Vokietija nežino, kur yra ketvirtadalis šiais metais į šalį atvykusių migrantų

Vokietijos valdžia nežino, kur yra apie 250 tūkstančių migrantų, atvykusių į šalį nuo šių metų pradžios. Tai antradienį pranešė laikrašt...


Vokietijos valdžia nežino, kur yra apie 250 tūkstančių migrantų, atvykusių į šalį nuo šių metų pradžios. Tai antradienį pranešė laikraštis „Bild“.

Į pirminio užsieniečių registravimo sistemą EASY įtrauktais statistikos duomenimis, šįmet į Vokietiją įvažiavo daugiau kaip 1 milijonas pabėgėlių. Kad migrantai būtų įrašyti į oficialius sąrašus, juos reikia atgabenti nuo sienos į specialius centrus. Kaip tik pakeliui į registravimo centrus jie ir pasprunka, rašo leidinys.

„Žmonės tiesiog patraukia stabdus traukiniuose arba priverčia autobusų vairuotojus sustabdyti transporto priemonę“, - cituoja „Bild“ anoniminio šaltinio vyriausybėje žodžius. Užsieniečiai, kurie nėra įregistruoti sistemoje, negauna pašalpų, „nepriskirti“ nė vienam migracijos centrui, valdžia negali kontroliuoti jų judėjimo.

Pasak leidinio, registruoti atvykėlių prie Vokietijos ir Austrijos sienos, per kurią plūsta pabėgėliai, neįmanoma dėl personalo stygiaus.


Susiję

Pasaulis 184996293609842476

Rašyti komentarą

item