Socialinių reikalų ir darbo komitetas toliau svarsto Darbo kodekso projektą

Gruodžio 11 d. posėdyje Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) tęsė Darbo kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstat...


Gruodžio 11 d. posėdyje Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) tęsė Darbo kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymo projekto Nr. XIIP-3234 svarstymą. Toliau nagrinėti Seimo narių bei kitų suinteresuotų asmenų registruoti pasiūlymai.

Komitetas, reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad „Seimas nėščiosioms ir mažų vaikų tėvams ruošia smūgį“ bei reiškiamą pasipiktinimą, kad nėščią moterį bus galima atleisti, kai baigiasi terminuota darbo sutartis suėjus jos terminui, atkreipia dėmesį, jog SRDK pritarė Seimo nario R. J Dagio pasiūlymui, kad darbdavys negalėtų atleisti nėščiosios, dirbančios pagal terminuotą darbo sutartį.

Komitetas taip pat yra pritaręs Vyriausybės siūlymui, kad su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų amžiaus, darbo sutartis negali būti nutraukta darbdavio iniciatyva, jei nėra darbuotojo kaltės.

Sprendimą dėl viso Darbo kodekso projekto SRDK priims apsvarstęs visus pasiūlymus.


Susiję

Politika 8347932482131542030

Rašyti komentarą

item