjau, kad ponai „visažiniai“ be prasivardžiavimų nemoka išsakyti savo nuomonės. Skatina daugelį čia susimąstyti, kad čia per veikėjai reiškiasi. Patariu, pirmiausia pasižiūrėti patiems į veidrodį. Ačiū už dėmesį ir ramybės jums visiems. Gražių artėjančių švenčių :)

Anonimiškas rašė...

Kaip dar reikia kalbeti su izuliais savimi pasitinkinciais berasciais, neismananciais demokratijos abeceles, bet reikalaujanciais savo paistalus pripazinti diskusijos dalimi. Nesamone - gerbtina lygiaverte nuomone.

item