Seimo parlamentinė grupė „Už šeimą“ ir visuomenininkai rengia Šeimos stiprinimo įstatymą

Seimo parlamentinė grupė „Už šeimą“ pradeda viešas diskusijas su visuomene dėl kartu su viešąja įstaiga „Šeimos institutas“ bei Vytauto ...


Seimo parlamentinė grupė „Už šeimą“ pradeda viešas diskusijas su visuomene dėl kartu su viešąja įstaiga „Šeimos institutas“ bei Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkais rengto Šeimos stiprinimo įstatymo projekto. Pirmą kartą įstatymo projektas viešai pristatytas šeimų, tėvų, jaunimo, žmogaus ir vaiko teisių gynimo nevyriausybinių organizacijų ir mokslo institucijų atstovams.

„Susitikimo dalyviai pritarė šiai iniciatyvai ir pabrėžė, kad tai ilgai lauktas projektas. Iš tikrųjų Lietuva yra atsidūrusi tokioje sudėtingoje situacijoje, kai įstatymas, kuris nekoordinuojamą politiką šeimos klausimu pakeistų į skirtą nuosekliai ir pastoviai gerinti šeimų padėtį, skatinti susilaukti vaikų, kurti šeimoms palankią aplinką, yra tiesiog gyvybiškai reikalingas. Priešingu atveju, su kaupu išpildysime demografų ir ekonomistų prognozes, kad dar nesulaukus šio šimtmečio pabaigos mūsų gyventojų teliks 1,8 mln., o pensijų mokėjimas taps praktiškai nepakeliamas“, – įstatymo projekto reikalingumą pabrėžė Seimo narys, parlamentinės grupės „Už šeimą“ pirmininkas Rimantas Jonas Dagys.

„Šeima yra mūsų visuomenės ir valstybės pagrindas, tad jei norime, kad Lietuva taptų atsinaujinančia, patriotiška ir stipria valstybe, tai pirmiausiai tokia – stipri, bendruomeniška, kartų kaitą užtikrinanti – turi būti šeima“, – tvirtino „Šeimos instituto“ vadovė Jolanta Ramonienė.

Pristatytas Šeimos stiprinimo įstatymo projektas parengtas atsižvelgiant į šeimų ir nevyriausybinių organizacijų raginimus valdžios institucijoms imtis priemonių, užtikrinančių sąlygas kurti, išsaugoti bei stiprinti šeimą, kaip palankiausią aplinką vaikui augti ir vystytis, mokslininkų tyrimus bei kritinę demografinę situaciją.

Susiję

Šeimos politika 733977577706915187

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Džiugios naujienos. Linkiu, kad jos materializuotųsi.

item