Vokietija keičia nuomonę - mažins į šalį atvykstančių migrantų skaičių

Vokietijos vyriausybė ketina gerokai sumažinti į šalį atvykstančių migrantų skaičių. Tai sekmadienį televizijos kanalui ARD pareiškė kan...


Vokietijos vyriausybė ketina gerokai sumažinti į šalį atvykstančių migrantų skaičių. Tai sekmadienį televizijos kanalui ARD pareiškė kanclerė Angela Merkel.

„Mes radome kursą, atitinkantį mano pasiūlymus“, - sakė ji pirmadienį prasidedančio Krikščionių demokratų sąjungos (KDS) partijos federalinio suvažiavimo išvakarėse. „Mes atsižvelgėme į žmonių susirūpinimą. Mes ketiname gerokai sumažinti atvykstančių pabėgėlių skaičių“, - pažymėjo A. Merkel.

Pasak jos, „būtina rasti visai Europai bendrą pabėgėlių problemos sprendimą“. „Reikia pradėti nuo žmonių bėgimo priežasčių šalinimo ir ES išorinių sienų apsaugos“, - pareiškė Vokietijos kanclerė.

Šalies VRM duomenimis, Vokietijoje šiais metais įsiregistravo jau apie milijoną pabėgėlių.


Susiję

Pasaulis 9020441013104673577

Rašyti komentarą

12 komentarų

Pikc rašė...

„Mes radome kursą, atitinkantį mano pasiūlymus“ - štai kaip mikliai iš krizės sukėlėjos tampama šalies gelbėtoja. :D

Augustinas rašė...

Hm, krizę sukėlė ne A.Merkel, o pirmiausiai V.Putino bombordavimai Sirijoje. O V.Putinas greičiausiai tyčia bombordavo civilius objektus, kad kuo daugiau susidarytų pabėgėlių į Vokietiją, ir A.Merkel pasidarytų riesta. Tačiau A.Merkel galiausiai pavyko susiprasti ir pakeisti kursą pabėgėlių atžvilgiu. Ir dabar panašu, kad V.Putinas vėl liks prie suskilusios geldos. :)

Pikc rašė...

Na, kad tas veikėjas suinteresuotas krizės gilinimu, tai ir vaikui aišku, vis dėlto, a) nelegalių imigrantų krizė prasidėjo PRIEŠ rasiejai įsijungiant į bombardavimą, b) būtent Merkel paskelbė, kad priims visus norinčius, dėl ko imigracijos srautai tapo visiškai nevaldomi (o ir privalomas kvotas ne rusai įsteigė). Galų gale, pažiūrėkite, kieno nuotraukomis nelegalai mojavo ir kokios šalies vėliavas ant plakatų paišė. Rasieja, be abejo, kaip buvo blogio imperija, taip ir liko - bet eurosajūzas yra visiškai įgalūs ir savarankiškai, be rusų pagalbos, iki ausų įmaknoti į š... ką jie jau ne kartą įrodė. :)

Unknown rašė...

Bais įdomu, kokie Rasiejos kaip blogio imperijos požymiai.

Pikc rašė...

Na, koloradikams ten - rojus. Tikrai tikrai. Geros kelionės! ;)

Augustinas rašė...

Cit.: "b) būtent Merkel paskelbė, kad priims visus norinčius, dėl ko imigracijos srautai tapo visiškai nevaldomi (o ir privalomas kvotas ne rusai įsteigė)."

Nors A.Merkel tikrai paskelbė, kad Vokietija priims visus norinčius (kad A.Merkel čia padarė didelę kvailystę, niekas dėl to nesiginčija, svarbiausia, kad ji bent jau dabar pasitaiso), tačiau su tuo pradiniu pabėgėlių srautu dar buvo galima sėkmingai susidoroti ir be kvotų įvedimo, ir be kitų nesąmonių. Karo pabėgėlių ir ekonominių migrantų srautas nekontroliuojamas tapo tik po to, kai V.Putinas pradėjo bomborduoti Siriją (+ dar per Rusijos spec.tarnybas galimai ėmėsi instruktuoti "grynuosius" ekonominius migrantus, kad jie apsimestų pabėgėliais iš Sirijos, ir nukreipinėti juos į Vokietiją). Dėl viso kito Jūsų komentare sutinku.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Hmm... Na, nežinau - jei neklystu, Merkel nelegalus pasikvietė rugsėjo 8d. (http://new.spectator.co.uk/2015/09/merkels-big-gesture-on-syrian-refugees-will-lead-to-many-more-deaths-at-sea/), Junkeris apie kvotas pareiškė rugsėjo 9 d. (http://www.independent.co.uk/news/world/europe/refugee-crisis-timeline-how-the-crisis-has-grown-10502690.html - nekreipkit dėmesio į fotkes - ten propagandinis š...), o rusai bombint pradėjo rugsėjo 30 d. (http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-russia-idUSKCN0RU0MG20151001).

Augustinas rašė...

Sorry. Atrodo, būsiu supainiojęs datas. Panašu, kad V.Putinas savo spec.tarnybas pabėgėlių ir ekonominių migrantų srauto nukreipimui įjungė gerokai anksčiau nei pradėjo bomborduoti Siriją. Bet faktas tas, kad V.Putino aviacijos smūgiai buvo (ir dabar yra) nukreipti net ne prieš ISIS, o prieš tas teritorijas, kurias kontroliuoja kiti Sirijos sukilėliai. Todėl pabėgėlių iš Sirijos srautas ir išaugo keleriopai. Plius dar prisidėjo papildomi ekonominių migrantų srautai, į Vokietiją (galimai) nukreipti Rusijos spec.tarnybų. Ir dabar Vokietija turi vis blogėjančią atbėgėlių (ekonominių migrantų) košę, kurios dalį ir mes turime srėbti kartu su Vokietija. :(

P.S. O K.Junkeris, žinoma, irgi geras. Galėjo gi jisai pasakyti, kad ES ir pirmiausia Graikija laikytųsi išorinių sienų apsaugos sutarties, o ne loti ant Vengrijos, kad ji bando apsaugoti savo teritoriją nuo nelegalių migrantų.

ale, rašė...

Nei čia Merkel, nei čia Putinas toną uždavinėja. Net kartu sudėjus Vokietijos ir Rusijos pastangas tokiems globaliems procesams išjudinti jėgų nepakaktų. Resursai pakankami tokiems uždaviniams yra tik pasaulio bankinėje sistemoje. Žinoma, jei tą bandytum įrodinėti viešai, angelų choras suskambėtų...

Pikc rašė...

Gal ir įjungė - nežinau, tad negaliu ginčytis, bet jei sajūzas būtų pasirūpinęs išorine sienų apsauga, o ne paskelbęs "minkit čia - priimsim visus - ir kitiems liepsim priimt", tokio bardako nebūtų buvę, kad ir kaip rusai būtų stengęsi. Aš lieku prie savo nuomonės, kad rasiejos chanas tiesiog naudojasi Vakarų debilumu, ir tiek. O kad rusai ten teroristus bombarduoja - tai nebent visiškai kiauras idiotas galėtų patikėti. Bet panašu, kad Vakarai tiki - vadinasi... ;)

Anonimiškas rašė...

Augustinai, jūs tikrai ne į tą pusę žiūrite ir "bandiugai" per daug kreditų skyrėte. O dėl Junkerio čia reikia suprasti kaip pokštą ar jūs čia rimtai?
Mano kuklia nuomone Europą rekėtų pradėti gydyti komisijos išvaikymu :)

Anonimiškas rašė...

Tei ne Jankiai tai jokiu migrantu Europoj ir nebutu!

item