Seimas atmetė siūlymą nutraukti konstitucinės šeimos sampratos pataisos vilkinimą

Vakar Seimas nepritarė protokoliniam nutarimui, kuriuo svarstant Konstitucijos pataisą dėl šeimos apibrėžimo socialdemokrato Juliaus Saba...

Vakar Seimas nepritarė protokoliniam nutarimui, kuriuo svarstant Konstitucijos pataisą dėl šeimos apibrėžimo socialdemokrato Juliaus Sabatausko vadovaujamas Seimo Teisės ir teisėtvarkos (TTK) būtų pakeistas kitu komitetu. Šia Konstitucijos pataisa 106 parlamentarai siūlo šeimą nedviprasmiškai susieti su santuoka ir motinyste bei tėvyste, tačiau kol pataisos nesvarstė TTK, ji negali pasiekti plenarinio posėdžio.

„Seimo dauguma yra patenkinta stagnacija svarstant Konstitucijos pataisą, kuria šeima būtų aiškiai apibrėžta. Jeigu liberalai tokiu balsavimu laikosi ideologinės pozicijos, tai „prieš“ balsavę arba susilaikę socialdemokratai bei darbiečiai tiesiog slepiasi nuo žmonių. Jiems patogu prieš rinkimus nerodyti, ką iš tikrųjų laiko šeima, nes būdami „progresyvūs“ bijo neįtikti daliai savo rinkėjų. Todėl jie stengsis klausimą vilkinti iki Seimo kadencijos pabaigos, o daugiau nei du metus pataisą stalčiuje išlaikęs ir nei vieno veiksmo dėl jos nesiėmęs J. Sabatauskas tam yra jau pasiteisinęs būdas“ – teigia R. Dagys.

2013 m. lapkričio 15 d. 106 Seimo nariai iš visų frakcijų užregistravo Konstitucijos 38 straipsnio pataisą, kuria siūloma apibrėžti, kad šeima kyla iš vyro ir moters santuokos, tėvystės ir motinystės. Pataisa kartą jau buvo užstrigusi papildomu komitetu paskirtoje Konstitucijos komisijoje, kuriai vadovavo dabartinė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė. Po metų Seimo protokoliniu nutarimu ši komisija pašalinta iš pataisos svarstymo proceso. Lapkričio 15 d. suėjo du metai, kai pataisa vilkinama Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Susiję

Politika 7318334338790941510
item